Verjetno ga nega prekmurca keri nevej za Mursko Republiko iz leta 1919 (keri za tou ne vej je nej prekmurec ;). Me pa zanima kakšne so vaše poglede, mnenja ali ambicije na tou ka nebi mi bili podložene Lublane ampak bi bili suverene in samostojne ka smo mi razen v 20. oz 21. st. nikdar nej bili z drugeme slovencame skup in je po moje čas ka izkoristimo pravico do narodne samoodločbe. pa lp

Komentarji (37)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
makavelithedon

 Verjetno ga nega prekmurca keri nevej za Mursko Republiko iz leta 1919 (keri za tou ne vej je nej prekmurec ;). Me pa zanima kakšne so vaše poglede, mnenja ali ambicije na tou ka nebi mi bili podložene Lublane ampak bi bili suverene in samostojne ka smo mi razen v 20. oz 21. st. nikdar nej bili z drugeme slovencame skup in je po moje čas ka izkoristimo pravico do narodne samoodločbe. pa lp

miren

Popolnoma se strinjam s teboj , samo , če pogledam naše občinske svetnike kako se kregajo med seboj , ker so v različnih ljubljanskih strankah.Morali , bi ustanoviti kakšno PREKMURSKO stranko ,katera , bi zagovarjala naše interese , ki bi nas povezovala , ne pa razdvajala. Če bi se prekmurci združili , bi  imeli lahko dosti več , vendar bi se morali rešiti teh povzpetnežev , ki sedaj razdvajajo nas zavedne PREKMURCE---prekmurje republika!!!!

prekmurjerepublika

Čista se strinjan s teuf, mislen ka smo Prekmurce drüjge narod od Slovencov, pa bi se mogli odcejpite, tak kak se je Kosovo-   PREKMURJE REPUBLIKA

dupont

ja in šli mo se masovni eksport kmetijstva. vidin ka mate dosta lufta v glavi.

makavelithedon

 znan te dupont. tu se vidiva
 
mogle be se gospodarsko osamosvojite. prvo bi mogli mete menši davek kak mamo zaj ka mamo med najvišjimi v evropi. torej nekša davčna oaza za elito v te namen pa bi še razvili bančništvo. postopoma be lejko odpravili neustavni davek na dohodek. 
 
sprva be začale z legalizacijo marihuane in prostitucije. Zgradili bi naselja ge bi tou bilou dovoljeno z nočnimi klubi, rednimi klubami a la Ambasada Gavioli pa  coffe shoppame pouleg toga pa mamo lejpe toplice pa če se še tou v naprave te de čuda. ka be neka takšnoga belou kak v zrčaj žuri za mlade lidi pa bili bi nouve amsterdam pa bi v enon lete bili bole poznane v svejte kak je zaj slovenija. fix!
 
glavno mogli bi se odpejrate ite bole v turizem modernizejrate pa obenon ohraniti zelene kotičke za elito če znate ka mislen.
postopoma pa bi gradili šoule t.j. tiste velke komplekse kak majo npr v ZDA ali pa Nemčiji ge je fakulteta/e pa študentski domovi oz. stanovanja in pa raziskovalni inštituti.
zato pa trbej prave lidi za to stvar. kere be lejko napravele lejpo državo. samo more biti eno osebnost ka vodi tou stvar ka zna združiti pa zdigniti lidi. Za tou be nucale nekše pet lejt podlage najmenje tak ka be ob stoletnece murske republike mele bnpje ko luxemburg pa san marino ipd. 
dikes? dikes ;D

dexter

Elitni turizem pa hašišarsko/jebački turizem glij nejdeta fküper.....se ti ne zdi?
 
Pa tej šolski kompleksi.... tou bi tij meo za domačine ali tuje študente? Za domače glij nebi nüco študentskih domov glede na velikost Prekmurja.:)
 
Najvejkši problem Prekmurja je, ka smo na fejst neatraktivni lokaciji. Za souside mamo hrvaško pa mađarsko sirotinjo pa avstrijske škrtlaše. Vsi ostali prijdejo k nan samo zatou ka smo fejst pocejni.... pogledni samo angleže. Če bi meli za souside italijane bi bilou načik.... ali s sedanjimi sousidami si nemremo kaj začati.... niti nemremo računati ka do nan nekši velki promet delali.
 
Rajši napravimo monarhijo..... v  Soboški grad damo not en kraljevski par s fuknjeno deco kera do delali pizdarije po svejti pa punili žuti tisk pa vabili k nan ostale plavokrvneže keri do te palik tü prinas delali pizdarije pa punili žuti tisk. Tou je biznis gnesden. :)
 
Davke pa definitivno ukiniti.:)

Vipko
čevapčič na ražnje

Rajši napravimo monarhijo..... v  Soboški grad damo not en kraljevski par s fuknjeno deco kera do delali pizdarije po svejti pa punili žuti tisk pa vabili k nan ostale plavokrvneže keri do te palik tü prinas delali pizdarije pa punili žuti tisk. Tou je biznis gnesden.
 

makavelithedon

ide še kak fkup. na obrobje mesta be be bili te klubi za nočni lajf, te stari bogataši pa do se privoščele oddihe v goricaj, termaj, ob muri. 
 
za šoule san sploj mislo ka se nebe plačuvala šolnina, v oš bi bili učbeniki zasakšoga ovo pa kak si san pravo be gradili za tuje študente keri bi skup z našimi nan zdigavale bdp. samo kvalitetne šoule, akademije. 
 
Pa ove nedo odili k nan zavolo sousedov pač pa zavolo nas oz. atraktivnosti :D prekmurje ma redno velki neizkoriščen potencial...
 
vupan ka se razvije podpora!
 

miic

vupaš ka se razvije podpora za samostojnost? čuješ ge pa iskreno vupan ka se zajebavleš!
 
samo ne besnite ljudje božji. prosim lepo. malo premislite in te pišite. država v keri živimo je DOBRA. ma svoje probleme kak vsaka druga, vendar tudi svoje potenciale itd...
nedugo nazaj san štel ka je slovenija država z najbolj stabilnim političnim okoljem na svetu!
pomislite samo s tej plati - kera država bi na sploj priznala kak samostojno državo??
pa ka nede pomote - ge san ponosen prekmurec ale tej ideje v stili ''prekmurje republika'' pa me vedno svadijo.
 
v glavnon pod črto. zaj nam nejde tak slabo (pa kak koli se vas dosti pritožuvle), če bi pa bili samostojni pa temu ne bi bilo tako.
pa še to. če bi to tak na easy bilo za nenormalen razvoj države (trava, prostitucija, terme, šole), čudno ka se te toga že nišče nej prlej spomno!? oz. je čudno ka to ne delajo vsi???

zoro05

Pozdrav. Napišem lejko samo tu, sem Štajerec, tak pač je -nemreš spremeniti. Živim pa od petega leta v Prekmurje. Spoštujem vse pozitivne Prekmurce, dan praf vsen, ki živijo ali živimo v našon lejpon Prekmurje, ka nas Lublana doj gleda. Mogoče smo malo sami krivi - tu živeči, enoga našoga poslanca se vidi niti ne čuje v parlamenti. Malo starejši znate Vaneka z Murskoga vala, kak je po poslancaj in parlamente kuko, da je grato poslanec, nika, kak či bi se v zemlo vgrezno, idnouk san ga nej v parlamente prejk TV vido.. Evo, vliče pa nadomestilo, ja seveda hehe po zakone

In reply to by miic

prekmurjerepublika

miic, vejpa se nejde zavolo toga ka bi zaj v slovenije božno živele, liki zatau ka bi mij Prekmurce pokazale ka smo en narod pa obnauvele svoj jezik pa kulturo nasplošno.

spss

Prekmurje republika 2019 to de lekaj gli prava letnica !
 
Evo še par lejt mamo časa, ka vse skup organizeramo ;)
trbelo de se odločiti kakšo državno ureditev mo meli (izbirali mo med
- sedanjo ureditvijo z predsednikom, vlado,...  samo glede na to ka  ta ureditev ne pali je nebi priporočal,...
-kraljevina to bi mogoče šlo (Čevapčič kralj, kraljica pa Danica Love ? ) , tak ka o drugeh družbenih ureditvah sploh nede možno glasovati,...
- namesto parlamenta pa mo meli letne seje, kere do 3-4 krat, odvisno od problematike, vsak prekmurec /ka med 25-45 lejt (nekšo mejo trbej postavite ) ma 1 glas, seje do potekale v rakičani na letališče ob zvoku domačih skupin (retaši, gnila jajjca,...) za jesti de poskrbela naša pomurka pa mlinopek , vinska kapljica pa tude nede zmanjkala     
Na tradicionalni prekmurski piknik do vableni vsi državljani prekmurja, hrana in pijača pa bo zastonj (donatorstvo lokalnih podjetij, neka vrsta socialistične demokracije v kateri je onemogočeno preveliko kopičenje kapitala pri posameznikih, (jing jang varjanta )
Davke smo pravli ka mo črtali poštenin delovnin liden, za ostale pa,.....
 

miic

prekmurjerepublika, nej, nej smo mi drugi narod od ostalih slovencov! :)
 
v sloveniji mi leko svoj jezik in kulturo dokaj dobro ohranjamo. gučimo prekmursko in če je to ljubljani všeč ale pa nej...  če bi se pa denimo osamosvojili oz. odcepili bi se pa tak mala država v mednarodnom prostori totalno zgibila, kak tudi njeni jezik, kultura itd.
 
ok, saj razmin ka so tej namere neresne in ka pač malo debateramo ''kak bi bilo, če bi bilo'', ampak ge se takoj selim, če je prekmurje samostojno

josko

Eto je touj zanimijva povezava predlagan ogled!!
http://www.murskarepublika.com/

prekmurjerepublika

miic, pa tij se lejko odseliš, ka Prekmurje de republika, magari če mo ge predsednik

matt

Ge san mislo ka je to kda ovi imbecili tan z zastavami mahučejo Prekmurje republika zajebancija, zdaj pa vidin ka en folk resno nema enih stvarij v glavej razčiščenih, ... Drugi narod od Slovencov? Tij si glih nej bil v šoli odličen pr zgodovini ha?    
En folk ma preveč časa pa premalo v glavej... in zavolo takših ka samo fantazerajo pa nika ne delajo de Prekmurje tude vkratkon še v vekšon stranji kak je zdaj....

I-OWN-YOUR-MOM

Keri imbecili to, če lejko pitan?
Stari, ti boš rejsan mogo prvo sebe poglediti. Sakši, s kerin se ne strinjaš, je avtomatsko imbecil pa ma premalo v glavi in te boš mene fčil obnašanja. Tebi je nišče nej budal talo, pa pogledni, na kakšnon nivoji pišeš ...
Cejli tekst, ka si ga zaj napiso, si napiso kvečjemi tak, ka si ti car, drujgi nemajo pojma o kon gučijo, pa ti si že napravo ogromno za Prekmurje. No, mogo si, nej, po ton kak si napiso ka drujgi nika ne delajo, pa samo fantazejrajo, čigli nemaš pojma što je što, pa ka dela v privat živo. No, v končni fazi se te niti ne tiče.

LajčiMajster

Hehe, če bi takši vodili državo keri se tü tak oglašajo, bi jes rajši madžar gratau!
 
Kšenki šaule, 0 davka, pa gradili bi razne ogromne komplekse... Jaja, tau ide vse fajn skuper. S čidij pejnez do se pa plače javnij delafcof plačale? S čidij pejnez do se pa tej kompleksi gradijli? Aja, točno, donatorska sredstva lokalnih podjetij LOL!
 
Točno tak kak je en pravo. Bilij bi kak Kosovo. Ogromno brezposelnih pa puno srmakof. "onemogočeno preveliko kopičenje kapitala pri posameznikih" te moto je pa itak vsako državo FEEEJST razvil gelibar?

spss

LajčiMajster - vupan samo ka si nej zel moj post preveč resno z tisten o donatorstvi
 
Tema je zgolj počitniška debata z dosti sarkazma vsaj z moje strani, tak ka dragi lajči nej se ti trbej nikan seliti.
 
 

zoro05

S tisten in nej z tisten donatorsvon? Je tak? Če se mouten, oprostite

In reply to by spss

miic

prekmurjerepublika s tem pisarjenjom gluposti po forumi še neboš daubo političnoga skilla za predsednika... brez zamere
 
vači pa se podpišem pod matt-ov komentar :)

AnaLiza

Prekmurje bi lahko bila republika v primeru, če bi folk drastično spremenil način razmišljanja. Prav tako je z ostalimi pokrajinami v SLO. Konec koncev bi lahko bila tudi Štajerska republika. Če bi faušija gorela, bi bili preskrbljeni s kurjavo za vekomaj. :)

Vipko
čevapčič na ražnje

 .. nemre Pomurje gratati za sebej .. vej pa bi nas trenutno deca moja draga srmaštvo samo od sebej pogelo .. 
 

tjas7greg

kraljevina to bi mogoče šlo (Čevapčič kralj, kraljica pa Danica Love ?
pa čevapčič je ja BOSANC, on nemre bite KRALJ

I-OWN-YOUR-MOM

pa ka je z vami, lidge? vejpa ovi zaj ziher nede šau revolucije delat ...
na forumi 99% tem fantazejramo, sanjarimo in obenem nič ne spreminjamo, či o stvareh debatejramo ...
... zakoj torej ne bi še o ton? ziher je sakši od vas kda že bil v debati ka se je za foro gučalo o ton, kak bi blo, če bi bli za sebe ...
še itak je tudi ta tema bole v smisli debate, ker se itak zna ka je realno nedosegljivo. no, teoretično sicer je.
mogli bi te meti lidge čist drujge vrednote, npr. gesti bi meli svoje, meli bi zakone, prirejene tomi, ka ne bi blo telko vse v keši, legalizejrane bi ble stvari, kere so npr. v radiji 500km nej, ipd. mogoče za to niti ne bi bila potrebna republika, temveč kakši dogovor z državo, kera bi mogla seveda te od toga tudi reden hasek meti. pa tak dale, pa tak dale..

makavelithedon

zatou san van pravo. prave lidi na pravon meste. Izraela nikdar nebe bilou če nebe mele največje banke pod seuf...
 
ali najbole me pa zaboli tou kda viden kak se lublana obnaša do nas, smo najslabše razvita regija pa smo že 6 lejt v EU pa ka mamo? en krožni promet pa dva nouveva blloka gli. Samo čujen kak trbej biti podložen lublani pa sloveniji. ka pa mamo mi skupnoga z njimi pa ka so nan kda dale?
sakše keri je kda biu v lublani (ali pa gekoli v slo) zna kak na nas gledajo ostale pokrajine kak na kmetavzare tau pa zatou ka se nika ne razvija ka se ide v lublano pa maribor.
 
pa malo poglente na drugih forumaj ge je vse v duhe a la spizdite k mađaron. zatou van ge praven ka de inouk počelo. pa te de za hasek počelo. majo pare za konference, za patrie, za radare, vodne tope, za reprezentance za pm vse ale za muro nega, za prekmurje nega. edino hlapci lejko podperajo podrejenost lublani.

I-OWN-YOUR-MOM

 v bistvi mi rejsan nemamo glih kaj dosti s temi uspehi slovenije, s kerimi se politiki tak radi hvalijo. vse to je vidno kvečjemi bole v centri slovenije ...

Vipko
buldog

Dobro, za kraljevski par je nej problem: lejko je samo mati - kraljica, napr. Anju Mariška; njo bi krona fejst pasala in nekši princ, napr. Milan - Bonsai.
Za Prekmurje republiko pa na referendumu nemo glasuvo. Slabe izkušnje pač - najprvo je bil Beograd, zdaj pa sta Bruselj in najhujše od najhujšega - Ljubljana. Še takši frajerji so nej v "našon" parlamenti, ka bi dali posameznim delom Slovenije malo več avtonomije v obliki pokrajin. Samo se bojim, ka bi bilo v Prekmurji tudi tak; napr. Goričkmo nikdar ne bi moglo dobiti avtonomije.
In še to:  Si predstavljate napr. Štihca kot prajmministra? Industrijsko cono bi meli na Vincijovih njivah v Murskoj šumi....

I-OWN-YOUR-MOM

ti bi jo pa mel v centri? 

slavko1958

v bodoče se bomo odcepljali že po naselju

makavelithedon

17. 8. praznujemo dan združitve prekmurskih sloovencev z matičnim narodom. lepo. seveda pa letos proslava neje mejla statusa državne (kak pa nače). dale. te praznik se praznuvle od komaj leta 2006 ka pa bi tou biu dela prouste den hehe be nas mogle malo bole spoštuvate.
 
zaj sami lejko vidite kelko cejnijo druge slovence naš ka se še ena državna proslava nemre fkup spocate pa smo se priključili pred 91 lejtame, primorska nasprotno pa pred 64 pa sami znate kakšni karnevale so.

krvolok

v bodoče se bomo odcepljali že po naselju
Saj to že gnesden maš v obliki občin, kda že saka ves skoraj ma svojo lastno občino (beri lokalno samoupravno enoto, kera cejca keš od države).

zver

če de republika, bon je šefe.

zapomni si (nepreverjen)

OF MOMENT SEM ZA AVSTROOGERSKO

In reply to by zver

zoro05

hehe, samo da boste uspešen

In reply to by zver

grenih (nepreverjen)

svet se združuje, ne razceplja. se pa strinjam, da bi morali prekmurci postat narod z lastnim jezikom. nej smo mi slovenci.

zoro05

Joj, nej san znau, ka smo nej Slovenci. Nova zgodovina?

Torej tudi Gorenjci, Korošci, Primorci itd. po vaše niso Slovenci, samo pitan

In reply to by grenih (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.