Sem slišal, da so v avstrijski radgoni poceni in kvalitetni peleti, zdaj pa me zanima kakšne so vaše izkušnje.

Komentarji (39)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
honda2200 (nepreverjen)

Nevem če so poceni glih. kvalitetni pa so.

arthor (nepreverjen)

Zanima me kje v avstrijski Radgoni se jih da dobit?

TUG (nepreverjen)

Mi kupujemo pelete v Avstriji pa moren povedati, ka so kvalitetni pa niti nej tak dragi. Zaj točno ti neven povedati naslov, ge kupujemo, lejko ti pa opišen: V Radkersburgi ideš mimo Bille, Hofera, Pennyja, te prideš do tistoga krožnoga, ge je tisti fejst okrašeni vodnjak. Tan ideš ravno (torej 2. izvoz), potem kakih 300m ravno in potem zaviješ na levo. Mislin ka je to Lagerhaus. V glavnon, toplo priporočan te pelete v primerjavi z našimi fejst bogimi v Obiji pa Merkuri

black panter

tug
napiši kelko košta ena vreča

SmileyDS

http://www.zps.si/images/stories/energija/peleti_2013_tabela_nova1.pdf

Mogoče ti ta test peletov 2013 malce pripomore k lažji odločitvi... sicer ne kurimo na pelete, a verjetno ni vse odvisno od cene...

Warlord

Zdaj zaenkrat se najbolje izplačajo Forest Peleti-uvoznik Petrol mešanica 80% trdega 20%mehkega lesa, izgorevajo odlično in če imaš petrolovo kartico in mogoče še kakšne pike gor so fejst poceni in uredu.

dd (nepreverjen)

Lagerhaus v radgoni kosta pa 4.49 eu po vreci
Ce vzames 1 tono oz celo paleto je cena 3.39 eu po vreci

honda2200 (nepreverjen)

Alo nej napamet kujpo pelete že drujgo leto zaporejdoma pa 5 ton cejna pa je za vrečo 3,99 eur. letos septemra. te mi zriktaš tij cejno po 3,39?l.p. Darko

In reply to by dd (nepreverjen)

rsroki (nepreverjen)

"dd" ..če to rejsan pravilna cena na tono je to fejs ugodno..ka mogoče znaš so čisto smrekovi ali so mešanica (bukev+smreka) ?

honda2200 (nepreverjen)

Čijsta smreka so ja!

kr en (nepreverjen)

se itak jih predrago kipuvlete da se narociti 10ton kjer je cena ene tone krepko pod 300 fest krepko ce ste ze sli na palete kurit se malo bole pozanimlite mate vsi internet :-)

honda2200 (nepreverjen)

Saj znan ka so cejna tudi 200 eur za tono samo kakšna kvaliteta pa te maš zajebancijo ka ti ne gorijo še pa pucanje vsaki drujgi den... Tej pa nasijpleš pa je mer.Daj mi dobre pa fal! toga nega v večijni primerov.Darko l.p.

kr en (nepreverjen)

jaz mam od enega uvoznika so pa peleti skandinavski les imajo zelo lepo izgorevanje in so tudi mocni zelo ker mislim da se mi ne splaca igrat z slabimi peletei ker z njimi kurim pec v pekarni kjer mora biti skoraj vedno tem 250 stopinj in morajo biti kvalitetni kar mislim da sam ves in gre taka kolicina pelet letno da se mi splaca kupit poceni pa dobre kar pa mislim da sem pregledal ene 100 ce ne vec internetnih strani da sem nasel mislim da res prave lp

oči (nepreverjen)

prosim za naslov če lahko me zelo zanima lp

In reply to by kr en (nepreverjen)

mdm (nepreverjen)

Kelku pa te koštaju pa ge jih kipuvleš. Meni tuj zanijmle?

In reply to by kr en (nepreverjen)

šanji

Avstrijske uporabljam že drugo sezono. Kupujem jih v Lagerhausu v Bad Radkersburgu, mi je pa letos uspelo kupiti 5 ton ravno en dan pred dvigom cene. Sprobal sem že vse možne in vsi so slabo izgorevali, štopalo se je in če opraviš test peletov vidiš, da vsebujejo ogromno lubja in zemlje. Ti avstrijski so čista smreka in pri testu se lepo vidi, da gre za čisti les brez primesi.
Kako naredimo test: v en štamprlin (0,5) natoči vodo, v vodo daj 4 pelete in počakaj nekaj ur da razpadejo. Takrat vidiš točno kaj je sprešano v pelet - les ali odpad. Sam raje plačam malo več pa imam mir . Najslabše je ko se zjutraj zbudiš, hiša hladna, peč pa zaštopana z peleti. Ni vredno šparati, raje malo več pa kvaliteta. Prodaja pa te zmagovalne avstrijske pelete iz testa na ZPS tudi ta trgovec na Štefana Kovača v MS (tisti, ki ima kamine pa popravlja šivalne stroje). So pa kolikor vem malenkost dražji od kupljenih v Avstriji.

gost (nepreverjen)

Živex v MS ma fest ugodne pelete pa dobre. majo bukev kere so fest super, pa isto tak smreko.tudi ugodna cena.
nabavlajo pa tude se me zdi mešanco 80-20

šanji

Živexove sem imel lani eno paleto pa so bili zanič. Upam, da so letos zamenjali dobavitelja.

seat

halo Daj prosim povej kr en kateri so in kje se jih da dobiti ker bi jih rabil še tono za to zimo in bi potem res videl če so dobri tako kot avstrijski. l.p.

thorens (nepreverjen)

Mi pa nabavljamo v Lendavi pri Trgo Keram. Majo bukove pa smrekove. Mi zaenkrat uporabljamo bukove pa smo zadovoljni.

centrometal (nepreverjen)

Jaz sem kupoval Avstrijske v Lagerhaus...roba pa je prava ...edini problem je cena!!!
Pucanje pa 1x na 2 tedna..
Zdaj sem pa kupil Hrvaške ŠIŠARKA (Živex)..
Gorijo isto....toplota ista...
pucanje pa 1x ali 2x na teden

centrometal (nepreverjen)

cena pa za 0.50€ ceneje

In reply to by centrometal (nepreverjen)

peleti (nepreverjen)

lp!
zna šteri kakšne dobre pelete za dobro ceno???

egon1966

Ka se neka razmimo ....5. ton palet peletov mislite ka po kurite v zimi in za ogrevanje tople vode v nekurilni sezoni ? Čez leto , kak je to zdaj!

Mar ne ?
V to pa bi ges šou....

Ara (nepreverjen)

Najbaoša kvaliteta je v lagerhause v avstrije...sprobal san ze sefele pa brezveze se nesplača...cena na tono je caa 300 eu,vsako leto nekje meseca marca pa spistijo ceno na caa 250-260 eu...

Dummy (nepreverjen)

Kurim na pelete že tretje leto. Problem s temi peleti je, če gre za mletje vsega (zemlja, lubje, listje) - to so tipično bosanski peleti. Drugo pa je, če gre za ostanke od žaganja.

Bosanski in podobni dajejo cca 30% slabši izkoristek - to bi še šlo, če bi bila cena za vsaj 30% manjša. Samo na žalost ni, par procentov je nižja.

V Sloveniji so najboljši Enerlesovi (ravno tako ostanki od žaganja), v Avstriji pa - kot ti je že marsikdo rekel - Lagerhausovi.

Nekateri so dobivali poceni pelete na Madžarskem, pri enem mizarju v Lentiju. Ta je tudi imel ostanke od izdelave oken. Samo iz tega ni več nič - ker kolikor vem ta mizar vse proda v Italijo.

Ker je tudi prevoz strošek, ti predlagam, da si ogledaš tiste Lagerhousove v Avstriji, ki so res dobre kvalitete. Potem pa eventuelno kje v Sloveniji kaj. Samo čisto tako ti bom rekel - enako kvaliteto boš težko dobil za isti denar.

Boš pa v Živexu in celo na Elektru Maribor dobil sran.. od peletov - pa boš videl kaj se to pravi.

Jaz imam robustno peč, ki požre vse, samo tisti bosanski pa so res umazani in tudi več vlage imajo. Po moji oceni za eno 30% slabši. Če bi bila cena toliko nižja, bi z veseljem vzel bosanske.

Tako pa, glede na razmerje kvaliteta/cena - so Lagerhausovi najbolši.

Anubis

Letos de tretje leto, savini peleti (made in bosna), razen malo več žlindre, glih tak zgorijo, cena pa je 226€ tona..

AlešŠš (nepreverjen)

Zdravo. Ka to nabavlaš te savine pelete ge tu v Soboti oz okolici?? Ker jaz san samo najšel nekše variante z dostavo (iz Oplotnice, Ljubljane itd.) ge šče prevoz fajn kcoj zaračunajo te pa se že cena zdigne dosta nad 226€..

In reply to by Anubis

egon1966

Zdaj kak to štem te se mi sploj ne splača iti na pelete, ka mo sakšni drugi den puco, te idem rajši na manjost (plin,olje) ges pa kurim na drva in premog (češki)...Za te penaze za pelet-PEČ pa si rajši kupim nekšni brezvezni avto , ka nemo več poganjo bicikla avto stari pa de doma stao!
ALI SE PA MOTIM??
Nočem podjebavati , samo prosim da rasodno razmišljate!
LP

Robert Jurovic (nepreverjen)

Pelleti čista smreka A1 3,69€ 15kg dostava po celi Sloveniji in Friuli-Venezia-Giulia
Pokličite na 031 47 66 35 ali 0039 334 115 3404 Robert

Leonnnn (nepreverjen)

Kolko je Aktualna cena Peletov v lagerhausu?

strudla (nepreverjen)

Jaz kurim samo se NEKO pelete, www.biron.si

Celjan (nepreverjen)

Pozdravljeni
Poceni ponudba kvalitetnih pelet (možnost preizkusa). Cena 140€/tono, dosegljiv na 040 994 677.

SIMFONIJA (nepreverjen)

Pozdravljeni. Zadnjič smo naročili pelete pri prodajalcu peletisvoboda. Sicer so mešanica hrasta, bukve. So pa zelo kvalitetni in ugodni. Pa še dostavo imajo trenutno gratis.

Carp400 (nepreverjen)

Je kdo zainteresiran za nakup odličnih smrekovih peletov razreda a1 z manj kot 0,4% pepela, in vlage z manj kot 0,8%, cene tako kvalitetnih in vrhunskih peletov se gibljejo okrog 300 Eur na tono... cena teh, za tono 205 Eur, ampak je potrebno naročiti celi kamion torej 20-22palet... Iscem se interesente da bi skupaj naročili..

Kliknite na zs!
Ali mail [email protected]

Alkez (nepreverjen)

Kje kupujete palete zdaj? Sodelavec je za vikend naročil smrekove v Merkurju pa so mu jih še brezplačno dostavili, ker je naročil prek spleta, kar se mi zdi priročno. Cena in lastnosti podobne Carpovim. Glede na to, da imam še bone gledam tudi zase tukaj https://www.merkur.si/ogrevanje-in-hlajenje/energenti/peleti. Mi priporoča kdo še kje drugje?

RalphFat

ХОЗТОВАРЫ ТОВАРЫ
оптом и в розницу

сушилки для белья купить оптом - https://daring2000.ru/product-category/%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%80%D0%B8%D…

robot3 (nepreverjen)

Mene tudi zanima.. Kje v ms dobiti poceni pelete...

MarkoCar (nepreverjen)

Katere se pa kaj splača kupit od teh, ki sem jih gledal in se bom mogoče kar do njih zapeljal in bodo za našo peč čisto pravi.. samo gledam pa jih je več vrst, kateri so top of the top, pa seveda cenovno ugodni od njih: https://www.petrol.si/za-dom/energenti/peleti
Kaj priporočate od teh?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.