Kama naj iden k okuliste?? Rabim samo recept in nej nekoga, ki de me gnjavo naj pri njih vzamem očala!!
Pa ma što izkušnje z očalami na recept - se parvi da so brezplačne.
Hvala za pomoč!!

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
simoncalimonca

 Kama naj iden k okuliste?? Rabim samo recept in nej nekoga, ki de me gnjavo naj pri njih vzamem očala!!
Pa ma što izkušnje z očalami na recept - se parvi da so brezplačne.
Hvala za pomoč!!

DELFIN

ne čudoviti n brezplčano pa tudi nič ne silijo da morte kaj kupiti je na Kocljevi optika zraven Klasa, tam dela zelo dober zdravnik iz bolnice samo nejega povejete zdaj ne spomnim priimek je pa nekje iz arabskega predela, pa tole da boste vedeli ena očala sicer skormna vam če rabite očala za pogled od daleč so zastonj torej ne rbite nič samo se tam naročite in potem rabite le zdravs.izk.

rooskie

Delfin najbrž misle optiko Salobir. Bi samo rada opozorila, če delaš pri njih pregled, te moreš tude pri njih date delate očala - okvire lahko prines iz druge optike, samo ti potem one vstavijo steklca notre. Jaz sem ščela ka mi dajo recept za očala, ka bi si jih dala v druge optike naredite, samo so mi nej ščele date recepta, pa san te k njin prinesla okvir, pa so naredile.

So pa fejst prijazne pa strokovne tude v optike Novak v BTC-je, san kupuvala okvire za očala, pa se mi je ženska resno posvetila, pa sve probale različne okvire pa smo na konce najšle tiste kere so bili mene najboljše. Pa tude občasno kda nesen očala, ka mi jih malo zatisnejo, vedno prevere kak mi stojijo, pa šele te jih stiskavle. Za doktora pa nen kere tan dela. 
 
Maš pa v Šavel centre eno fajn zdravnico kera dela preglede, pa ti pač na konce da recept, pa ideš pa si zemeš očala ge ti paše.  
 

Vipko
tinka78

Moj oče je zelo zadovoljen z okulistom Kiralyem iz Lendave. Mislim, da niti nima optike, tako da te za očala verjetno res ne bo gnjavil.

Pika.

Kiraly v Lendavi ima tudi optiko, vendar ti ni treba pri njih vzeti očal. Pač se naročiš na pregled, če rabiš očala, dobiš recept, v teh osmih letih, kot sem njihova pacientka, pa mi ni bilo niti sugerirano, da bi morala s tem receptom si pri njih dati delati očala. Čeprav si jih vedno sem, ker je to itak najlažje pa še veliko izbiro imajo in gospe v optiki znata tudi super svetovati.
Če se ne motim, imajo v tej optiki tudi par okvirjev za očala na recept - da so potem brezplačne. Za to moraš posebej dati predlog, da ti optik potem take pokaže. Niso pa to okvirji po zadnji modi, da ne boš presenečena.

veverca

Mislin, ka te v niti eni optiki nemrejo prisiliti, naj očala pri njih daš delati samo zatou ka si pri njih opravo pregled.
Okulisti delajo v optikah kak zdravniki bolnišnic in je tüdi recept na obrazci javnoga zavoda.
Menej so v enoj od soboških optik pred lejtami skasejrali za pregled, ker san nej ščela pri njih nikaj vzeti ali si dati delati. San bila tak šokejrana, ka san niti nej pravilno odreagejrala, ker je tou bilou zrelo za tržno inšpekcijo pa še za varuho pacientovih pravic.
Itak pa je ta kombinacija (bolnice-okulisti-optiki) reeeeeejden biznis - vse seveda z namenon "zmanjševanja čakalnih vrst".
Marže optikov pa so tüdi takše, ka glava boli.
 

rooskie

 saj meni je te pravla, naj si dan v tiste optike opravite pregled ge ščen ka mi očala naredijo. Niti mi nej pistila ka bi si plačala pregled pa vzela recept. Ge san pa šla zato ta napregled ka mi je zdravnik odgovarjo. Samo mislen ka mo šla zdaj k Novake na pregled oziroma v šavel center, pa te mo si dala očala delate ge de mi pasalo. Ker je dober vid odvisen tude od tega kak ti očala naredijo. 

simoncalimonca

 Hvala vsem za pomoč. Odločila sem se za okulistko v Šavel centre, ker res hočem samo recept. Želim si namreč očala naročiti preko spleta za 40 evrov. Pa da vidimo, ka bo s tega :) Če de vas zanimalo van napišen kak san zadovoljna. Internetna stran pa: www.brille24.de/

pink panter

Naročiti očala prek spleta ti ravno ne bi priporočal. Očala moraš probati. Očala ti morajo pasati na nos, biti ustrezno široka ipd. Lahko te tiščijo za ušesi, ti padajo z nosa...
pozdraf

simoncalimonca

 saj te pomisleke sem imela tudi ges, samo san si dala očala napravite v optiki clarus, pa so katastrofa, sploh ne viden dobro skoz njih pa še težka so kot 100mater.... te pa kao neki versace in 300 evrov...

pink panter

Ja, tam sicer še nisem bil. V preteklosti sem predvsem zaradi slabega svetovanja in posledično nezadovoljstva z očali zelo pogosto menjaval optike. Zdaj pa sem že par let pri enem kar zadovoljen. Da ne bom delal reklame, izberi izkušenega.

ninaa.

Probaj v bolnici. Tan ti zmerijo dioptrijo, ideš k doktori not ka z očali preveri če je blo dobro zmerjeno, dobiš recept in ideš v kerokoli optiko ali kama pač ščeš :)

sdfsfsafasf (nepreverjen)

Zanimivo, jaz bil včeraj v bolnici in so mi rekli da moram k optiku na merjenje, ker tam merijo dioptrijo in cilindre samo na daleč.

In reply to by ninaa.

met

 Jaz vedno kupim okvir na madžarskem, prvega sem imela 4 leta, zamenjala sem ga ker mi ni bil več všeč. Tam je  manjša izbira kot pri nas, vendar sem si vedno našla očala s katerimi sem bila zadovoljna. Celo v naši optiki so občudovali moj okvir kako je dober:) V optiki pri nas so mi pa dali notri steklo. Se strinjam s predhodnikom, da moraš očala sprobati, da vidiš kakšen si v njih in kako se počutiš.

ceduzeboleslepe (nepreverjen)

Pravkar klical v optiko Novak (BTC MS) in so mi rekli, da če vzamem očala tam mam brezplačen pregled, če ne se plača 40 EUR.

Kent Woodson (nepreverjen)

A good article I would like to read something else of the same kind. Recently I found a cool site that helped me write great c and also learn how to write cool articles. https://www.paraphrasinguk.com/reword-my-essay-in-uk/

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.