Če se že pogučavlete od McDonalds, bi ges dal en predlog. Dajte naj nešče v Soboti odprej eno normalno pošteno oštarijo, kama lejko kultivejrane lidi pelaš gejst, ka neje glij pajzlin pa ka ma kvalitetno gesti pa kuhinjo. S ten ščen malo posprešiti debato o oštarijaj v prekmurji, ampak to o tistih konkretnih, ge bi človek kvalitetno džo. Važen faktor je tudi kvaliteta hrane pa postrežba, na nivoji, in profi. Prosin pa ka v isti koš ne mečemo en kup nekšnih MALICArov, o kerih rajši niti nebi zgublo besed, ka za 3 evre poštene človeka vrejdne hrane nemreš dobiti. Pa tudi ne pišen o nekšnih kmečkih turizmaj pa narezek gostiln ali pa fast food Kebapov pa Pajdašov pa podobnih blesarij.
 
 
 
MURSKA SOBOTA:
 
- LOVENJAKA, POLANA je čas povozo 20 lejt nazaj. Z nekšnin pretpotopnin kujaron, keri je enkrat nekšno knjigo napiso, se šlepajo, ali pol lidij kak je čuti ma do njih nekšno zamero. Eni kolegi so se mi zastrupili tan z morsko hrano, skratka UŽAS in socializam. Moja OCENA: 2/10
 
- DIANA se je neka trudila s prenovo kar njin je gratalo ali hrana pa tudi socializam ... Prav NIKAKVO ... Pa njihov ruski bife je predpotopen, drugo kak svinjski zrezek, krumši, odmrznjena zelenjava, pa 5 vrst najbole obične šalate ne poznajo.  Cene so nekan nabili na plafon, ka če si kaj a la carte naročiš, je drakše kak v Ljubljani valda že. Moja OCENA: 3/10
 
- ZVEZDA je prav v svojon časi ostala, če prijden notrik je kak če bi prišo v Soboto pred 50 lejtami. Gesti najnižje možne kvalitete (kozlarija!), je pa pocejni pa odijo upokojenci ker je v centri. Postrežba ZANIČ! Čakaš pou vore na račun! Sredi sobote oštarija na najnižji možni kvaliteti. Moja OCENA: 2/10
 

- Rajh Numer UNO edini lokal v MS ka ma dobro postrežbo z nekšnin vsaj minimalnin nivojon! Je pa gesti monotono pa dostakrat tuj neokusno, ker majo valda najmenšo kujnjo v Sloveniji, pa menije iste že od začetkov. Moja OCENA: 6/10
 
- TENIŠKO Murska Sobota lokal z najbole zapravlenin potencialon v Soboti. WCji zaudarjajo že pri vhodi, postrežba je ekstra slaba, ambient je nikakav, ne potrudijo se za goste niti malo. Gesti pa dobro, pa verjetno najbokši žar v Prekmurji. Vješalica pa prebranac tip top. Moja OCENA: 5/10
 
- MAXIMO, maximus .... DOber poskus, dober ambienti, včasih slaba postrežba, fali nekšni šef kuhinje pa malo inovativnosti. Vačik pa štima glede na to ka je oštarija v bauti.  Moja OCENA: 6/10
 
- RIBJI GRIL, AMERIKANEC, JAVOR - tej denen vse v isto skupino ker so isti užas, z nekvalitetno prepraženo hrano dvomljivoga izvora, brez idej pa brez odnosa, vse je po domače pa nej človeka vrejdno. SORI.  Moja OCENA: 1/10
 
- HUBER gostilna M. S. - lokacija med bloki, kar OK gesti, slaba izvedba. Moja OCENA: 4/10
 
- SPAČEK - neven če sploj sodi na tej seznam. Bole kak kvalitetna hrana je tou hram druženja. Ambient je užas, gesti se dela v prikolici. Ali zaradi tradicije pa pripadnosti - Moja OCENA: 3/10 
 
- KAMEŠNICA gostilna: Zbokšalo se je. Kda je mel ov Sodar Maučec je bilo zanič, pa zanič postrežba pa odnos. Zdaj so postavli stvarij na mesto. verjetno je tudi novi lastnik, šteri zna kak se stvar dela. Moja OCENA: 4/10
 
 
 
 
 
OKOLICA:
- Rajh BAKOVCI še štima, edini plac kama lejko koga resnoga pelaš gejst, pa ka ti gesti nekak zapakejrajo pa postrežejo. Sicer spijo na lovorikaj (zato tudi nižja ocena), pa dugo nede trajalo ali zaenkrat še štima. Moja OCENA: 6/10

- Gostilna TONČEK Beltinci - dober ambient, postrežba je OK! presenetlivo dobro pa moderno gesti za ruralno okolje. V beltincaj se nasplošno bokše nagejš kak v Soboti, Ljutomeri ali Radgoni! Kar je žalostno. Moja OCENA: 7/10

- Ov v Gederovcaj, nanč neven ka je pri granici, je tudi zgodba za sebej! Včasi si se tan lejko ok najo, bar kakšne ribe je mel ok pa kremšnite, zdaj kda se mimo pelan ma prazno. Če ma što kaj več info, naj napiše. Moja OCENA: 3/10
 
- Ajda Bagola v Cankovi je ena najslabših oštarij kar se odnosa tijče v Prekmurji. Par lejt nazaj so vse stavili na avstrijske bicikliste, pa so domačih gostov nej jebavali. Zdaj majo prazno pa depresivno. Glede na to ka so jin deca nekšni marketinški guruji, mi je špotljivo kak ta oštarija vo vidi. Užas. Moja OCENA: 2/10

- ROTUNDA, včasih so meli dobro gesti pa dobro postrežbo kama si lejko pelo kakšne poslovne partnere, zdaj so pa tudi zaspali na lovorikaj. Mogoče se motin, popravte me če je tak.
Moja OCENA: 5/10 (zaradi zgodovine, zaj neven)

- Marič SEBEBORCI, je tipična nedelska nažiralnica. Postrežba podpovprečna, cene povprečne, gesti povprečno ali celo podpovprečno. Moja OCENA: 3/10

- Herbek BELTINCI še ena tipična nažiralnica. Smrdi cejla oštarija po precvretih lignjaj (ja, še ujše je od soboškoga Elvisa). Tipično perouvni gosti so pa se srečni ka dobijo nenormalne porcije pa te pol gor pistijo ali pa si domov pakejrajo tiste lignje kak če bi bila vojna voni. Ges tan nemren pol porcije pogesti, pa še gesti je nizke kvalitete. Rajši menje pa bokše! Moja OCENA: 2/10

- Prekmurska IŽA - tan san nej bil že 10 lejt sigurno. Potencial dobre prekmurske oštarije so doj zapravili, čegli san nigdar nej bil FEN takšnoga gestija. Moja OCENA: 3/10

- OAZA Mlajtinci, dober žar, žal pa samo tou, dober ambient, dober imidž. Na postrežbi bi še lejko delali pa kakšen prigrizek dali med čakanjon na gesti, kero zna včasi biti zamudno! Pa škoda ka se bole ne promovejrajo, ker sigdar pozablan na nji tan bougi za rbton ... Moja OCENA: 7/10
 

- ŠINJOR Martjanci je čista mijmo. To je predpotopno, brez idej, zastarelo, pa čaka ka doj vgasne. Kda odide generacije, lejko zaprejo doj. Moja OCENA: 2/10

- ŠMID Radgona - socializam v radgoni. Gesti je dobro trbej priznati, ampak brez idej in socialistično kak v vseh naših oštarijaj, ambient je pa užas. Na stejnaj slike Josipa Broza itd. To je ena tistih oštarij štera de z eno generacijo tudi doj zaprla svoja vrata. Moja OCENA: 5/10
 
- CICONIJA, RADGONA MAXIMUS, je dobro začnola ali zaj nika o njiih nej čuti. je pa po moje edijni gesti plac v našon konci, ka je malo bole moderen pa v stili novoga tisočletja. San pa tan samo dvakrat džo, tak ka nemren glij nekšne ocejne davati. Enkrat san bil zadovolen, drugič malo menje, ka so neka skomplicejrali. Moja OCENA: 8/10 (ker so si vupali!)
 
 
Zanimajo me vaši komentari, pa dodatne ocejne, pa ka san še pozabo!

Komentarji (36)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gurman

Če se že pogučavlete od McDonalds, bi ges dal en predlog. Dajte naj nešče v Soboti odprej eno normalno pošteno oštarijo, kama lejko kultivejrane lidi pelaš gejst, ka neje glij pajzlin pa ka ma kvalitetno gesti pa kuhinjo. S ten ščen malo posprešiti debato o oštarijaj v prekmurji, ampak to o tistih konkretnih, ge bi človek kvalitetno džo. Važen faktor je tudi kvaliteta hrane pa postrežba, na nivoji, in profi. Prosin pa ka v isti koš ne mečemo en kup nekšnih MALICArov, o kerih rajši niti nebi zgublo besed, ka za 3 evre poštene človeka vrejdne hrane nemreš dobiti. Pa tudi ne pišen o nekšnih kmečkih turizmaj pa narezek gostiln ali pa fast food Kebapov pa Pajdašov pa podobnih blesarij.
 
 
 
MURSKA SOBOTA:
 
- LOVENJAKA, POLANA je čas povozo 20 lejt nazaj. Z nekšnin pretpotopnin kujaron, keri je enkrat nekšno knjigo napiso, se šlepajo, ali pol lidij kak je čuti ma do njih nekšno zamero. Eni kolegi so se mi zastrupili tan z morsko hrano, skratka UŽAS in socializam. Moja OCENA: 2/10
 
- DIANA se je neka trudila s prenovo kar njin je gratalo ali hrana pa tudi socializam ... Prav NIKAKVO ... Pa njihov ruski bife je predpotopen, drugo kak svinjski zrezek, krumši, odmrznjena zelenjava, pa 5 vrst najbole obične šalate ne poznajo.  Cene so nekan nabili na plafon, ka če si kaj a la carte naročiš, je drakše kak v Ljubljani valda že. Moja OCENA: 3/10
 
- ZVEZDA je prav v svojon časi ostala, če prijden notrik je kak če bi prišo v Soboto pred 50 lejtami. Gesti najnižje možne kvalitete (kozlarija!), je pa pocejni pa odijo upokojenci ker je v centri. Postrežba ZANIČ! Čakaš pou vore na račun! Sredi sobote oštarija na najnižji možni kvaliteti. Moja OCENA: 2/10
 

- Rajh Numer UNO edini lokal v MS ka ma dobro postrežbo z nekšnin vsaj minimalnin nivojon! Je pa gesti monotono pa dostakrat tuj neokusno, ker majo valda najmenšo kujnjo v Sloveniji, pa menije iste že od začetkov. Moja OCENA: 6/10
 
- TENIŠKO Murska Sobota lokal z najbole zapravlenin potencialon v Soboti. WCji zaudarjajo že pri vhodi, postrežba je ekstra slaba, ambient je nikakav, ne potrudijo se za goste niti malo. Gesti pa dobro, pa verjetno najbokši žar v Prekmurji. Vješalica pa prebranac tip top. Moja OCENA: 5/10
 
- MAXIMO, maximus .... DOber poskus, dober ambienti, včasih slaba postrežba, fali nekšni šef kuhinje pa malo inovativnosti. Vačik pa štima glede na to ka je oštarija v bauti.  Moja OCENA: 6/10
 
- RIBJI GRIL, AMERIKANEC, JAVOR - tej denen vse v isto skupino ker so isti užas, z nekvalitetno prepraženo hrano dvomljivoga izvora, brez idej pa brez odnosa, vse je po domače pa nej človeka vrejdno. SORI.  Moja OCENA: 1/10
 
- HUBER gostilna M. S. - lokacija med bloki, kar OK gesti, slaba izvedba. Moja OCENA: 4/10
 
- SPAČEK - neven če sploj sodi na tej seznam. Bole kak kvalitetna hrana je tou hram druženja. Ambient je užas, gesti se dela v prikolici. Ali zaradi tradicije pa pripadnosti - Moja OCENA: 3/10 
 
- KAMEŠNICA gostilna: Zbokšalo se je. Kda je mel ov Sodar Maučec je bilo zanič, pa zanič postrežba pa odnos. Zdaj so postavli stvarij na mesto. verjetno je tudi novi lastnik, šteri zna kak se stvar dela. Moja OCENA: 4/10
 
 
 
 
 
OKOLICA:
- Rajh BAKOVCI še štima, edini plac kama lejko koga resnoga pelaš gejst, pa ka ti gesti nekak zapakejrajo pa postrežejo. Sicer spijo na lovorikaj (zato tudi nižja ocena), pa dugo nede trajalo ali zaenkrat še štima. Moja OCENA: 6/10

- Gostilna TONČEK Beltinci - dober ambient, postrežba je OK! presenetlivo dobro pa moderno gesti za ruralno okolje. V beltincaj se nasplošno bokše nagejš kak v Soboti, Ljutomeri ali Radgoni! Kar je žalostno. Moja OCENA: 7/10

- Ov v Gederovcaj, nanč neven ka je pri granici, je tudi zgodba za sebej! Včasi si se tan lejko ok najo, bar kakšne ribe je mel ok pa kremšnite, zdaj kda se mimo pelan ma prazno. Če ma što kaj več info, naj napiše. Moja OCENA: 3/10
 
- Ajda Bagola v Cankovi je ena najslabših oštarij kar se odnosa tijče v Prekmurji. Par lejt nazaj so vse stavili na avstrijske bicikliste, pa so domačih gostov nej jebavali. Zdaj majo prazno pa depresivno. Glede na to ka so jin deca nekšni marketinški guruji, mi je špotljivo kak ta oštarija vo vidi. Užas. Moja OCENA: 2/10

- ROTUNDA, včasih so meli dobro gesti pa dobro postrežbo kama si lejko pelo kakšne poslovne partnere, zdaj so pa tudi zaspali na lovorikaj. Mogoče se motin, popravte me če je tak.
Moja OCENA: 5/10 (zaradi zgodovine, zaj neven)

- Marič SEBEBORCI, je tipična nedelska nažiralnica. Postrežba podpovprečna, cene povprečne, gesti povprečno ali celo podpovprečno. Moja OCENA: 3/10

- Herbek BELTINCI še ena tipična nažiralnica. Smrdi cejla oštarija po precvretih lignjaj (ja, še ujše je od soboškoga Elvisa). Tipično perouvni gosti so pa se srečni ka dobijo nenormalne porcije pa te pol gor pistijo ali pa si domov pakejrajo tiste lignje kak če bi bila vojna voni. Ges tan nemren pol porcije pogesti, pa še gesti je nizke kvalitete. Rajši menje pa bokše! Moja OCENA: 2/10

- Prekmurska IŽA - tan san nej bil že 10 lejt sigurno. Potencial dobre prekmurske oštarije so doj zapravili, čegli san nigdar nej bil FEN takšnoga gestija. Moja OCENA: 3/10

- OAZA Mlajtinci, dober žar, žal pa samo tou, dober ambient, dober imidž. Na postrežbi bi še lejko delali pa kakšen prigrizek dali med čakanjon na gesti, kero zna včasi biti zamudno! Pa škoda ka se bole ne promovejrajo, ker sigdar pozablan na nji tan bougi za rbton ... Moja OCENA: 7/10
 

- ŠINJOR Martjanci je čista mijmo. To je predpotopno, brez idej, zastarelo, pa čaka ka doj vgasne. Kda odide generacije, lejko zaprejo doj. Moja OCENA: 2/10

- ŠMID Radgona - socializam v radgoni. Gesti je dobro trbej priznati, ampak brez idej in socialistično kak v vseh naših oštarijaj, ambient je pa užas. Na stejnaj slike Josipa Broza itd. To je ena tistih oštarij štera de z eno generacijo tudi doj zaprla svoja vrata. Moja OCENA: 5/10
 
- CICONIJA, RADGONA MAXIMUS, je dobro začnola ali zaj nika o njiih nej čuti. je pa po moje edijni gesti plac v našon konci, ka je malo bole moderen pa v stili novoga tisočletja. San pa tan samo dvakrat džo, tak ka nemren glij nekšne ocejne davati. Enkrat san bil zadovolen, drugič malo menje, ka so neka skomplicejrali. Moja OCENA: 8/10 (ker so si vupali!)
 
 
Zanimajo me vaši komentari, pa dodatne ocejne, pa ka san še pozabo!

CANYON

Te bokše se pa namerno v pusto , gostišče s prenočišči  letališče Rakičan , Gostilna Vrtnica , pa ...pa ..

visla

Zanimivo branje. Moralo bi biti obvezno branje za gostince, ker je kar poučno. Vsi gostinci podcenjujejo prekmurske goste, ker se po njihovem mnenju zadovoljimo z povprečnim. Zdaj v teh časih recesije ljudje pošteno premisilijo, če je vredno jesti zunaj. 
 
Dobro napisano za Herbeka. Moji sosedi si domov vozijo to hrano, vse do nas se da vohati tiste lignje. :) Ampak oni so zadovoljni, tak da vsake oči imajo svojga malarja. 
Si pa pozabil na par gostišč, morda kasneje zapišem kaj. 
 

Sobochanec

Vse lokacije, štere si pošinfo, si prekelo z nekšin Socialističnin šlaron. Ko da se je nekši domobranec razpijso.
 
Zakoj?
Zatou, ka je v socializmi mejla Diana najboukšo restavracijo, Zvejzda najboukši gulaš pa vampe, Lovenjak najboukšo alakart küjnjo, Šinjor najboukšo muziko pa fejst dobro gesti, v Čardi si ešče pounouči doubo pohane šampinjone, Rajh je bil Rajh, ... tan ge pa iz prkolice smrdij po oporečni hamburgeraj, tan so pa standardno točili dobre špricere. Tüj vizavi pri Vitejzi so bilij rosnatni pa friški dobri špriceri. Pravi špricer punkti.
 
 
Ovačik pa doboro šinfanje z nepotrebnin iskanjon vzrokov za rast ali padec kvalitete v političnon sistemi.
Pa, ne pozabi dečko, ka so (smo) blekati komunjare bilij pa ostali dobri gedci.

Dejcha

Pa Zvezdo v Beltincaj si v pozabo...kera je za mene fejst dobra gostilna. Je pa tuj marsikaj istina, ka si napiso za določene gostilne.

elanino

 Baranja v Nemčavcih - najboljši bograč regiji!
Drugače pa imam pogosto to dilemo kama pelati posl. partnere (pogosto tujce) ka me nede sran. Edino za Rajha san kelko telko gvušen ka de se štimalo. Žal moraš za kaj takšnoga ven iz Sobote. V sami Soboti nega nikaj.
 

dexter

Meni tou zmaga:
 
- Prekmurska IŽA - tan san nej bil že 10 lejt sigurno.
 
10 lejt si nej biu tan pa jin daš ocejno 3/10.... tou je ocejna za pred desetimi lejtami ali kak? Vačik pa kak je Sobochanec povedo... nepotrebno nakladanje pa šinfanje.... ges man iz pou teh oštarij kere si tij posro fejst dobre izkušnje pa rad ta odin.... aja točno, mogouče zatou ka mi vsi gučijo ka san komunajzar.

AnaLiza

Dexter, tisti, ki najbolj kritizirajo in vse po vrsti in počez, te bi rada videla, kaj jedo doma. :)

gurman

 Se strinjan s Sobočancon pa Dexteron, pa umikan oznako socialistični, ker man pozitivne spomine iz tistih časov, pa vse kar je napiso sobočanec drži. 
Nejsan gli političen človek, zato o ton neščen razpravlati, čegli na ton forumi mate radi politiko. Socialistično san mislo "za čason" in nej v koraki s čason glede na zaj kar se izgleda oštarije pa ponudbe tiče. Čegli smo inda kda smo bili tan v tistih časaj, pa san tudi bil pri Vitezi na Mikloš Kuzmiča (al štefan kuzmiča) kda pa kda kak švanjar, so mi bili spomini na tisti čas dobri. 
 
Kar pa se Prekmurske iže tiče, san pa zato napiso glij komentar ka san tan nej bil, in te kda san bil je bila takšna ocena. So pa bili eni kompanjoni tan nazadnje, pa nika ekstra. Valda san ge pri oceni miimo vdaro, se strinjan. 
 

RobertH

Gurman, ajd ka predlagan ka ideš v Dokležovje k Majdi Štausovi......

lendavcan

Imaš v Lendavi Taverno hotela Lipa, Odlično restavracijo Krona na višjem nivoju, solidno restavracijo M.M. in nekoliko naprej po cesti še D`ALMO v centru Tuš. Če pogledneš malo izven Lendave se lahko ustaviš tudi na Kapci, kjer pa tudi nimam nič za pripomnit. Tolko z moje strani in glede mojih omenjenih zaenkrat nimam nič slabega za povedat.
 
Lp!

RobertH

Pri prekmurski iži ka se tiče strežbe (pol vore čakaš ka što pride)..... in brez pozdrava.....1/10!!!
Vači se pa v celoti strinjan z Gurmanom!!

astrid

Glede AJDE v Cankovi bi pravla ka maš prav. Arogantno. Lovenjaki bi dala večjo oceno kak 2/10. Pa pozabo si Aleksandra v Moravcaj! Tudi nej slabo. 

Vipko
tinka78

Za Tončeka v Beltincih sem jaz tudi slišala, da ima baje zelo dobre stvari, pa tudi postrežba in ostalo baje štima. Mene edino ime nekako odbija, ker deluje tako preprosto. Smo se pa že odločili da naslednje družinsko srečanje tam organiziramo.
 
Se pa ne bi mogla bolj strinjati glede tega, da je dosti restavracij in gostiln v Murski Soboti ostalo v dobi socializma. Lani sem bila na enem maturantskem plesu v Diani in je večerja bila za zjokati. Pri Zvezdi sem jedla v zadnjih letih samo enkrat, in sicer lani poleti. Postrežba zanič, hrana tudi nič kaj boljša.
 
Me pa še nekaj drugega moti. Cela Kocljeva ulica čez dan nevzdržno smrdi po prežganem olju in ocvrtih lignjih in ribah. Domnevam da iz ribjega grila, ker pajdo mislim, da nima rib in lignjev. Kaj ne bi mogla kakšna inšpekcija ali občina česa narediti tu?

dexter

Tij si še čedna.... pri royali po picaj dišij, pri Štefkoji po čevapaj, ge drugje pa pa po tiston ka tan küjajo.... ajmo vsen inšpekcijo poslati ka naj jin prepovejo delati gesti z vonjon.

Spy

tinka78, ti bi se včasih resno mogla vzdžati komentarov. Molk je včasih zlato, znaš? Tej tvoj post je kompletno fail! S to pripombo o imeni... ojoj... Kakšne veze ima imej če dobiš dobro gesti, po nizki ceni in s kvalitetno ponudbo (recimo)???
 
No meni je pa najbaukše pri Elvisi. Gesti mi je dobro, ambient tudi, dobro se počutin tan, cene so solidne, postrežba in prijaznost kelnarov pa itak nadpovprečna!!
 
San pa dobo občutek ka je avtora teme fejst težko zadovoljiti z gostinsko ponudbo, ka o tinki sploj ne gučimo... Pa nej mi povedati ka se niti ena gostilna ne zasluži vsaj 9ke!?  Ljudje smo pač takši ka radi kritizeramo, dosti krat pa (neupravičeno) pozabimo na pohvale!

Landini

Jaz Šinjoru še tako visoke ocene ne bi dal.

Landini

Z Rotundo je isto tak konec.

Vipko
čevapčič na ražnje

 .. moj komentar je takšen, ka san se tak rejdno nasmejo in si me zdaj uspel zamotiti za 20 - 30 minut v toj temi na način, ka san vse podrobno skaujz prešto, če like man malo morje vsega drugega, ka bi mogo delati .. 
 
.. tej del zmaga ˇˇ 
Tipično perouvni gosti so pa se srečni ka dobijo nenormalne porcije pa te pol gor pistijo ali pa si domov pakejrajo tiste lignje kak če bi bila vojna voni

 
.. mogoče de što užaljeni, ali meni je bilauj zabavno branje .. eti se zdajk razmetavlen tak ob kesnoj uri pa se smigen, more me vrag zejti, no .. 

Jan Vlaj

Dobro, neven ka se vi tu idete, ali ELVIS je nej glih oštarija kero bi lejko štel v isto kategorijo kak gorik napisane Rajh, Šinjor, Oaza.... Elvis je instant hrana (pice s pečice, sendviči, pomfri.t....) pa kar slabo jesti, pa kak je nekdo že napisal vse smrdi/diši po jestiji. Kelnarji pa še kar štimajo, ampak to je okrepčevalnica s fast food prigrizkom, ne pa gostišče. 
Vačik pa dobro napisano pa v premislek gostincem. Ges ne hodim ven jejst skoraj nikoli. V Ljubljani pa Maribori rajši, v Prekmurji pa nikak. Večina gostincev podcenjuje goste, še posebej mlajše in se ne potrudijo, zato pa imajo večinoma prazno. 
 
Še najbolj me pa motijo nekateri (ne vsi) nešolani kelnarji, ki namesto pozdrava povejo kar "Ka boš?" "Prinesen menu?" "Ka prinesen?". Vikanje jim je tujka, tudi vljudnostne fraze ("želite", "prosim", "hvala" ...), nekaj optimizma in nasmejanosti , pa poznavanje hrane in vin so večinoma španska vas. Najhujše je, ko prideš v gostišče, pa ti že kelnar vzame vso voljo in apetit. Da bi kakšnemu gostu obesili plašč, pa je znanstvena fantastika.  Ali pa se opraivičit, če čakaš predolgo na hrano. 
 

respect

Postrežba je velki faktor pri zadovoljstvi. samo se pitan kelko teh ˝kelnarov˝ je dejansko izšolanih kelnarov, keri so se v svojon poklici najšli - tou so žalostne zgodbe ka jih rejdno srečujem.

elanino

Gaberšek na Kuzmi. 
Ambient je sicer že malo načel zob časa, hrana pa je dobra - zelo dobra! na jedilniki je večinoma klasika, vendar okusno. Smo pa 1 x imeli neko slavje in smo si zaželeli slow food in nekaj bolj izvirnega/kreativnega in moram priznati da so me pozitivno presenetili.

Vipko
tinka78

Spy ime Tonček nikakor ne daje občutka neke dobre gostinske ponudbe. Verjetno že zato, ker je uporabljena pomanjševalnica. Že če bi bilo Pri Tonetu, bi se nekoliko drugače slišalo. Če nekoga, ki mu obe imeni ničesar ne pomenita, vprašaš ali bi šel k Herbku ali k Tončeku, sem skoraj sigurna, da bi večina izbrala gostilno Herbek.
Glede Elvisa, ki ga tako hvališ, pa bi se tudi našlo kaj za pripomniti. Bili smo nekajkrat tam. Postrežba je res za tak lokal dobra in hitra, hrana je pa drugo poglavje. Mislim, da bi morali kakšno tableto ali dve proti holesterolu zraven dajati k vsakem obroku. Pa da ne omenjam tega, da smrdiš kot da bi iz friteze prišel.
dexter sprehodi se enkrat čez dan tam mimo. Celoten trg in tržnica smrdita po tem prežganem olju in ribah. Če ne drugega, prežgano olje je kancerogeno in bi že zaradi tega morala inšpekcija vsaj v kakšno kontrolo.

dexter

Ja pa kak de te načik smrdelo, če pa ribe pečejo!? Pa ka te misliš ka ti v ostalih gostilnaj za vsakšo pečenje friško olje dajo????  Malo brodi ka pijšeš... ges bi tebi najrajši včasik kakšno inšpekcijo poslo.
 
Pri Tonetu je pravla.... ne misliš ka bi bilou boukše Pr´Tonetu ??? Te bi ti verjetno še bole po ljubljansko pa fansi šmensi zvenelo.... ali? Tonček je lepou po domače, tak kak Pištek, Franček.....
 
Aja, pa ka še kakšno gostilno dodan.... Adanič v Melaj..... rad iden ta.... majo na jedilnon listi dosta eksotičnih jedi in ne ponüjajo samo dunajskoga pa ostalo "domačo" hrano.

Tyra

Ge sicer ne odin gejst v Soboti nikan drugan kak k Rajhe (No.1), občasno v Rojal pa če iden v Elvise na pijvo kakšo pico cuj maznen. Moren povedati ka je meni seposedi vse dobro (kar se gestija tijče načeloma neman nekših pripomb, ker san nej nekaj izbirčna). Obnašanje je v teh lokalaj tude primerno, pri Rajhe so sploj prijazni pa olikani.
Neven pa zakoj se bunite ka je to nej dobro, pa ka smrdij po ribaj pa neka. Probaj ti spečti doma ribe pa de ti tude cejla kuča smrdejla, nej ka nebi če masovno ribe pečejš. Me zanima ka vraga te vij lidje doma gejte, če van je nigi vne nej geste dobro. Mogoče mate vsi doma kujare z neven kakšimi kuharskimi sposobnostmi pa van kuja samo losose pa kavijar pa neven kakšo fancy gesti še. Po pravice povedano, Sobota nema nekše kupne močij ka bi se splačalo meni nekše "na velkon nivoje" lokal. Večina lidij itaq nema penez za gesti vne, ampak gejo doma, poceni, pa nišče se ne buni če kunja smrdij kda se pomfri dela. 

Vipko
čevapčič na ražnje

  če iden v Elvise na pijvo kakšo pico cuj maznen
 
.. nadvse fajne besede za žensko .. 

Fingerling

 Kak pa je z Gorico tan na prleškon konci? 
Pa glede na to ka se je razširo krog komentiranja vse do Lendave, mislin ka je bole priporočljivo iti v drugo smer, proti Maribori, tan se pa že najde kaj več kvalitete...
Pa še komentar na Oazo... Majo preverjeno ene najbokših steakov daleč na okoli. Primerja se lejko samo Rajh, keri ma občasno isto kvaliteto, ampak vedno večjo ceno. Oazo so predvsem malo zeznoli dnevni špriceraši keri so se tan naselili v začetki, in še zdaj občasno vztrajajo. Je pa opazen napredek. Sicer se vidi ka je vodstvo idejno navajeno "kmečke oštarije" ščejo pa biti moderni, kar je pozitivno (ambient je odličen...), ampak se trudijo, pa z pravin odnoson, pa sodelovanjon do daleč prišli.

dupont

joj tinka tij maš resno za vsaki problem rešitev, mnenje, pritožbo ... še kaj? daješ vtis kak če maš nonstop menstruacijo.
prežgano olje kancerogeno? daj še enkrat pogledni tisti dokumentarec ali pa si še enkrat prevedi članek na wikiji, prešti še enkrat tisto knjigo. olje kero se reciklejra zgibij samo na temperaturi vrelišča, kancerogene so pa živalske maščobe kere karbonizejrajo kda se ZAŽGEJO nej pa PREŽGEJO (čeglij ne ven ka je tou za besede, ampak v vital in fit tinka78 svejti ma ziher nekšen plemeniti pomen). rastlinsko olje kero vre nemre samo tak karbonizejrati ker pač izredno malo izpareva. z izjemo male količine olja kero komot zažgeš kda deneš samo par mililitrof za bilice pečti. karcenogene so maščobe predvsem tiste kere so malo saturejrane še z vodof, npr picek keroga skoraj nemreš spečti ka ne bi mel na njen kakši črni flek. evo tej črni flek je karcenogen in tou kda karbonizejra je še samo ogljik pa malo katrana.
si znala tou? kurca si. pametuješ pa tak kak vseved. prosin get your facts right next time pa ne boj polovičarska. daješ vtis kak če si ohoho dosledna ... pri čem? pri brisanji riti?

Brina

Resno en dober post ... zanimivo branje. Bi pa še ge neka povedala. Za novo leto san v Prekmurje pripelala 5 lidi z Dolenjske. Ker smo meli na razpolago 3 dni in smo meli rezervejrano samo nočitev, smo mogli tuj neka gesti. In smo pravili, ka pri gestiji nemo šparali. Prvi den smo šli gejst v Martjance k Šinjori. Nemo omenjala, ka s(m)o vsi več ali menje naročali prekmurske dobrote :) In pri Šinjori bi pošinfala edino to, ka smo na kujano vino mogli čakati kakšo voro :) Pa dokeč smo dobili župe na mizo je tuj trajalo, ampak ajde, nas je bilo 7, tak ka recimo so to olajševalne okoliščine :) In glede na ta to, ka s(m)o reeeedno komplicerali pri gestiji (eden bi predjed, drugi ne bi, tretju bi župo takšo pa ovakšo pa to notri pa ovo nej ...), je na konci gesti bilo več kak fantastično. Pohvalili vsi! Zato moja ocena: 7/10
No, drugi den smo šli pa gejst v Rotundo. Prvo so bili vsi navdušeni nad ambienton in so pozabili, ka smo se mogli malo dale pelati. Na moje presenečenje so v Rotundi spremenili jedilnike in tuj njihove "slavne" gobove župe več nega v toj obliki, kak so jo meli. Pa dobro, smo si naročili malo toga malo ovoga, pa še eno vegetarijanko smo meli vmes. Ka se meni v Rotundi vidi, je to, ka dejansko resno v jedilnon listi nega 30 strani gestija, ampak je preci menje. Zato pa lejko kombineraš sega i svašta, pa še priporočajo ti marsikaj, ka nega na listi, pa seeno majo. Tan san tuj nikoli še nej pila kakšoga slaboga vina, tak ka tudi tu vse pohvale.
Edino, ka bi mogoče lejko zmotilo koga, so komentari šefice, keri so preci šaljivi, samo či je što bole občutlivi, bi se znal v to tuj piknoti. Gda smo mi naročali, pa smo si pač zmišlavali razne kombinacije, nan je pravla: "Vi si pa privoščite gnes! Deca, to te mogli vse tuj plačati!" :)) Pa smo nej nekši šmrklavci, recimo ka je bilo povprečje let 35. No, gda smo se tak konkretno nageli, so pa seveda sledile sladice in seveda smo si vsi opet neka naročili, čiglij smo še pred 5 minutami gučali, ka pa zaj več nika v sebe ne denemo. In glede na to, ka smo jeli predjed, župo, glavno jed in sladico plus pijačo, smo plačali približno 30€ po osebi, kar se mi tuj ne zdi pretirano. Bili smo siti, zadovoljni in zadovoljeni. In v Rotundo vuplen pelati še tak zahtevne gurmane (kere san za novo leto tuj mejla) pa tudi poslovne partnere, ker še nikoli nišče neje prišo nezadovoljen vo. Aja pa še to. Pa tuj ne gledajo na to, či si prišlo v kavbojkaj ali v gvanti s kravato, postrežba je enaka. Moja ocena: 10/10.
Zaključila bi s ten, ka Rotundo pa tuj Šinjora poznajo marsige po Sloveniji in se marsikomi nej žmetno pelati v Prekmurje recimo kakšo nedelo na kosilo, zato ka znajo, ka do dobili zelo dobro gesti, pa za njihove razmere poceni. In marsikeri neprekmurec je dosta bole občutlivi na to ka dobi za to, ka plača.
S Prekmurja smo prišli letos lačni, pa vse, ka je ostalo od Šinjora pa Rotunde so slike ob kerij se nan sakič cidijo sline, gda jih vidimo. :)
Pa fajn šinfajte še dale ... no, pa kakša pohvala tuj ne bi škodila ;)

marjetica

Gurman, podpišem!

KitKat

čevapčič na ražnji
hehehehehe :D san se en čas smijala s tvojega komentara.
sicer san tude ges gda san preštejla njeni stavek šla gledat če je tyra dejansko ženska ali moški :)
 

Vipko
buldog

Se v marsičem strinjam z gornjimi komentarji, tudi ocene uvodnega so zelo dobre. Bi pa pripomnil, da moraš včasih imeti tudi nekaj sreče (verjetno šteri kuhar dela) napr: pri Mariču san že dobro jedel; včasih pa je obupno.
Rotunda je bila slabo leto v najemi, zdaj je spet stara ekipa. Se strinjam, ka bi se lejko včasih šefica vzdržala komentarjev.
San že tudi v Diani dobro kosilo mel; samo maturantski so nej glij merilo: potrebno je nakrmiti nekaj sto ljudi naenkrat - kak v koncentracijskon taborišče.
Bagola - katastrofa, Prekmurska iža - komaj kaj - nekdo je vprašal za Aleksandra - nažiralnica.... res je včasih škoda dati pejneze za kosilo "zunaj".
Ka ne gučin o raznih bogračaj - če ščete jesti dobroga potem na lovsko veselico, poleti. In žar - grozno, le Oaza kelko telko na nivoji.
Včasih pa lejko dobite kaj solidnega tam, kjer nikoli ne bi pričakovali; zadnjič sem jedel odlične retaše v bifeji Dom v Sebeborcaj.
Nihče pa ne omenja Voroša v Gederovcaj; kak je tan?
In še to: včasih Tinka rejsan mimo vdari; samo včasih mimi vdarimo tudi mi. Nej trbej Tinko zdaj na vsakon poste raztrgate. Lp

gurman

Štem ocene drugih uporabnikov in sem presenečen kolko različnih MNENJ. Eni se strninjate, drugi ne. Tak mora biti. Generalno pa mislin ka je fajn ka si prekmurski gostilničari preštejo to ka njin ide. Je pa zanimivo slišati še za nekaj gostiln, kere sem pozabil ali pa jih še nisem nikoli obiskal. Tudi za Rotundo je super zvedeti da je spet nazaj stara šefica. Voroša v Gederovcaj sem omenil že uvodoma, samo sem pozabil točno ime. Imam kar dobre a žal prestare spomine na to gostilno. 

Vipko
tinka78

Dragi dekster in ostali sodelujoči. Če slišiš ime Hedvika, je prva asociacija verjetno starejša gospa. Če slišiš ime Žana, je prva asociacija kakšna deklica. Na podlagi imena pač podzavestno dobivamo neke asociacije.
Meni pač gostilna Pri Tončeku po imenu deluje kot kakšna vaška oštarija, kjer za šankom visijo špriceraši, kar se hrane tiče, pa je bolj nažiralnica (ta izraz mi je postal zelo všeč, čeprav sem ga prvič zasledila v tej temi), kot restavracija z dobro hrano.
Nasprotno je, ko slišim ime, kot je recimo Ciconia. Ne vem. Mogoče je res z mano kaj narobe, ampak mislim, da glede tega vsi funkcioniramo podobno. Le da nekateri pri sebi to pač zatirate.
 
Kar se rib tiče, pa so včasih recimo ribje jedi delali v gostilni Adria, ki je bila na Lendavski ulici, pa zaradi tega še ni cela Lendavska smrdela. Pa tudi na morju, kjer je polno ribjih restavracij, ne smrdijo cele ulice po ocvrtih ribah in lignjih. Da ne omenjam raznih Nordseejev in ostalih restavracij s hitro morsko prehrano. Še nikjer nisem v njihovi bližini opazila, da bi cela ulica smrdela.
 
Precej se pa strinjam z Buldogom. V Oazi znajo zelo dobro pripraviti hrano, predvsem kakšne steake, čeprav nisem najbolj ljubitelj steakov.
Pri Vorošu nisem bila že vsaj tri ali štiri leta, ampak nazadnje nisem bila ravno navdušena. Cene so bile kar visoke, hrana pa tako, tako. Povprečna.

rija

Na hitro:
Rotunda: vedno ko smo šli, smo bili super zadovoljni, edino bog ne daj, da se šefica prilima, ker se je zlepa ne rešiš. Torej jo "skenslamo" damo na ignore....in je potem mir.
No.1: solidno za hitra kosila, za kratek poslovni pogovor
Rajh Bakovci: če hočeš nekaj blizu in dobro, pravi naslov.
Gostilna Gorica: tipi topi, inovativne jedi, edino če greš v nedeljo na kosilo, si je potrebno vzeti kar nekaj časa, ker če je polno, osebje enostavno ne sfolga. In tudi ambient je prečudovit.
Krona Lendava: gostilna, ki bi morala biti locirana v nekem drugem mestu. Ambient prekrasen, hrana dobra, ampak nikoli ne bo živela...nikoli...žal
Oaza: prekrasen ambient, roštil dober, ampak da dobim k odličnemu mesu umetni zamrznjeni pečeni krompir iz Hoferja je pa višek norčevanja iz vsega, kar poskušajo ustvariti.
Teniška igrišča: super pica, super žar...ampa vse ostalo pa se moram strinjati z gurmanom. Sploh molim, da me tam ne stisne na WC...to je pa huje kot kakšni javni v velemestu.
Ajda Cankova: prvič, zadnjič, nikoli več. Takšnega obnašanja pa nismo doživeli še nikjer. Poden.
Vse ostalo omenjeno pa je ena instant ponudba: Marič, Aleksander, Zvezda Beltinci, Vrtnica (???) Herbek.....pohani šnicl, pomfri in lignji....je čisto vseeno, h kateremu od teh greste. Kar vam je pač bližje.
 
 
 

nišče (nepreverjen)

majster za oazo si se fejst zmoto...je vedno nabito puna,se je pametno prle naročite kak ideš ta ker se zna zgodite ka mesta ne dobiš(za vikend skoraj sigurno brez prednaročila ne dobiš), postrežba je čista ok in na nivoji,gesti pa še do zdaj vse ka san probo fejst dobro in če mogoče nevejš majo samo jedi z žara več ali menje ker so se zato specializerale. LP

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.