Zanima me kakšne imate kaj izkušnje z izvajalci za novogradnje v okolici Murske Sobote?
Koga bi priporočili in pri katerih se najdejo težave in zapleti ?
Kakšne so kaj cene?
Prosim za odgovore.

Lp

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ajaja (nepreverjen)

Verjetno cakas ka de najcenejsi najboksi? :)

🤪 (nepreverjen)

Zidarstvo Miran Jurkovič s.p.
Malenkost dražji, vendar vreden vsakega centa.
Priporočam 👍🏻

Bugg (nepreverjen)

Zakaj bi sedaj rad informacijo pri komu se najdejo težave in zapleti? Zakaj hočeš negativne informacije? Blatenje oseb in podjetij je kaznivo... Pri gradnji moras imeti nadzornika gradnje ki je neodvisen in preverja vse tehnicne zadeve. Vsi dobri gradbinci so trenutno polno zasedeni in boš mogel malo počakati. Tudi gradbene storitve so šle v višave zaradi podrazitve gradbenega matriala... Srečno in pod svojo streho je najlepse!

rajenepjtaj (nepreverjen)

itak ja. s ten zberanjon “pozitivnih informacij” je vec skode kak haska. kak enoga nesce priporoca ga konkurenca pa vsi druzinski clani v sekundi popluvlejo pa zblatijo. tak ka se nekome naredi vec skode kak haska. sicer pa stera firma lejko dela kuce jih dela kak trbej, itak so vkljuceni nadzorniki in poleg vsega trbej nacrt v keron je vsaka malenkost dolocena. se do zadnje vticnice natancno. materiali pa delo pa majo zakonsko doloceno garancijo. gnes den je vec nej tak enostavno zidati kuce kak je to nekda bilo. ce nejde vse do pikice po pravilaj niti hisno stevilko ne dobis. to ka so se vmes padalci ka delajo kuce v lastni reziji jo nikder nedo mogli legalizerati brez grozno velkih stroskov.

In reply to by Bugg (nepreverjen)

dragoja (nepreverjen)

te moment se gradnja ne splaca. prvo kak prvo so materiali sli v nebo, cez cas do verjetno sli dol. poleg toga so vsi od prvoga do zadnjoga gradbinca tak zasedeni ka so do zdaj nej smeli delati ka majstra vec nebos dobo. razen kaksnoga ka ceno prenavre. mi smo lani dobili predracune za fasado pa ka smo jo lani nej mogli delati smo letos pa prosili za predracune in so dejansko +/15% drazji. Edino tisti ka svercajo robo iz bosne majo isto ceno. ponaredkov bosanskih pa ne mislin meti. Gli mi kaj vala ka bosanci gor napisejo Weber, te pa dobin dr**. Zato se splaca tudi pitati od ge pride material pri taksnih stvaraj. Vse ostalo pa tak ne niti ne pitaj. Ge bi letos pocako z velkimi delami. Naj se malo cene materiala zmirijo. Pa tudi okrani kamen je lani bil 30€m2 zdaj pa je 45€m2. sicer ena specificna barva, pa za druge je verjetno nej dosti nace.

In reply to by Bugg (nepreverjen)

ms-d

probaj gradbeništvo AB so novi,saj drugi so zasedeni in jih je teško dobiti,

Jack0000 (nepreverjen)

Pa ja, to bi tudi mene zanimalo. Itak da samo sprašuje, koga se priporoča..

To je, solidna cena in da se drži dogovora.

resnoo (nepreverjen)

boj srecen ka koga dobis nej ka bos se prebero :) Glede rokov pa mores znati ka se jih zdaj nisce nemre 100% drzati, ker so reeedne zamude v dobavi materiala + kelko krat vse dol zaprejo se vse avtomatsko poduksa. Jes san naroco v Merkuri ploscice za kere je bil rok dostave cca.2 tedna, no zdaj cakan ze 2 meseca pa jih se itak nega.

In reply to by Jack0000 (nepreverjen)

starahiska (nepreverjen)

Najbole se splaca kupete rableno kuco pa jo renoverati. Renovacija te TRENUTNo nede kostala kak novogradnja. Papirologija pri novogradnjaj pa predpisi so trenutno nenormalni, kelko trbej enih studij, dovoljenj etc. pa kak dugo se na vse to caka, mesece na en paper. katastrofa. v MS je vsake telko dobi fajni fikseruper za 100k s fajno parcelo. pa te vlozes se kaksneh 50k pa mas super kuco, pri novogradnjaj pa lejko samo senjas o kuci za 150k s solidno parcelo ( gucin v mesti ) Poleg vsega pri stari kuci dobis taksne in drugacne subvencije kar pri novogradnji ne dobis. Trenutno s taksnimi predpisami, dvigami cen materiala, norijo kak dobiti sploj gradbinca se novogradnja ne splaca. Pa tudi majstra za renovacije dobis dosti hitreje kak majstra keri ma dovoljenje za gradnjo kuc. Je ena fajn tema, aktualna na forumi podsvojostreho, ge majo dejanske aktualne izracune kelko kostajo samo paperi pa studije.