Pozdravljeni!

Se še komu zdi, da sobotainfo.com vsebinsko in kakovostno propada? Mogoče že je?

Spomnim se starih Sobotainfo časov, ko je bil to še kakovosten portal, ki se ga je dalo z veseljem prebirati in klikati. Veliko relevantne in zanimive vsebine iz Prekmurja oz. Pomurja.

Danes je to žal le še clickbait stran s pustimi anketami, nekreativnimi idejami in zelo malo originalne vsebine. Pa še ta je nelektorirana in nepregledana, da jo je zelo težko brati. Večinoma se pojavlja copy/paste vsebina iz Content Exchange portala, ki jo potem zasledimo na vseh možnih spletnih straneh.

Dnevno se pojavijo objave, ki nimajo nobene povezave s Prekmurjem ali ožjo regijo nasploh. Beremo objave o tem, da je nekdo v Železnikih ukradel 2m drv, v Cerknici je pobegnil kuža, v Ankaranu je 70-letnik žal umrl zaradi srčnega zastoja, v Ravnah na Koroškem sta trčila traktor in mopedist, v Tolminu je padla stara mama in si zlomila kolk itd. Zraven pa ponavadi še simbolična slika izpred 10 let.

Veliko bralcev tudi motijo predvsem objave o smrti. A je res potrebno navajati, da je nekdo umrl? V Sloveniji umre na dan veliko ljudi. Potem bi morali za vsako ljubo dušo objaviti "prispevek", da se je človek poslovil s tega sveta.

Res je. Treba je nabirati klike ... klik-klik-klik ... da je portal vsaj malo monetiziran, čeprav vsebina dejansko ni vredna objave, ker ne pove nič, ampak neko mero pietete in dostojanstva pa je vseeno treba pokazat.

Odgovorna urednica, dnevni uredniki, predstavnik, čas je, da se vsedete in globoko razmislite, kaj storiti, da bo portal znova zaživel v soboškem in prekmurskem duhu. Izberite kvalitetne pisce, raziskovalce, novinarje, da dvignete Sobotainfo na višjo raven. Ti ljudje morajo na teren, med ljudi in biti pripravljeni na intervjuje. Joj, tudi o slednjem bi lahko še kaj napisal. Raje objavljajte manj, kvalitetno in zanimivo, kot pa veliko s puhlo, prazno in nepomembno vsebino.

Sam žal nimam te novinarske žilice, da bi pomagal pri objavah, sem pa dober bralec.

Ocena portala (zaenkrat): 2/10

Lep pozdrav.

Komentarji (48)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
GoGoGoGoGo (nepreverjen)

Pa ne pozabi na njihovo NAJ ocenjevanje, kero je podkupljeno oz. je zmagovalec vedno tisti, ge majo korist od njega.

Fake (nepreverjen)

Logično či pa odijo na malice k Noni pa Trti :)

In reply to by GoGoGoGoGo (nepreverjen)

Hahha (nepreverjen)

Ge pa nega korupcije? :) To je ZLOvenija :)

In reply to by GoGoGoGoGo (nepreverjen)

Alomash (nepreverjen)

Pa dovoljeno komentiranje (tutanje) pri člankih, ko kdo umre, nesrečah... Ne dolgo nazaj smo družinski člani morali brati veliko neresnic v smislu baba čula baba pravla o nekem dogodku. Prošnjo, da se tema kjer so se širile laži o mojem družinskem članu zapre seveda niso uslišali. Vse za klike.

trodat (nepreverjen)

Se ne bi mogel bolj strinjati z zapisanim. In kakšna vsebina takšni so tudi pacienti, ki komentirajo.

Resnica, (nepreverjen)

Zakaj bi oni šli na teren in poročali pomembne novice iz Prekmurja??
Če pa dogodke za njih zbirajo drugi novinarji in jih objavljajo na lokalnih portalih.
Skrbniki sobotainfo pa te članke zbirajo po celi Sloveniji in jih kopirajo na svoj portal.
A ni zakonsko prepovedano kopiranje člankov, ali kako že to gre??

Fake (nepreverjen)

Či se že objavlja članek, naj avtor članka spremlja komentarje in neprimerne briše!
Nej pa ka se dovolijo nesramni, žaljivi komentarji!

zuuua (nepreverjen)

Končno se je nekdo našel in si vzel čas povzeti mnenja večine bralcev! Upam, da bodo odgovorni kritiko vzeli kot dobronamerno usmeritev, kaj uporabniki pričakujemo in si želimo.
Ajmo sobotainfo...nekda ste bli bogibatina... ka je zdaj to?!

24nova (nepreverjen)

Boli njih k.. ka se o njih piše, glavno ka se klika na članke pa ka si nabijajo obisk portala.

Lidlen (nepreverjen)

Vprašanje če jim je popolnoma vseeno kaj se piše, glede na to, da zelo radi brišejo kritične, a realne komentarje o županu in onlyfans ustvarjalkah.

In reply to by 24nova (nepreverjen)

Takjeto (nepreverjen)

Portal je telko kvaliteten kak so “kvalitetni” glavni bralci in komentatori. In dokler de omogoceno komenteranje anonimno in to ponavadi od enih istih lidi, keri morejo svojo osamljenost in frustracije stresati pod vsako temo de to tak… dosti lidi je zaradi teh izpadov in nebuloz ze enjalo steti sobotainfo. In ce primerjamo anonimne komentare s tistimi iz Facebooka, ge se recimo oseba nemre skriti je cisto drugi svet. Ampak ja, provokativni clanki + osebne keri majo tan izpade in se stukajo je to zasluzek za Sobotainfo.

🤫 (nepreverjen)

Tudi so edini portal, ge se avtor clanka ne podpise… zakoj li? Skrivalnice, skrivalnice :)

Kikiriki33 (nepreverjen)

Če se v MS in okolici praktični nič ne dogaja, nič se gospodarsko ne razvija, o čem pa te naj pišejo?!

Sumič (nepreverjen)

Bravo, lepše kot je napisano ne more biti. Lahko bi dajali več pozitivnih prispevkov, kajti človek je že v tej situaciji tako ali tako zagrenjen. Te sponzorirane ankete so pa, da ne govorim. Treba bo novinarje poslati med ljudi, v mesto na podeželje, da se najdejo domače zgodbe ne samo copy.
Ja pa kot ste omenili IME IN PRIIMEK novinarja ob prispevku.

Siena (nepreverjen)

Čudovito napisano, bravo ! Problem je lekaj v ton, ka mi ka smo oldskul, deca juge, mi pač ne štekamo toga, za ka se na ton svejti gnesden sploj še ide ... za KLIKE. Rejsan žalostno, kama smo prišli..

Matejčix2x (nepreverjen)

V celoti se strinjam z navedenim s strani avtorja kakor tudi večino komentatorjev te teme. Sram bodi Sobotainfo.

Slučajno mamo srečo, ka so troli nej najšli te teme na forumu? ;)

Lpp (nepreverjen)

To ka se dogaja pod clankami prihaja od ene in iste osebe, keri med drugin uporablja ime “Realnooo” pise pod vecimi nickami in se stuka san s sebof, pa te se vmes prikljuci se sto drugi. Pac mentalno bolani clovek, pred leti je taksen pacient bil “cevapcin na raznji” keri je te cez cas, tiste svoje izpade odselo na Facebook. Pac bolezen, ka moremo. To do edino resili na nacin, ka do lejko komenterali samo prijavljeni uporabniki.

In reply to by Matejčix2x (nepreverjen)

Niko i ništa (nepreverjen)

To je res, pa tudi se v komentarjih večinoma izražajo frustracije desnih.

In reply to by Lpp (nepreverjen)

Ejaa (nepreverjen)

To nema niksne veze z politiko. Ka tej osebni ne razmejo politike. Pac provocerajo s stvarami za kere znajo ka dobijo najvec odzivov, pa ce je to politika, vera ale seksualna usmerjenost. Malo prevec inteligence in razgledanosti njin pripisavlete :)

In reply to by Niko i ništa (nepreverjen)

DebeloPrase (nepreverjen)

Te več nede komentarov. Večina komentarov se podžiga z drujgimi.

In reply to by Lpp (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Moj poklon za odlično analizo katastrofalnega stanja na sramotainfo… 👍🏻

KroškaTikev (nepreverjen)

Odlično zapisano... bravo!

Jack00000 (nepreverjen)
helmut (nepreverjen)

Podpišem ! Se popolnoma strijam zahtevamo spremembe !

Slovenčina (nepreverjen)

Se strinjam z napisanim. Senzacionalisticni clickbait naslovi, ki so velikokrat slovnicno napacni. O vsebini pa bolje, da ne napisem nic.

Sanjasvinjakukuruz (nepreverjen)

Zadnje čase je zaživela še ena nova dimenzija portala - poleg vseslovenske kronike so se zdaj specializirali še za gostinske lokale, v katerih očitno vidijo nenormalen potencial za razvoj MS in regije. Ampak, kot že zapisano, portal je takšen, kot so njegovi bralci. Seveda pa je vzorčno-posledično: portal poneumlja narod, narod poenumlja portal. Mislim pa, da smo na poti brez povratka. Obisk raste oz. ostaja na visoki ravni (MOSS meritve), zato lahko o spremembi uredniške politike le sanjate.

tutu (nepreverjen)

Ne pozabimo izjemno kakovostnoga foruma, kje poteka razprava na zelo kulturnem nivoju. Nega nikšnoga žaljenja, pošiljanja v tri krasne, željenja smrti drugoga, razprava vedno poteka na podlagi teme članka, trollov absolutno nega. Če pa se slučajno pojavi kaj prlej naštetoga, pa se v skladi z forumsko politiko takoj moderira... haha
Ovaček pa se absolutno strinjan z napisanin. Kda vidin že kakšen članek na temo "kronike", že začan premišlavati, v šteron kraji na Primorskon, Notranjskon ali Beli krajini se je zgodilo

realnoo (nepreverjen)

Ja, res je, non stop mi kradejo ime, zato registracijo podpiram.

Dajdaj (nepreverjen)

Ne bluze. Vejpa IP mas isti kak vsi ostali tvoji alteregoji. Pa vsi tvoji zapisi majo minutne presledke. Ale se skos vi pacienti zgucite za vro kda te se kregali na Sobotainfo? Daj daj

In reply to by realnoo (nepreverjen)

Landini

Saj v osnovi njim ni v interesu pisat kaj pametnega. Edini kar hočejo naredit so naslovi zaradi katerih se klika. Celo več. Če bodo resni članki, bo to stalo več, ker boš moral zaposlit vsaj nek normalen kader. Hkrati pa bodo z večjo resnostjo izgubili raznorazne komentarje, ki so nesramni in bi si zaslužili cenzuro. Imajo možnost prijave komentarjev, le teh pa ne brišejo. Zakaj? Zato, ker se komentatorji potem se n krat vrnejo (kliki, kliki, kliki).

Landini

Se pa strinjam z napisanim. Razen z oceno. 2/10 je previsoko.

ZahtevamoSpemembe (nepreverjen)

Sobotainfo pričakuvlemo vašo repliko na to!
Vse več je istomislečoh in van se očitno gladko jebe za vse..

Alomash (nepreverjen)

Replike nede. Jaz tudi nejsan dobo odgovora kda san jih proso naj onemogočijo komentiranje določene teme nekaj časa nazaj.. Neje fajn kda družinski člani pokojnoga morejo šteti ugibanja in neresnice... In tou delajo nonstop, vse za klike.

In reply to by ZahtevamoSpemembe (nepreverjen)

Lidlen (nepreverjen)

Pa dobro. Pri tisti novici kjer sta se dva odrasla klala z noži, so komentarji še najmanjši problem. Razen če misliš na kero drugo.

In reply to by Alomash (nepreverjen)

Alomash (nepreverjen)

Nej..

In reply to by Lidlen (nepreverjen)

SHadOW-666 (nepreverjen)

Postali so senzacionalističen medij, isto kot Pop tv. Sicer pa tudi ostali mediji temu sledijo.
Za komentar bi pa res bila potrebna registracija, ker to nima nobene "forme".
Eden redkih portalov, ki še to dopušča.

393939 (nepreverjen)

v primeru ko se zgodi registracija, jih 80% bralcev in komentatorjev odpade

In reply to by SHadOW-666 (nepreverjen)

5436547 (nepreverjen)

Raje 80% menje komentarov, kak pa zdaj ka pod vsakin člankon vidiš prostaško primitivne komentare!

In reply to by 393939 (nepreverjen)

rtrzrz (nepreverjen)

" Izberite kvalitetne pisce, raziskovalce, novinarje, da dvignete Sobotainfo na višjo raven. Ti ljudje morajo na teren, med ljudi in biti pripravljeni na intervjuje. Joj, tudi o slednjem bi lahko še kaj napisal. "

stari, za to pa rabiš denar in to ne minimalca, ali misliš, da ti bo dober novinarski kader na teren hodil za burek?

5436547 (nepreverjen)

Evo.. Opet ste omogočili komentarje na članki "Mami in sinu iz Murske Sobote prenovili hišo", ge se pišejo laži, žaljivi komentarji,..
Sobotanifo krivec ste VI!!! Či de dečko verbalno napadeni s strani svojih vrstnikov in de deležen posmehovanja!

petštiritri (nepreverjen)

Kaj tuliš? Resnica boli?

In reply to by 5436547 (nepreverjen)

5436547 (nepreverjen)

Uredništvo
Odgovorna urednica
Anja Vučkič
031 857 435
[email protected]

Dnevni uredniki
Janja Cör

Urška Lopert

Predstavnik izdajatelja
Tadej Kirinčič

:) (nepreverjen)

Kda je ič sefe, te pac portal tak v vide kak vide :) po domace nej :)

In reply to by 5436547 (nepreverjen)

SHadOW-666

Čestitke za spremembo, korak v pravo smer.

uredništvo zna… (nepreverjen)

Najbolj pismen prispevek v zadnjih 10. letih. Bravo!

!! (nepreverjen)

Zdaj gli so na urednistvi Sobotainfo izbrisali vse slabe komentare na temo “ce de se odavala gostilna Črnec” ocitno je njihov lastnik kolega od Kirija in pac njemi trbej kriti hrbeh. Zalostno za Sobotainfo ka se tak hitro odajo in zalostno za gostilno Crnec ka jih boli resnica! Cenzura resnice leta 2023?!! Sramotno. Te pa naj gemlemo Sobotainfo resno 🤣🤣🤣

Arcont (nepreverjen)

Se strinjam z napisanim! Smo pa krivi sami, da se še naprej vračamo, klikamo, komentiramo (se v komentarih kregamo med sabo),...
Predlagam, da bi za nekaj časa bojkotirali stran :) Pa da vidimo, če se kdo kaj sekira za bralce in se bodo začeli malo bolj truditi okrog vsebine :)

Sramotnoo (nepreverjen)

Tudi gnes, v temi od Korenike so zbrisani in skriti Komentari. Napisala se je resnica o ton, kak je Milosevic nej ustanovil Koreniko in je seveda trbelo resnico prikriti in zbrisati komentare. Ocitno Milosevic drzi rit Sobotainfo v pisnici, ka skocijo fcase kak on fujcne. Sramotno za Sobotainfo, ka skrivlete resnico, kera je konec koncov enostavno preverljiva. Te vas naj gemlemo resno? Kda se podkupleni iz vseh vetrov? 🤣🤣🤣🤣

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.