Pozdravljeni,
najprej link do igre:
http://www.quizyourprofile.com/guessyournumber.swf
Zaigrajte igro in povejte mi v čem je skrivnost programa. Torej, kako lahkjo program "sam ugane" tvojo skrito številko?
Jaz sem mehanizem pogruntal. Temo sem odprl enigmatikom in vsem drugim, ki imate možgane že nekaj časa na paši, in bi se radi malo poigrali z logičnim mšljenjem.
Obilo zabave in demistificiranja mistike :)
LP

Komentarji (89)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Durano

Pozdravljeni,
najprej link do igre:
http://www.quizyourprofile.com/guessyournumber.swf
Zaigrajte igro in povejte mi v čem je skrivnost programa. Torej, kako lahkjo program "sam ugane" tvojo skrito številko?
Jaz sem mehanizem pogruntal. Temo sem odprl enigmatikom in vsem drugim, ki imate možgane že nekaj časa na paši, in bi se radi malo poigrali z logičnim mšljenjem.
Obilo zabave in demistificiranja mistike :)
LP

pero99

hehe iz prve :D mater san pameten :D

drekjej
seblogger

Zadeva je čisto matematična, oz. sprogramirana. Logika ne ven če ma kaj dosti poleg :)
Skratka:
1. korak: pojavi se kvadratek s 25 števili različnih barv. Ti si zamisliš eno število izmed teh 25. S tem ko izbereš barvo števila, kateroga si izbral, si avtomatsko izločil ostalih 20 števil in zožil izbiro samo še na 5 števil.
2. korak: drugi korak je brezvezen. Zavajanje pa malo čiračara.
3. korak: tretji korak pa ti da rešitev. Če pojasnim. Pri prvem koraku se pojavi 5 številk iste barve v 5 različnih barvah, skupaj 25 števil. S tem ko si izbral barvo pri prvem koraku si izločil 20 števil. Pri tertjem koraku pa je vsako od možnih 5 števil, ki bi lahko bilo pravilno, razporejeno v 5 hišic. V vsaki hišici je 1 od možnih 5 odgovorov. S tem ko izbereš pravilno hišico si našel število. Barve so tam pomešane, ampak več nimajo nobenega pomena, važne so samo številke in nej barve.
4. korak: četrti korak je spet brezvezen. Čira čara.
5. korak: ta korak je sprogramiran tako, da katerakoli vrata klikneš najprej, vedno bo za tistimi vrati pravilno število. Tudi ta korak je brez vezen, finta je samo v grafiki pa programski kodi pa malo zavajanja. Rešitev je bila znana že na korku 3. Korak 5 je samo njeno ovekovečenje.
lp
;)

Reigns

hvala za link,,varka pa izvira že iz trikov z kartami...če si izbereš npr. zeleno barvo bo računalnik v naslednjem koraku razdelil 5 zelenih številk v 5 različnih zabojev,,tako da avtomatsko zazna tvojo številko:)

seblogger

Dobro ges san na dugo bluzo, tvoj opis se mi bole vidi

Marduk

Grrr, šarlatanstvo.

respect

Durano, daj kaj žmetnejšoga

Durano

Našel sem nekaj "težjega".
Poskusite sedaj pogruntati mehanizem te igre:
http://users.volja.net/lukamarti/bralec_misli.htm
Obilo zabavnega tuhtanja! :)
LP

Direktna

 Ah težjega, pa če skoz dobiš isto cifro v, kak pravi marduk to je šarlatanstvo

wizL

pri bralci misli je pa vedno rešitev večkratnik števila 9. karkoli si izbereš in odšteješ zmeraj je večkratnik števila 9.

Durano

WizL na dobri poti si :) Samo bi rabili natančnejšo razlago...

Prozac

pri vsakoj številki (če tisti izračun napraviš) dobijš večkratnika št. 9
in vsi tej večkratniki majo isto črko polek napisano.

seblogger

Ka bi te rad še bole podrobno?
Ne glede na to, katero število si izbereš, je rešitev vedno 9 ali večkratnik števila 9. Naštevam: 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81. Če dobro opazuješ, potem opaziš, da je simbol pri teh številih vedno enak. 
Primer 1: moje število 98. 98 - 9 - 8 = 81 (večkratnik števila 9). Isti simbol kot je pri 81 najdemo tudi pri vseh večkratnikih števila 9, ki so napisana zagoraj.
Primer 2: moje število 63. 63 - 6 - 3 = 54  (večkratnik števila 9). Isti simbol spet najdemo pri vseh večkratnikih števila 9.
Primer 3: moje število 34. 34 - 3 - 4 = 27 (opet večkratnik števila 9). isti simbol spet najdemo pri vseh večkratnikih števila 9.
itd itd
Simboli se vedno spreminjajo (grafično - vsakič ko znova naložiš "igrico"), vendar so pri vseh večkratnikih števila 9 simboli vedno enaki.

pro.ius

Pri večini teh nalog je večkratnik nekega števila

zizek

Te pa še ena z večkratnikon (redno oldskul je že, pa seeno):
- Si zbereš eno število od 1-10
- Pomnožiš z 9
- Sejšteš števki/števko dobljenega števila
- Odšteješ s številon 4
- Si na črko, kera je na ton mesti v našoj abecedi, zmisliš eno državo
- Si na ZADNJO črko te države zmisliš sadež, keri se ZAČA s takšo črko
(rezultat spodaj)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Danska in ananas ?

noni

Tu je lejko še avokado samo znaš keri kurac de se na avokado zmislo :)
Sicer pa stara ja 

TotenKopf

Normal
0
21

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Navadna tabela";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman";}

Imamo pet vreč z zlatniki. Vreče vsebujejo poljubno število zlatnikov. Med njimi pa je ena vreča, ki vsebuje ponarejene zlatnike, katerih teža se razlikuje od pravih; recimo, da pravi zlatniki tehtajo 100g, ponarejeni pa 110g.
 
Na razpolago imamo tehtnico, s katero pa lahko tehtamo le 1x… v kateri vreči so ponarejeni zlatniki?

Normal
0
21

MicrosoftInternetExplorer4

seblogger

Hm, malo premalo "pogojov." Ne ven če je rešitev pravilna na tej način, ampak probajmo.
Primer: Daš prvo vrečo na tehtnico in pokaže 100g. Vrečo pustiš na tehtnici in dodaš drugo vrečo, tehtnica pokaže 200g. Pustiš obe vreči na tehtnici in dodaš tretjo vrečo in tehtnica pokaže 310g in evo. V tretji vreči so ponarejeni zlatniki.
Ta rešitev se mi zdi preveč enostavna, mogoče pa je ravno v ton finta. :D Če nej pa napiši malo več pogojev. (ka pomeni točno, da lahko tehtamo "samo 1x," za kakšno tehtnico se ide, itd).

Direktna

Iz prve vreče zememo en zlatnik in ga damo na vago pa poglednemo kelko kaže, zememo en zlatik iz druge vreče in ga damo na vago (cuj k prvome), pa poglednemo kelko kaže (zapomnimo si prištevek), postopek nadaljujeo dokler ne denemo še zlatnik iz zadnje vreče. Tiste zlatnik keri je mel drugačno težo je ponarejeni, torej je vreča iz kere smo zeli tiste zlatnik, vreča s ponarejenimi zlatniki.

Direktna

he he, sva glij hkrati napisala, kak praviš je preveč nejasnosti, samo s tvojin se ne strinjan, ker piše,ka vreče vsebujejo poljubno število zlatnikov, torej je lejko v prvi vreči 50 zlatnikov v zadnji pa 100.

seblogger

Ja, moja pomota, maš prav. Zlatnik je treba vzeti iz vreče, ker je v njej poljubno število zlatnikov. Vreč nemreš tehtati. Fala za popravek.

spidi55

Ne ven či de tou držalo kak sta napijsala. Tan pravi samo eno vaganje vidva pa vagata vragzna kelkokrat. Ges bi v dveh vaganjih ugotovo z enin pa ne vijdin rešijtve.
Inouk vagaš 2 vrečki na eni strani vage, 2 na drüjgi strani /namesto uteži/, či je teža enaka te je ponarejena tista kero si nej vago.Či je na eni strani težje, te tisti dvej vagaš , ena na eni strani vaga drüjga na drugi strani in kera je težja tista je te ta ka jo iščemo.
 

goX

Zanimiva tema Durano :)

Direktna

 spidi55, nej je napisano kakša je vaga, in tak jes predpostavlan ka je to vaga brez uteži. In muva vagava samo inauk, ampak postopoma dejvleva zlatnike gor, nindre je nej podano, ka moreš vse naidnauk date gor.
s tvojo razlago pa se ne strinjam, zato ka si nej upoštejval, ka pijše ka je v vrečaj poljubno število zlatnikov, to pomeni ka lejko vse vreče inačik vagajo.
 
taka še vedno vztrajan pri svojoj rešitve (dokler mi što kakše bokše ne povej :) )

VooGy

ka pa če vzameš iz prve vreče 1 kovanec, iz druge 2 kovanca, iz tretje 3 kovance, iz četrte 4 kovance in iz pete 5 kovancov in jih skupaj daš na vago?
ČE so vsi pravi bi mogla biti teza po tvojon 1500g.
če so v prvi vreči ponaredki de vagalo 1510g.
če so v drugi vreči ponaredki de vagalo 1520g.
če so v tretji vreči ponaredki de vagalo 1530g.
če so v četrti vreči ponaredki de vagalo 1540g.
če so ponaredki v peti vreči de vagalo 1550g.
in glede na to ka praviš ka so samo v ENI vreči ponaredki takoj vidiš kera vreča ne štima. ali? ;)

VooGy

če pa maš v večih vrečah ponaredke... te pa zemes iz prve 1 kovanec, iz druge 10 kovancov, iz tretje 100 kovancov... in bi mislin ka tudi mogo dobiti gledena rezultat zadosta informacij, ka bi doloco kere vrece so ponarejene (v primeri ka je zadosta kovancov sploh v njih za to metodo ;) )...
popravite me če se motin prosin.

seblogger

VooGy, tvoja prva rešitev je zelo elegantna in bi lejko bila prava. Man pa pripombo. :)
Glede na to, ka piše ka je v vsaki vreči poljubno število zlatnikov, dejansko ne vemo kelko zlatnikov je v vsaki vreči.  Zato obstaja možnost, ka je v dveh različnih vrečah isto število zlatnikov (2,3,4). Obstaja možnost, ka iz zadnje vreče ne boš mogo vzeti 5 zlatnikov, ker so v njej samo 2,3,4 komadi :)
Lejko pa probaš tak. Iz vsake vreče vzemeš samo po 1 zlatnik in jih vseh 5 vržeš na tehtnico. Teža bi morala biti 510g, če predvidevamo ka so 4 pravi pa 1 ponaredek. Nato pa odvzemaš 1 po 1, tako da teža na tehtnici pada za 100g. Ko pade za 110g, veš da si iz tehtnice vzel ponaredek. To se lahko zgodi že v prvem ali pa tudi v zadnjem poizkusu, nima veze. Ko pade za 110g, si iz tehtnice odvzel ponaredek.

VooGy

ja samo s tvojo resitvijo ne upostevas pravil. to je vec tehtanj.
 
ker po tvojon bi lejko vmejs vse razen enga dol vzel pa jih vse nazaj dal pa vse razen enga drugoga dol vzel... in bi tudi po tvojon z "enin tehtanjon" vsakoga extra lejko stehto...
 
moja resitev uposteva pravila dosledno. brez neksnih mutenj ;)
 
aja pa poljubno ne pomeni nakljucno ;) torej si ge zmislin ka jih je dosta not :P

seblogger

Mislin, ka si nej razmo moj 1 po 1. Ali pa si ti menej razmo pa ges tebe ne razmin.
Daš vseh 5 zlatnikov na tehtnico, ki pokaže 510g. Torej to je eno (1) tehtanje. Nato nikoli nič več ne dodajaš, ampak samo odvzemaš. Zdaj če se odvzemanje šteje kak tehtanje pa je druga stvar. Zato pa san že v svojon prvon odgovori napiso, ka je postavo premalo pogojov in pojasnil. Kakšna tehtnica je, ka pomeni eno tehtanje itd.
Torej mamo tehtnico kera kaže 510g, na njej pa je 5 zlatnikov.
1. Odvzameš prvi zlatnik. Če tehtnica pokaže 410g, je zlatnik pravi, če pa pokaže 400g pa si odvzel ponaredek. Če si odvzel ponaredek je test zaključen, če nej pa nadaljuješ.
2. Odvzameš drugi zlatnik. Če tehnica pokaže 310g je zlatnik pravi, če pa pokaže 300g pa si odvzel ponaredek. Če si odvzel ponaredek je test zaključen, če nej pa nadaljuješ.
3. Odvzameš tretji zlatnik. Če tehnica pokaže 210g je zlatnik pravi, če pa pokaže 200g pa si odvzel ponaredek. Če si odvzel ponaredek je test zaključen, če nej pa nadaljuješ.
4. Odvzameš četrti zlatnik. Če tehnica pokaže 110g je zlatnik pravi, če pa pokaže 100g pa si odvzel ponaredek. V obeh primerih se test zaključi.
Najbokše ka se oglasi avtor uganke, pa se izjasni. :)

Bobek

Po mojen ma VooGy praf. Če bi meli 10 vreč bi gvišno bilo najmenje 10 kovancov v vsaki vreči.
Samo nej je tu finta ka si zlatnike nesmiš označiti, pa tudi jih  moreš vse naekrat na vago djati, tak ka te na konci maš eno število in iz toga bi v bistvi mogo določiti v keroj vreči so ponarejeni zlatniki.

VooGy

jup. bobek razmi :>
 
sebloger: nema veze ce dodas ali odvzames... spremenis stevilo kovancov na tehtnico. to je za menej razlicno tehtanje. nej eno
 
najboukse ka avtor uganke povej sto ma praf ;)

seblogger

Nigi ne piše ka če bi bilo 10 vreč, ka bi bilo v vsaki najmenje 10 zlatnikov. Piše ka je število poljubno. Torej so lejko v vseh 10 vrečah samo po 3 zlatniki, ka se mene tiče. Tudi to ka vidva z VooGyon delata je prikrajanje pravil :P Tak kak san si ges prilagodil pojem "1 tehtanje," tak sta si vidva prilagodila pojem "poljubno število."  ;) Pa nigi ne piše ka si zlatnikov ne smeš označiti. Nej je nujno ka jih markiraš. Daš pač zlatnik iz prve vreče čist levo na tehtnico, tistoga iz druge vreče desno od njega, tistoga iz tretje vreče na sredino itd. Ali pa jih v iston smisli zložiš (položiš vse naenkrat) vertikalno na tehtnico (enoga na ovoga) .Daj TotenKopf zjasni se, ka se nemo raztrgali.
 
p.s. Voogy saj ges tudi razmin :) Tvoja rešitev je še najbole idealna, ges san samo probo najti še kakšno drugo možnost. Nažalost je avtor podal premalo podatkov.

Bobek

Mogoče njemi je šče prerano.
Ka se pa tiče tehtanja si komot lejko skladeš zlatnike z leve proti desni, samo moreš se gor sklasti pa te vago vklopiti, ka izvrže samo eno število. Pomojen nemreš enoga po enoga gor skladati.

seblogger

Itak ja. Saj pa san nej retard, samo malo neprespani Nej mus horizontalno zlagati. Si jih zložiš vertikalno v stolpič pa jih položiš na tehtnico vse naenkrat.
 
Bobek, nej mi je prerano, mi je pa prepozno, tak ka iden spat. Lahko noč. Upan, ka de rešitev objavljena gda se zbidin :D

VooGy

sebloger: resitev je bla ze objavljena ;) samo je ti ne priznavas :P

Bobek

Jes tuj zaključin s ten ka si jih lejko bilokak zložiš, ampak rešitev je v števili.
Npr.: Če zvagan vse naenkrat in dobin število 1530, lejko zadnjo števko števila itak brijšen ka je pač nič in mi ostane število 153, če bi meli zlatnike po 10 pa ponaredke po 11 gramov bi še ležej lejko računo. Glavno man število 153 in zadnja števka toga števila mi povej ka so ponaredki v tretjon vreči. Če zapijšen 1*100+2*100+3*110+4*100+5*100=1530, 0 zemen krej, zdnja števka 3, ponaredki v tretjen vreči.
Enin lejko noč, nan drugin pa dobro jutro.

TotenKopf

VooGy je pravilno dogovoro... no, nagrade sicer nikše nemamo, je pa samozaupanje tudi nekaj vrejdno, nej... aja pa eti še original prilepin: btw - to je iz ene serije Columboja
 
 
 
In a room are several sacks of gold pieces, as many sacks as you like. Each sack contains several of these gold pieces -- again, as many as you like. One sack, however, is full of artificial gold pieces, and they weigh differently. The solid gold pieces weigh, let's say, a pound each. And the artificial pieces weigh, let's say, a pound and an ounce.
Now you have a penny scale. You put the penny in, and you get a card, and that tells you how much the weight of the gold is. But, you only have one penny.  You have one reading on the weight.
Which sack has the artificial gold pieces?
The answer (as deduced by Mrs Columbo):
Well let's just say there are three sacks. And each real gold piece weighs one pound. But one of these sacks has the phony gold. And the phony gold weighs one pound and one ounce.
We're going to the scale. Now, we take one piece from bag one, we take two pieces from bag two, we take three pieces from bag three. That's six pieces. We take all six pieces, we put em on the scale.
Now...if all six pieces were real the gold, it would weigh six pounds. But if the first bag had the phony pieces, it would weigh six pounds and one ounce, because I only took one piece from the first bag. And if the second bag has phony gold pieces, it would weigh six pounds and two ounces, because I took two pieces from the second bag. And if the third bag were the phony bag, it would weigh six pounds and three ounces. And so on, and so on, and so on.
Sir...it's a terrific puzzle.
 

seblogger

Čestitan Voogy-i za pravilen odgovor.
Če bi pa uganka bila predstavljena (prevedena) tak kak bi mogla biti, se pravi prevedene tudi podrobnosti, bi nan vsen bilo dosti lažje.
 
Dobro jutro, Bobek.
 
Naslednji problem, prosim.

Direktna

Aplavz za Voogy-a 
Butalci vedno govorijo resnico, Tepanjčani vedno lažejo. Med seboj se obiskujejo. Kako bi z enim vprašanjem mimoidočemu ugotovili v kateri vasi smo?  Odgovor utemelji.  
 

VooGy

hmm
 
ka pa če ga pitaš: "Ka bi mi pravo, če bi te pijto, če lažeš?" :)
 
tisti, keri govori resnico bi itak pravo ka NE. ker je to pač resnica.
tisti keri laže bi pa na vprašanje če laže odgovoro z ne (kar je laž, torej štima) sepravi more na vprašanje ka bi odgovoro v ton primeri prafti JA ker je to laž glede na to ka bi pravo če bi ga pijto:) nemre prafti NE ker bi te pravo resnico o ton ka bi pravo če bi ga pito če laže. more dvakrat lagati in se zajebe.
 
Mogoče san malo čudno to razložo ampak me zanima če je to približno to? :) 

Direktna

Tij moreš ugotovite v keri vasi se nahajaš. V Butalaj ali Tepanjaj, in med sebof se obiskujejo, taka tij s svojin vprašanjon ugotoviš samo, če se srečal Butalca ali Tepanjčana še vedno pa ne vejš v keri vasi se nahajaš (postaviš pa lejko samo ENO vprašanje).

VooGy

bi šlo če ga pitan: "Ka bi mi pravo, če bi te pijto. če san v Butalji"? :)
 
V primeri ka san v Butalji bi mi butalec pravo ka JA. tepanjcan pa isto tak ja ker more zanikati svojo laž (kak san prlje razlozo kao)
Če san pa v Tepanjaj pa bi mi oba pravla ka NE. butalec ker je to pač resnica. tepanjcan pa ker itak more svojo laž še enkrat zlagati :)
ali? :)

seblogger

Ja, ampak finta je, ker ne veš s katerim osebkom se pogovarjaš! Si vprašal Butalca ali Tepanjca to vprašanje? Tega ne moreš vedeti, ker vprašaš naključnega mimoidočega. Odgovor boš dobil, samo ne boš vedel ali ti je odgovor dal Butalec ali Tepanjec, zato tudi ne moreš vedeti če se ti je zlagal ali povedal resnico.

VooGy

keroga koli mo pito ta mi isto pravla, in to po resnici ;) ... zgoraj razlozeno.

Direktna

 Voogy, vprašanje je nej dobro, zakoj nej, ti je lepo argumenteral seblogger.

VooGy

moje vprašanje prisili tepanjčana ka dvojno laže, se pravi pove po resnici. torej keroga koli pitan, pa če znan keri je ali nej, de isto pravo. ka je zaj tu narobe?

Direktna

 Reciva ka si resno v Butalaj. Če boš butalca pital, če si v butalaj, de ti pravo ka "ja", ker skoz guči istino, če boš pa naleto na Tepanjčana, de ti pa pravo ka "ne", zato ka de se zlagal. Tepanjčana nič ne prisli,ka dvojno laže, zakoj li? Pitaš ga, če si v Butalaj? če si, de ti pravo,ka "ne", če si pa nej de ti pa pravo ka "ja". Taka pa ne vejš ge si.  
Ampak dobro pa razmišljaš, tij moreš postaviti takšo pitanje, ka ta ti oba, ne gledeno an to, če gučiš s butalcon ali tepanjcon mogla podati iste odgovor.

VooGy

ne ne ne... še enkrat prešti ka san za vprašanja postavo.
nej :"ali san v butalji" ampak: "Ka bi mi ti pravo, če bi te pijto, če san v butalji?" razmis?
 
če bi butalca pito če san v butalji bi mi pravo ja. in isto de mi pravo na vprasanje ka bi mi pravo ce bi ga to pito.
tepanjcan bi mi pa pravo na vprasanje "če san v butalji" z ne. in mi zato more na vprašanje "ka bi mi pravo, če bi te to pito" prafti JA. ker če povej NE te pove resnico v tiston momenti. in ker more zlagati ka bi mi pravo, more prafti ja.
 
pa valda nejsan edini ka razmin ka mislin, ali? :)

Durano

Zelo dobro, zelo dobro :)
Naslednja naloga se nahaj tukaj:
http://www.nevtron.si/rnlinux/test/
Do zdaj sem rešil 22 primerov.
Pomagajmo si med sabo in uganka bo hitreje rešena :)
LP
 

VooGy

12 kosov v ducatu je 23 ;)

Durano

No, sporočam, da sem vse rešil.
:)

VooGy

ge san se pa zatekno na 25 :(
durano, mogoče daš kakšen namig? ;)

Durano

Voogy, 25. naloga bo pa nekaj z mačkami...
:)

Direktna

namig so mačke.
 
Tvoja rešitev o butalcih resno zveni vredi, se bom pozanimala če je pravilna.

seblogger

Uh ta je pa stara, rešavo že več let nazaj. Rešeno ponovno. V velko pomoč mi je to, ka san zadevo že rejšo prlej, seveda tudi s pomočjo interneta in san zdaj dosti toga rešo po spomini,  ker nekatere so malo čudne. Opet pa san se nej mogo spomniti naslednjih (ampak san jih pogrunto nazadnje):
15 K pri K O (B)

23 P K v Č T
3 T pri H
9 Ž M
90 S v P K
 
Zanimiva stvarca za žgečkanje možgančkov.
 

Samek1337

do 19 san priso, te pa so mi zivci sli v...
vacik so pa ene prav bedne, kak za boga se naj ges zmislen na enoga od športov pri taksaj igricaj, pa na naše slovenske državne simbole, ale dobro, čez čas samo na inauk kapne v glavo :D

spidi55

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Navadna tabela";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman";
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Navadna tabela";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman";
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Navadna tabela";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman";
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Za okroglo mizo sedi jo ljudje.Eni vedno govorijo resnico drugi pa vedno lažejo. Vsak trdi da je njegov sosed lažnivec.
Ena ženska trdi, da je za mizo 47 oseb.
Na to trditev eden od moških pravi: » To ne drži ona je lažnivka. Za mizo je 50 oseb!«

Koliko je oseb za mizo?

Direktna

torej če upoštevamo da vsak trdi da je njegov sosed lažnivec, pomeni, da vsak drugi govori resnico (jaz govorim resnico, moj desen in levi sosed pa lažeta), mora biti za mizo sodo število ljudi, da bo to držalo. Torej je za mizo 50 ljudi.

spidi55

pravilno si rešila Direktna

spidi55

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Navadna tabela";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman";
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Navadna tabela";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman";
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

KJE JE OČE?
Mamica je starejša 21 let od otroka. V 6 letih bo otrok 5 krat mlajši od mamice.
Vprašanje:
Kje je oče?

Direktna

 Ne da se mi računati ampak se mi zdi, da je oče ravnokar na mamici 

Vipko
čevapčič na ražnje
Direktna

 čevap, komi? tebi verjetno

Durano

Krizo, tukaj je namig, katerega sem ti danes obljubil: 7 Č S je bilo mišljeno, kajne?
Namig: sedem neverjetinh zgodovinskih spomenikov na svetu oziroma...? :)

simonam28

Ženska je na pogrebu svoje matere spoznala neznanega moškega.
Menila je, de je moški prečudovit, čisto tak kot moški njenih sanj.
V trenutku se je zaljubila vanj, ni ga pa vprašala za telefonsko številko in
ni ga več našla.

Nekaj dni kasneje ta ženska ubije svojo sestro.

Vprašanje:*
KAKŠEN JE BIL MOTIV ZA UMOR?*

seblogger

Da pride moški ponovno na pogreb? Ali je pa bil od sestre ljubček, samo s ten ka je bil neznani moški je to nej mogla znati. :D

simonam28

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Navadna tabela";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman";
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Odgovor: 
* Upala je, da se bo moški ponovno pojavil na pogrebu.*
 
* Ker si uganil, razmišljaš kot psihopat.* :)
 
Namreč to vprašanje znan ameriški psihiater postavlja pri testiranju, ko želi
ugotoviti, ali ima oseba mentaliteto morilca. Številni ujeti morilci, ki so sodelovali pri testiranju, so odgovorili pravilno.

seblogger

Watch out, here I come, here I go.

BojanV

Tisti prejšnji test (http://www.nevtron.si/rnlinux/test/)....manjkata mi še dve rešitvi ...
52 K v K (BJ) in 15 K pri K O (B)????
slike/fckUploads/test.JPG
 
 

seblogger

 52 kart v ko.....u (brez j.....a)
15 krogel pri km.... osm... (bil...d)

Direktna

 Voogy, de tvoje pitanje za butalce držalo :) Bole enostavno pitanje je pa recimo: "Ali ste domačin?"
Aplavz za tebe 
 
Ta mi je tuj zanimiva in sicer:
 
Moški stoji na hodniku in opazuje portret. Mimo pride ženska in ga vpraša:"Kdo je na sliki?
Moški odgovori:"Bratov in sester nimam, a oče tega moža (na sliki) je sin mojega očeta."
Čigavo sliko je gledal?
 
 
 

Samek1337

sin mojega očeta -> on sam
oče tega moža je on sam
sin.

Samek1337

http://www.lizardpoint.com/fun/geoquiz/euroquiz.html
 
ges san 130 naškrabo, ka san se ene parkrat čisto bedno zmejšo ( npr. češka pa slovaška xD )

Direktna

 Ja, gleda svojoga sina, pravilno Samek 

VooGy

ka tema ne zamre...
 
Rezervar ima 2 vrsti odtocnih cevi. majhne in velike. 6 velikih cevi lahko sprazni rezervar v 12 urah. 3 velike in 9 majhnih skupaj spraznijo rezervar v 8 urah. kako dolgo bi 5 majhnih cevi praznilo rezervar?

Direktna

 Nekaj san obračala te številke pa san prišla do cifre ka 5 malij cevi nuca 280 vör, kar se mi zdij malo nora cifra 
 
Ali pa 200 vör.
 
Računala pa san tak, če 6 velkij nuca 12 vör, te 1 velka cev nuca 72 (6*12) vör, 3 velke cevi pa po ton takšon 48 (4*12) vör.
 In te če nucajo 3 velke in 9 malih cevi fkup 8 vör,
san pr prvon rezultate zela ka nuca 9 mali cevi 56 vör (48 = telko nucajo 3 velke cevi ka spraznijo + 8= prištevek vör). in po ton takšon nuca 5 malih cevi 5*56 = 280 vör.
pr drugon rezultati pa san od vzela 48-8=40, torej 9 malih cevi nuca 40 vör ka sprazni, torej 5 malih cevi nuca 5*40=200 vör.
Je kaj prbližno dobro, ja, nej, zakoj? 

seblogger
VooGy

bravo seblogger...  21.6h oziroma 21h 36m je pravilno ;)
 

VooGy

še ena... te pa folga od menej
 

maš 161 kovancov. razdeli jih v vreče (maš kelko ščejš vreč) po takšnih zneskaj, ka če te prosin za KEROKOLI število kovancov med 1 in 161, mi lejko daš nekaj teh vreč brez ka bi jih odpro in de znesek pravi.
Kelko je MINIMALNO število vreč ka jih za to nucaš?

Direktna

 Preveč poenostavim zadejvo, te pa svašta dobim v 

TicTac

 Evo: Rabimo točno 10 vrečk .

Direktna

 minimalno število je 8 vreč, zemeš dvojiški sistem: 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128.

TicTac

 Osem vreč ne gre . Če seštejem tvoje kovance jih dobimo 255, namesto 161 .

TicTac

 Evo: 1, 1, 2, 2, 5, 10, 20, 30, 40 in 50 . S tem lahko sestavim vse od 1 do 161 .

Direktna

 Pa resno, to san pozabila upoštejvati, jao, fala za opombo  no te pa je v zadnji vreči  34 kovancov. (namesto 128). Pa ostane 8 vreč ( 1 2 4 8 16 32 34 64)

VooGy

direktna bravo :> pravilno je 8 vrec nucas... samo v zadnjo pac das kelko ti ostane.
bravo glede binarnoga sistema ;)
 

TicTac

Bravo VooGy, bravo Direktna . Malo sem že iz prakse, imata sladoled v dobrem.

? Anej (nepreverjen)

Zalo zanimiv

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.