Spoštovani,ker zgleda ne bo v Sloveniji nikoli boljše,se vse bolj nagibam,da se odselim iz naše Švice.Najraje bi kupil kako hiško na Madžarskem kjer bi preostanek življenja preživel z ženo v miru.Ko prebiraš kaj čaka Evropo in posledično nas glede teh migrantov,pokojnin,bo to najbolša rešitev,saj madžarski predsednik vlade Orban ne bo nikoli dopustil,da se ti migranti priselijo k njim.
Torej,ker imam nekaj denarja prišparanega,nekaj bom ga dobil od prodaje starejše hiše,bi prosil tukaj za nasvet kako je na Madžarskem z nakupom nepremičnine,ki bi jo najraje kupil v okolici blatnega jezera,ter tudi to,če so tam cene nepremičnin kaj nižje kot pri nas.Mislim,da bi za 200t€ moral dobit že kaj pametnega okrog Balatona.
Sigurno je tukaj gor tudi nekaj takih,ki razumejo madžarski in o teh zadevah kaj vedo.
Zahvaljujem se že vnaprej za vsako koristno informacijo,ki mi jo boste posredovali.
p.s.Sprašujem tudi,če je pri nas kaka nepremičninska agencija,ki se bavi s tem na Madžarskem in bi prosil za link,da bi se lahko obrnil na njih.
Lp

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kozorog

link za prodajo hiš na Balatonu, da lahko primerjaš cene...

http://www.elvit.hu/ingatlan/elado/balaton/-/haz

Štorklaš

Hvala kozorog za link,bom se konec julija osebno odpravil na Balaton in se pozanimal in ogledal osebno.
Gledal sem tvoj link,in moram povedat,da se prodajajo zanimive hiše.
Tako na hitro mi je padel v oči ta oglas...http://www.elvit.hu/ingatlan/elado/balaton/-/haz...če sem prav izračunal bi se naj ta hiša prodajala med 155 in 160 tisoč €...če se bi dalo kaj shandlat še mogoče ceneje.
Hvala še enkrat in lep pozdrav.

Štorklaš

mislil sem to hišo,zgoraj sem prilepil narobe link...http://www.elvit.hu/ingatlan/ingatlan/43454

kozorog

ta hiša je res lepa, cene so ugodne, izbira pa tudi velika, lp

In reply to by Štorklaš

Gost (nepreverjen)

Štorklaš, ti prispevam kakšen evro, da se boš lahko čim prej izselil na Mađarsko in se nikoli več ne vrneš. Pacient Orban bo še kakšno leto tam šef, kaj boš pa potem? Se boš selil naprej v Ukrajino?

Štorklaš

Gost nič ni treba prispevat,ker imam več kot dovolj.Se vidi po komentarju,da si levičarski pacient.Mislim,da še bo Orban z njegovo politiko do migrantov dolgo na čelu Madžarske.Medtem pa bodo tebi naši politični pacienti za vrat poslali še nekaj tisoč migrantov,ki so zanje več vredni kot zavedni Slovenci.
Sicer me tvoje mišlenje glede tega skrbi kot lanski sneg,ampak z mojo in ženino pokojnino,da ti povem,bova tam živela kot dva "bogeca",medtem,ko boš ti vsakega prvega v mesecu hodil po socialno,da jo boš zagonil za pijačo.
Naj še ti napišem,da bi se lahko odselil in kupil kaj v sosednji Avstriji,Nemčiji ali v kaki drugi državi,samo kaj,ko pa so tam isti pacienti kot pri nas glede te migrantske golazni,mogoče bo v Avstriji boljše glede tega,ko bo na oblast prišla Stracherova stranka.
Pa še to Gost.
Vse kar imava z ženo sva ustvarila z najinimi rokami na pošten način,prispevala verjetno v državno blagajno več kot bi ti v treh življenjih,tako,da tisti evro,ki bi ga prispeval kar obdrži.
Zavist in faušija je najhujša bolezen,ki je lahko doletela Slovence v njeni samostojni zgodovini,ampak mene to ne skrbi,ker sem preskrbljen za čas mojega življenja,skrbi pa me za prihodnost mojih vnukov in revežev,ki jih je v Sloveniji iz dneva v dan več,zaradi nesposobnih politikov,ki kradejo in gledajo samo na svoje koristi.
Obljubljali so,da bomo druga Švica.Primerjamo pa se lahko samo z državami kot so Albanija,Bolgarija in njim podobne skorumpirane države.Seveda ne trdim,da je na Madžarskem vse tip top,ampak tam vsaj predsednik vlade pokaže sredinec evropskim političnim veljakom,ki mislijo,da to so,ko se gre za narod in politiko kot so Madžari,za katere mislim,da niso taki klečeplazneži kot naši politiki,ki naredijo vse kar jim banda iz Bruslja naroči.
Fajn bodi gost...in lep nedeljski dan,jaz grem zdaj na moj jutranji sprehod,da se naužijem svežega zraka,mislim vsaj,da mi nisi tudi tega fauš.
p.s.se vidi po minusih,da so Slovenci bolan narod,zanima me samo,zakaj in kter je dal minus kozorogu zgoraj,ki mi je posredoval samo link o nakupu nepremičnin...

In reply to by Gost (nepreverjen)

bumbarka (nepreverjen)

samo telko - za Orbana si tij tude en navaden ekonomski migrant ;)

In reply to by Štorklaš

delavsko gibanje 21 (nepreverjen)

raje grem v Ukrajino kot pa da tukaj gledam našo smrdljivo vlado in koalicijo v parlamentu

In reply to by bumbarka (nepreverjen)

Fant od fare (nepreverjen)

Verjameš ali ne, tudi jaz sem že razmišljal v tej smeri. Do penzije imam še sicer dobrih deset let, ampak potem pa res nimam ničesar več, kar bi me držalo v Sloveniji. S penzijo, s katero v Sloveniji težko živiš iz meseca v mesec, na Madžarskem živiš precej komot življenje. Narave je dosti, hrana je dobra, turizma je več kot v Prekmurju, jezika se pa tudi naučiš toliko sčasoma. Jaz sicer nimam te sreče, da bi imel hišo, imam pa dvosobno stanovanje, za katerega bi verjetno dobil kakšnih 60 tisočakov. Za ta denar pa tudi verjetno že dobiš kakšno dostojno hišico, verjetno sicer ne z razgledom na jezero, ampak to ni življenskega pomena.

crtj

Ker govoriš o preostanku življenja in miru, sklepam, da si v pokoju ali se ravno odpravljaš. Če je tako, potem zlasti razmisli, kako bo z zdravstvenimi storitvami. Ko sem bil ob neki priložnosti nekaj časa skupaj na Madžarskem, sem opazil, da je s tujimi jeziki zelo slabo, kar bi lahko v kakšni nujni situaciji bil problem. Res pa je, da je ta moj obisk bil že pred skoraj 20 leti, tako da je možno, da se je stanje popravilo.

dupont

madžaroune čimprlej nazaj na vogrsko spakivati!! orban nede večno vlado, vama pa želin prijetno penzijo na vogrskon. tan lepote nega, je samo še vejkša beda pa ciganija kak na kakšon poljskon - kuče grde za zbruhati, streje plejnate, dovozi makadamski, občinske ceste brez pločnikov.

lapati se tuj nafčita vogrsko, ker za madžare drujgo kak vogrska zemla ne obstaja.

bon voyage!!

Sebastjan7 (nepreverjen)

Ti si pravi prekmurski kreten

In reply to by dupont

levičarski pacient (nepreverjen)

Kar ite na Madžarsko, čimprej, tem boljše. Če ste po narodnosti Slovenci, nej Madžari, pa vseeno razmislite, kama de Orban ali pa še hujši ekstremisti pelo Madžarsko. Ka nete čez lejta najebali, kak so Židi.

Nedam (nepreverjen)

Poslušaj, Štorklaš: Tudi pri nas se razmišlja in to čisto resno v tej smeri. Nekaj korakov smo pred časom že podvzeli. Imaš veliko cenejših možnosti od teh cen in zelo dobre nepremičnine. Jezikovno ti lahko priskočim na pomoč. Če jo želiš, izrazi željo in se dogovorimo za srečanje, da se osebno pogovorimo. Recimo predlagaj srečanje kje in kdaj, pa se dobimo na kavi.

Angelika Ch (nepreverjen)

pozdravljeni,tudi mi razmišljamo v tej smeri...lepo prosim za več informacij-hvala

In reply to by Nedam (nepreverjen)

štajerec

Največji problem pri tem je prenos lastništva,moj kolega je kupil vikend,vendar zaenkrat ni mogoče tega narediti-potrebno se je najprej dobro informirati.

tarantela

Kar se jezika tiče, ne bo problem. Madžari so se zelo izpopolnili v poznavanju tujih jezikov in so celo bolj fleksibilni kot Slovenci.

knight29xy (nepreverjen)

POZOR!
MAĐZARI SO OBDRZALI NACISTICNO GIBANJE IZ DRUGE SVETOVNE VOJNE.
UPAM DA VESTE ZA NJIHOVO SODELOVANJE.
HVALA!

BorisR (nepreverjen)

Sam sem lastnik hiše na madžarskem, zato iz prve roke lahko povem, da nisem imel nikakršnih težev pri nakupu in prepisu. Vse je potekalo korektno in hitro, brez kakršnih koli zapletov.S prebivalci in uradniki imam dobre izkušnje. Moji madžarski sosedje so me tudi prosili za objavo oglasa za prodajo hiše njihove sorodnice. Oglas si lahko ogledate na spletni strani Bolha:
http://www.bolha.com/nepremicnine/hise/hise-tujina/hisa-tujina-madzarsk…

BorisR (nepreverjen)

Sam sem lastnik hiše na madžarskem, zato iz prve roke lahko povem, da nisem imel nikakršnih težev pri nakupu in prepisu. Vse je potekalo korektno in hitro, brez kakršnih koli zapletov.S prebivalci in uradniki imam dobre izkušnje. Moji madžarski sosedje so me tudi prosili za objavo oglasa za prodajo hiše njihove sorodnice. Oglas si lahko ogledate na spletni strani Bolha:
http://www.bolha.com/nepremicnine/hise/hise-tujina/hisa-tujina-madzarsk…

zver

če se človek odloči, ka ide nekan živet je to njegovo odločitev in zakoj bi bili nestrpni do njega? Pa pač pita na forumi...

Če se preseliš nekan v neznano, pa naj je to gekoli, moreš biti prvo pogumen, ker tn nemaš nej kolegov nej znancov vse si moreš ustvariti sam od začeta. In če se odloči nešče ka pita, njemi dajte odgovore za kere vas spitavle, nej pa ka pametujete in izražate nestrpnost.

Zavisi pa kama bi rad šou, kaka klima ti odgovarja... ka bi tan rad dobil, ker lepa hiša brez vsebine v okolici te verejtno ne osreči, ali pa.

Madžarska proti ukrajinski meji je povsem drugačna od te, ka jo mij poznamo tu. Tan je vse nekan bole sproščeno, lidje se tan trudiju ustvariti dobre bivanjske razmere bole kak tu ib meji, ge večinoma migrirajo in slabo razvijajo kraje.

Tudi jes bi šou nekan, ge nega zime, pa neman "jajc" ka bi to napravo in bom še naprej trpel zimo.

sona (nepreverjen)

Pozdravljeni, imam prijatelje, ki so Madzari. Pravijo, da je Orbanova struktura totalno koruptivna. Prijatelji so se nedavno izselili na Poljsko, vkljucno s svojim podjetjem, zaradi davkov in dobrega poslovnega okolja. V Budimpesto hodim redno ze 10 let. Meni se zdi, da propada. Svetujem vam, da se selite v Z del Madrarske, je varnejsi in razvitejsi. Poglejte v mesta God, Kisorosze, Vac. To so cudovita mesta ob Donavi, pol ure do ure severno od Budimpeste, kjer je tuid nekaj nemcev - dobite lepo hiso za 120.000 EUR in na zunaj zgleda vse postimano.

Bojaan91

Mogoče res ne bi bilo slabo iti živet v madžarsko, tudi avstrija je kar ok, je pa na žalost v Avstriji ponudba nepremičnin dražja in to zelo.

MEDULIN

Jaz sem prevajalka. Če rabiš pomoč.
Mislim da bi se dalo dosta cenejše najti....!
lp

nomb (nepreverjen)

Uporabnik "Gost" je pred nekaj več kot tremi leti špekuliral o padcu Orbanove vladavine na madžarskem, do danes so samo še okrepili svoj položaj!
Tako, da mađžarska politika vsekakor dela v dobro svojih ljudi in dobro vse evrope - kolikor pač lahko?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.