Nejsan noben rasist,nacionalist ali kaj podobnega ampak zoper Albance pa imam velke predsodke(bodisi zaradi lastnih slabih izkušenj bodisi zaradi izkušenj svojih znancev).
Ker se mi zdi, da se v Slovenijo množično doseljujejo(praktično vsaka stojnica v MS,LJ,MB,CE itd...je njihova), me zanima kakšo mnenje mate o njih. Glede na to ka so splošno znani ka ne asimilirajo (večina jih živi po svojih običajih keri v sodobnem svetu nemajo mesta), majo ponižujoč odnos do žensk, se na velko ukvarjajo z kriminalom, ne plačuvlejo davkov(bila debata v eni od prejšnjih tem), se meni osebno zdi ka smo njin slovenci fejst naklonjeni in jih sprejemamo odprtih rok.( tou smo jasno pokazzali s tem ka smo bili ena od prvih držav keri smo priznali Kosovo).
Aja pa ka nede nesporazumov tou ne leti na VSE ampak na VEČINO.
LP

Komentarji (34)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
naturalista

Nejsan noben rasist,nacionalist ali kaj podobnega ampak zoper Albance pa imam velke predsodke(bodisi zaradi lastnih slabih izkušenj bodisi zaradi izkušenj svojih znancev).
Ker se mi zdi, da se v Slovenijo množično doseljujejo(praktično vsaka stojnica v MS,LJ,MB,CE itd...je njihova), me zanima kakšo mnenje mate o njih. Glede na to ka so splošno znani ka ne asimilirajo (večina jih živi po svojih običajih keri v sodobnem svetu nemajo mesta), majo ponižujoč odnos do žensk, se na velko ukvarjajo z kriminalom, ne plačuvlejo davkov(bila debata v eni od prejšnjih tem), se meni osebno zdi ka smo njin slovenci fejst naklonjeni in jih sprejemamo odprtih rok.( tou smo jasno pokazzali s tem ka smo bili ena od prvih držav keri smo priznali Kosovo).
Aja pa ka nede nesporazumov tou ne leti na VSE ampak na VEČINO.
LP

naturalista

p.s. glede na to ka je bila to zdaj aktualna tema 
http://24ur.com/novice/crna-kronika/policija-ukrepala-zaradi-prostituci…
je zanimivo ka se na celem svetu najbolj z prostitucijo ukvarja ravno "Albanska mafija".

dexter

Prouti drüjgomi narodi maš predsodke pa te še vüpaš povedati ka si nej rasist... rejsan si nej, ka so oni ista rasa kak mi.... si pa zatou primitiven nestrpnež.... zatou begaj s takšimi bolanimi!
 
Bar idi v Soboti na tržnico pa malo med šalato poškili.... ziher majo kakšo prostitutko notri skrito... pa drüjgič pazi ka kakšo v sladoledi ne poližeš. Butec!

Spy

No ge se ne bi rad preveč vpleto, ker jih tudi ge ne trpin preveč, pa tudi če me što označi za nestpneža... njeme pač poven: ok, san, pa ka zaj?
 
V glavnon san štel dabate nekše na različnih evropskih forumih glede njih. In ja, resno so precek nepriljubljeni v velkon deli Evrope. Ne gučin na pamet. To so pač dejstva :)
 
Sicer pa o Kosovu itak nema smisla zgublati besed...
 
Bi pa samo neka še dodal. Pazite na nivo debate pri takših temaj, ker van leko hitro policija potrka na vrata, če te z kakšimi nestrpnimi forami uletavali :)

naturalista

Spoštovani uporabnik dexter glede na to ka san odprl temo o kateri sem mislo objektivno debatirati in nejsan uporabil nobene žaljivke, si verjetno edini nestrpen na forumu ti,saj si me označil na "nestrpneža in primitivca" moje vprašanje pa označil za "bolano".
Ker pa san v tvojem posti opazil dosti napak pa sem bom probal spusti "dol" na tvoj nivo in ti obrazložil določene pojme,keri ti predstavljajo probleme.
1.v naslovu sem uprabil besedo šiptar kera neje bila mišljena kot žaljivka
Beseda Shqiptar (Šćiptar),oziroma Shqipëtar (Šćipetar) je v bistvu etnonim torej izraz kakor Albanci poimenujejo same sebe. Zdaj nočem iti v podrobnosti glede indo-evropskega korena "albho" ker dvomim,da ga boš razumel. Bi pa edino poudaril da Albanici imenujejo svojo državo tudi Šćiperija (Shqipëria) torej "dežela orlov" (zato je tudi rdeča zastava z črnim orlom).
2. V mojem postu nisem uporabil  niti izraza RASA niti NAROD.  Ker pa si omenjena izraza uporabil ti pa ti še to prijazno obrazložim.
RASA
Pojem na podlagi katerega se ljudje razlikujejo glede na svoje "TELESNE ZNAČILNOSTI".  Če pa si že omenil raso pa te potolažim da smo tako slovenci kakor albanci pripadniki bele rase torej kavkazijske.
NAROD
Pojem za označevanje določene skupnosti ljudi katerim so skupne neke SOCIOLOŠKE značilnosti (geografsko-teritorialni kriterij, vera, jezik, zgodovina,etc.)
3 REZIME:
Če bi bolj podrobno prebral moj post, se je nanašal na določen % albancev torej tistih ki se ukvarjajo z kriminalom in ne asimilirajo v družbi v kateri živijo. Ni se pa nanašal na NAROD(glej točka sva zgoraj) kot celoto. Na tvojo razočaranje man kar nekaj prijateljev Albanskega porekla,keri se tudi sami ne strinjajo z določeni ravnanji njihovih sorojakov.
Drugič pa te prosim ka če že argumentiraš podpri svoje argumente z dejstvi pa probaj(čeglij verjamem ka de ti težko) obdržati kulturen pa spoštljiv odnos do drugih komentatorjev(recimo mene).
P.S. Čeprav sam nisem veren, se mi zdi že sama tvoja profilna slika dokaj "nestrpna in primitivna" mogoče celo "bolana" kot si se sam izrazil.
Prijazen pozdrav!
 
 
 

naturalista

Aja pa še enkrat poudarjam nejsan naiconalist, pa zagovarjam enakopravnost vseh narodov oziroma ras. Moj post se je nanašal samo na takšne pa podobne situacije,kak   je prikazana v prispevki,keroga san dodal.

dexter

Začno si debato o določenon narodi keroga si klasificejro za kriminalce in nevenkaševse... te se pa čüdiš, če te nešče skurca. Očitno jih ostalin slovencon nejde tak na živce kak bi očitno tij ščeo... kebabčinice so pune, slaščičarne so pune.... pa na tržnicaj se tüdi dobro odavle. Srbi, hrvati ali keri koli narod keri v večjon števili živi v Sloveniji se niti ne potrüjdijo ka bi se nafčili našoga jezika.... sakši šiptar prinas pa tekoče guči narečje področja na keron živi. Ne plačüvlejo davka? Ajde ne bloudi.... sakši Slovenec se izogiba plačüvanji davka, tou je prinas nacionalni šport. Sakši privatnik, sakša firma cejli čas dela na ton kak bi obrnila državo in plačala čim menje davkov. V kon se zdaj že oni razlikujejo? Zakoj bi se pa mogli spremeniti, če se k nan priselijo? Če bi se tij slučajno silom prilike odselo v Španijo bi grato španec ali bi pa biu še dale Slovenec keri živi v Španiji? Bi prevzel njihovo kulturi in navade ali bi se na zunaj obano njin primerno (tak kak se prinas šiptari) , doma pa bi pač ohranjo svoje slovenske navade in kulturo.
 
Določen procent? Določen procen se skriminalon ukvarja tüdi Slovencov, Srbov, Makedoncov, Mađarov, Rusov, Nemcov, Avstrijcov, Angležov, Švedov, Norvežanov.... debato si začno samo z namenon ka bi čim več lidij začnolo pijsati ka jin šiptari idejo na jetra pa naj odidejo ta od ge so prišli. Ne vidin razloga zakoj bi odišli! Kriminalce vedno prlej ali slej polovi policija.... tak prinas kak drugje po evropi. Če pa nešče tü prinas dela (tak kak dosta slovencov dela v avstriji in nemčiji) pa mejne sploj ne mouti.
 
Moja profilna slika kaže odpor do organizacije kere sama podpejra in širi sovraštvo in nestrpnost do drugačnih in posplošuje in nafudale nevarnost tan ge ga nega na podoben način kak je opijsana v tvojon otovoritvenon posti.
 
Telko.... dale več ne odgovarjan. :)

Vipko
Truplo

Nisem ravno načitan, vendar tule ravno ne moremo uporabiti besedo Šiptarji, vsaj mislim. Tako se imenujejo prebivalci Albanije in njihova država, pri nas pa se naseljujejo oz. so tu že desetletja kosovski Albanci.
 
Oni imajo res čisto drugačne navade, povezave, kakor mi. Če to drži, potem pomagajo npr. enemu, da si uredi obrt in se dvigne, kakor pravimo, nato pa ta mora pomagati spet naslednjemu. Tako jim obrt in te slaščičarne, kebabđinice cvetijo. Nam gre to v nos? Verjetno, ampak če se sprehodiš v nedeljo npr. po Soboti, kdo pa sploh dela na ta dan? Več ali manj oni, ane?
 
Njihov jezik in kultura se res precej razlikuje od naše. Je pač tako. Pri njih je moški vse, večinoma so islamske veroizpovedi in ta pri nas neukih vzbuja neki strah, kot da se gre za nasilno vero. Pa jo nasilno naredijo razni imami oz. ne vem kako se jim vse pravi, kateri poneumljajo svoje podanike. Saj je podobno tudi v krščanski veri, vendar v veliko manjši meri. Iz tega se je slednja vera že izkopala, ne pozabimo pa na križarske vojne, za katere so bili glavni krivci kristjani in kateri so na tistih prostorih naredili veliko hudega tistemu prebivalstvu.
 
Njihova obrt je pač tradicija, res jih malo ali noben ne dela v tovarni, kakšni drugi obrti. Mene ne motijo vse dokler mi ne bi kratili mojih pravic. Glede žensk je tako, da so tudi pokrite, to pa je povezano z vero in ne narodom, bi rekel. Kakor drugje v Evropi se bomo morali tudi v Sloveniji navaditi, da ljudje migrirajo. Enkrat sem bral neko raziskavo glede ras in nekdo je zapisal, da čez npr. sto let ne bo nobenega avtotohnega prebivalca Evrope, ki bi bil naravno blond.
 
Jaz sem in bom še vedno rad šel na sladoled k Vajotu. Poznam ga že eno štirideset let, prav tako njegovega brata Dinoja. Mi je kar smešno, ko sta bila prvič pri nas kot novinca v Soboti in nismo vedeli, da ne jesta svinjine. Pa smo ravno klali in  jima ponudili meso, he, he... Dino je silom prilike postal hrvaški državljan in mislim da živi v Rovinju. Prav tako je tu in tam (redko, ker take hrane ravno ne jem rad) lepo iti k Pajotu na kebab ali hamburger, spiti pivo in kaj podebatirati glede nogometa, saj je gorč navijač Mure.
 
Kot sem napisal, mene ne motijo in me tudi ne bodo.

gocila

Prej ka samo one še ob nedelaj delajo v sobote,..mislen haloooo, ge pa tij živeš, saj bi druge tude samo če se slovenec moreš vse davke plačate, pa te nejde glij skoz,....njim pa tau nej trbej,...neven kak je tau urejeno z inšpekcijame, ale njih nigdar ne kaznijo, računa pri njih pa tak skoraj nigdar ne dobiš,....zelo zelo poredko,...
takšen naj država na prste stope tu ge se te naš domači kapital pošila doj v bosno,pa na kosovo,pa v albanijo,....ka je po cejloj države na en den sigurno kakšen miljonček evrof,....

gocila

same se zračunajte. če se van da ka en soboške znane fast foodaš proda na dan okrog 400 hamburgerof+150 drugih obrokof,...po nkje povprečne ceni 3 €, tau pomejne ka nekje 25centof je dafka omnožte z 550,...je nekje 75 € dafka na den , pa če ga prikaže samo samo 25 €, potem na dan ogoljufa državo in nas poštene delavce za 1500€ na mesec,...in v slovenije je okrog 2000 teh kabapčijof,hamburgerašof,sladoledarof,....
DRŽAVE MORE PROPADNOTE,........TAK DELAJO KAK V GRČIJE,.....

wethesebeborci

dexter
11. 11. 2011
ob 00:48
Prouti drüjgomi narodi maš predsodke pa te še vüpaš povedati ka si nej rasist... rejsan si nej, ka so oni ista rasa kak mi.... si pa zatou primitiven nestrpnež.... zatou begaj s takšimi bolanimi!
-------------------------
Betežen se ti , ka gučiš drugome primitiven nestrpnež pa bedak, san pa maš za avatar sliko s prečrtanen križon.
 

wethesebeborci

pa sklepan ka ti spadaš, oziroma simpatizeraš z njimi, ka si tak fejst agresivno reagejro na eno nedužno temo...

BBC

Križ je simbol zatiranja, nasilja itd. Ne bluzi. Torej prečrtani križ ... če ne bi imel dexter tega simbola, bi si ga izbral jaz.
V enih stvareh me makedonski Albanci, ki so pri nas, spominjajo na Žide v obdobju pred I. sv. vojno, vse do konca II. sv. vojne. Ne mislim s tem nič žaljivega, ampak nekaj skupnih točk imajo. Kar se mene tiče - Slovenija je dovolj velika za vse. Razen za glupe rasiste.

wethesebeborci

Križ neje nikše simbol zatiranja, nasilja...
to je simbol naše (tüj moje) vere.
Či bi meu što namesto prečrtanoga križa, prečrtane koran ali ka podobnoga, bi ga fčase obsodile rasizma ipd.
 

zima.bela

wethesebeborci:
križ je simbol tvoje vere. Pa mogoče veš, kaj pravzaprav predstavlja križ - kateri predmet je to? Očitno ne, sicer ne bi tako ponosno mahal z njim naokrog.
Sam križ je namreč narobe (oz. navzdol) obrnjen meč.
Kaj se pa z mečem dela, pa vsi vemo.  Krščanarji so skozii zgodovino s tem svojim simbolom odrobili že kar nekaj glav, kaj praviš?
Si še ponosen na  simbol naše, tudi tvoje vere?

Spy

''Či bi meu što namesto prečrtanoga križa, prečrtane koran ali ka podobnoga, bi ga fčase obsodile rasizma ipd.''
Podpis!
 
Vači pa: kelko je meni znano se z izrazon Šiptari označuvlejo predvsem kosovski Albanci!

Sobochanec

Naši šalatari, sladolejdari, hamburgeraši, kebabniki,... so šiptari samo zaradi naših (zgrešenih) stereotipov.
Velka večijna naših "Šiptarov" je iz Makedonije, delijo se pa na turške pa na albanske muslimane, pa majo istoga boga, pa isti post, pa isto so obrejzani, tak eni kak drujgi. Pa isto delajo cejlo leto v bejli srakicaj. Gda si mij sunčimo riti oni kasejrajo sladolejd pa ostale dobroute brez dnejva dopusta. Slovenceljni bi stoukrat štrajkali pa delo stavlali, če bi nan samo desejt minut podukšali delovnik v časi sezoune.
 
Ka se pa računov tijče smo si sami krijvi. Zgrabi šküjfko, pa počakaj, ka ti gospoud poslaštičarnik račun napijše, pa poton toga polačaj, "i, če ti kažem na mene, nema problem".

teddy

vsi albanci, keri so v Soboti ali okolici so face in bodo ostali face! In so dosti bolj srčni, prijazneši ljudje kot je marsikateri drugi slovenec!!   Se mi zdi, da je bila ta tema odprta samo zaradi tega, ker je nekomu zmanjkalo pozitivni lastnosti pri samemu sebi in je moral poiskati grešnega kozla, da bi se ob tem počutil boljše!

qbase.

 "Nejsan noben rasist,nacionalist ali kaj podobnega ampak zoper Albance pa imam velke predsodke" Začetek govora vsakoga nestrpneža! Takoj ko vidim v stavku AMPAK, si zame FAŠIST IN NACIST! Imaš predsodke proti določeni etnični skupni in praviš da nisi noben rasist,nacionalist, itd...  Pa ne mi prosim zdaj slučajno pametovat z definicijami enega in drugega, enostavno verjemi, da poznam obe bolj kot ti. 
wethesebeborci - nedužna tema? Probaj ti to v Nemčiji administratorji takšnoga foruma, keri de  te policji prijavo, pojasniti ;) Človek širi nestrpnost in malo se pozanimaj ka pomeni SVOBODA GOVORA in do kec sega, pa nej ameriški pravni model svobode govora ampak evropskoga! Ampak se žal v naši republiki banani vseeno lahko bolj ali manj uspešno štirijo nestrpne teme in taki komentarji. 
 
naturalista - če pa govoriš o teh 5 procentih, pa ne omenjaj besede Albanci, ampak navadi po imenih, da te bodo laho vsaj tožili, če že ni res to kar praviš da počnejo, kradejo, lažejo, ne plačujejo davke, itd. itd.... 
Zame to ni nobena konstruktivna tema ampak navadno širjenje nestrpnosti proti skupini ljudi, ki naj bi po besedah uporabnika "naturalista" širila zlo po naši državi.
 

naturalista

Glej če si prebral moj post, bi lejko ugotovil ka san poslal 2. In sicer zgornji post se je nanašal na posameznike,ki se ukvarjajo z kriminalom kak je bilo prikazano v prispevki spodaj. Zraven san napisal ka neman nič proti narodi(še omeno san ka man dosti albanskih prijateljev keri isto ne odobravojo tega, če ne verjameš ti lejko oni osebno isto povejo ). Mogoče je edino izpadlo malo neprimerno  ka nejsan dodal spodnji post k zgornjemi. Moj namen pa niti podrazno neje bil širjenje nestrpnosti ampak san ščel čuti samo mnenja drugih o tej tematiki(tematiki kriminala, če si pogledal prispevek 24 ur kerega san dodal).
Sploj pa mislim,ka je bokše ka z temo zaključimo,ker verjetno nemo nikam prišli z tak "nasprotnimi" stališči.

Vipko
Truplo

Glede teh računov, ko kupiš sladoled: a je treba dati za vsako kepico račun, ali pa plačujejo kot davek neki pavšal? Malo mi je smešno, da bi za vsako kepico tipkali na tastaturo in izstavljali račun?
 
To glede imena: mislim, da sem nekje videl neki zemljevid, kjer je namesto Albanija pisalo Shiptarija oz. v njihovem jeziku. Je morda kdo tule načitan, da vsaj mene pouči, kako je s poimenovanjem Kosova in same Albanije?
 
Drugače pa se moramo, pa to hoteli ali ne, sprijazniti z migracijo ljudi širom po svetu, ne samo po Evropi. Malo za šalo, ko človeštvo osvoji Mars (to bodo mogoče celo prvi dosegli Kitajci), tudi njim čez 500 let ne bo pasalo, ko se bodo tam naseljevali belci, pa črnci.... he, he...

gocila

truplo-za čist vsako kepico trbej dati račun vkolikor za eno samo kepico ne daš je avtomatsko utaja davkof,...in čelejko inšpekcije ven mrdajo prekmurske kmete,te še naj med šiptarami red napravijo,...ka so te one več kak mij a njin nede trbelo davkof plačuvate,.....moreš pa prekleto vsekane v glavej bite ka boš najprej ščito tujac pa te domačina,....mislen vej pa gestejo tude domače hamburgere,od prekmurskeh gostilničarof, ka nemo zaj reklamero,...

McLaud

Napišite v google translator besedo Albanec pa ga dajte prevesti v Albanščino in de van masikaj jasno glede izraza!!! 
Račun za sladoled pa more dati šterikoli sladoledar, tak tisti ka trži samo sladoled kak of ka sladoled trži v sklopi kavarne al pa ne vem ge vse! Či ga ne da, je pa to neobdavčeni pejnez, sicer pa čiglij ti ga da, se šče itak da skenslati račun! Za te stvarij so službe kere naj opravlajo svoj posel! Menej pa baš boli, či mi da račun al pa nej za sladoled!

McLaud
slavko1958

 isto kot mi, slabi in dobri

neandertalec (nepreverjen)

shiptar je shiptar

neandertalec (nepreverjen)

baje ka je jansa isto shiptar

Borutms (nepreverjen)

Pleme ki se ne more integrirati v normalno evropsko društvo.Oni imajo svoje zakone ki so nama nespremljivi.

Gost (nepreverjen)

Vsi te kababsiji se van smijejo na velko pa pajdaše talajo, pod pulton pa van en velki fakič kažejo

mario1819 (nepreverjen)

Točno tako!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

In reply to by Gost (nepreverjen)

SHQ (nepreverjen)

Šiptar je grd izraz za albance. Ta negativna konotacija se je začela tam nekih 1980 v SFRJ.
Zakaj Šiptar. Oni sebe kličejo SHQIPTAR šćiptaar njihova država v albanščini je Shqiperia = Šćiprija. Rajši jih ne kličitie Šiptarji, ker je to zelo grd izraz in jih s tem žalite.
Ker to v Srb-hrv-slo jezikih zveni grdo. Primeren izraz je Albanci.

Makedonski albanci so predvsem locirani na svero zahodnem delu BJR Makedonije torej na meji z Kosovo in Albanijo. Značilnost za mak. albance je to da so predvsem slaščičarji (sladoled, tortice, kavice,..). Kosovski albanci pa so kebab, čevap, zelenjava, hamburger, pomes, mojstri. in se ukvrajajo predvsem z fast foodom.

Albanci iz Alabanije pa so se selili predvsem čez atlanitik po padcu komunizma 90-tih. Pa tudi po I. sv. vojni. So zelo gostoljuben narod in imajo več kot 800 km morja (jonsko,jadransko) Največje mesto Tirana ima cca 1.000.000 prebivalcev in je že povezana z avtocesto Priština- Tirana- Durees-Morje v cca 3h urah si iz kosova na morju.

žuljanovo (nepreverjen)

zakaj se ne sprejme zakon za tuje delavce kot ima švica.vidimo kako se izkorišča slovenija.albanski s.p. zidarji zaposlujejo svoje zemljake i po 100 0seb prijavio pri sebizakaj se ne preverja ali so plačane vse dajatve za te delavce.če pride delavec v slovenijo ne more pripeljat vso družino po 10 oseb.koistijo socialo in z dokladi dobijo 3 povprečne plače slov,delavca.oni imajo svoje kosovo,albanijo in pol makedonije.čim prej preverit in poslat nazaj.nerazum zakaj smo veterani branili slovenijo,da bo postala druga albanija.država in poslanci ,ki so jim to omogočili ,so izdajalci svoje države in njih z njimi poslat ve se kam.

Jaka 13 (nepreverjen)

Moje mnenje je da bi ni blo treba vse zastihat, postrelat, razžagat in zaklat druzine

legitbristol2

Kaufen Sie einen echten und echten Reisepass (Website..https: //worlddocumenservices.com). Führerschein-ID-Karten Whatsap-Kontakt: +43 681-20883220Wir bieten nur hochwertige Originalausweise und Reisepass, Visum, Fahren anLizenz, ID-KARTEN, Heiratsurkunden, Diplome usw. kaufen jetzt qualitativ hochwertige Wehaben die besten HOLOGRAMME UND DUPLIZIERMASCHINEN Mit über13 Millionen unserer Dokumente sind weltweit im Umlauf.Kontakt E-Mails: =========== [email protected] Unterstützung: =========== [email protected] ....... https: //worlddocumenservices.com/Website ....... https: //worlddocumenservices.com/Whatsap-Kontakt: +43 681-20883220-IDs scannen-ja…-HOLOGRAMME: IDENTISCH-BARCODES: IDS SCAN-UV: JA-PassFAKE IDS MIT SCHNELLEM VERSAND - E-MAIL-UNTERSTÜTZUNGGefälschte IDs Over State-Führerscheinkarten und State IDKarten verfügbar. Inklusive staatlichem Führerscheinhologramm und Magnetstreifenoder Barcode auf der Rückseite. 2 Werktage Versandauftrag (Versand undHandhabung). Die BESTEN authentischen gefälschten IDs im Web.Gleiche Qualität, hohe Auflösung, die das Department of Motor Vehicles verwendet.Senden Sie die aktuelle JPG- oder GIF-Datei der aktuellen Lizenz mit Bildund Änderungen in NAME, DOB, LIZENZNUMMER, EINSCHRÄNKUNGEN usw.Wir produzieren die beste gefälschte ID online. Wir verkaufen gefälschte IDs für Großbritannien und die EU.Australische gefälschte ID und gefälschte IDs für viele andere Länder von gefälschtenPässe zu gefälschten Führerscheinen zu gefälschten Kontoauszügen haben wir IhreIdentifikationsbedarf abgedeckt. Unsere gefälschten IDs enthalten alle Sicherheitsfunktionenwie echte Hologramme, ultraviolette Wasserzeichen, Tiefdruck,Spezialpapier, Leuchtstofffarben, RFID-Chips, Strichcodes entsprechendIhre Daten und mehr. Unsere gefälschten Ausweise sind identisch mit der realen Nrandere Seite bietet Ihnen diese Qualität, wir sind die besten.Neue Identität schützt Ihre Privatsphäre und nimmt Ihre Freiheit zurück.Kontakt E-Mails: =========== [email protected] Unterstützung: =========== berijo[email protected] ....... https: //worlddocumenservices.com/———————————————-Zögern Sie nicht, uns zu irgendeinem Zeitpunkt und zu jeder Zeit per E-Mail oder Anruf zu kontaktierenDISKRETION.ABSCHNITTE:KAUFEN Sie echte und originelle PASSPORTEHolen Sie sich echte und originelle Pässe USA (USA)Holen Sie sich echte und originale australische Pässe (Australien)Holen Sie sich echte und originale belgische Pässe (Belgien)Holen Sie sich einen echten und originalen brasilianischen Pass (Brasilien)Holen Sie sich echte und original kanadische Pässe (Kanada)Holen Sie sich echte und originelle Pässe von Finnland (Finnland)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.