Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
didgeridoo

Mene pa zanima, kakše izkušnje imate (keri jih seveda imate) z gretjem vašega stanovanja/hiše s kaminsko pečjo?
Namreč razmišljam o nakupu le-te, pa me zanima konkretno, kak ste z njimi zadovoljni tisti keri jih uporabljate, ali pa mate koga bližnjega, ki ga uporablja.
Recimo zanima me, ali se s to kaminsko pečjo lepo ogreje celo stanovanje, se pravi tudi ostali prostori/sobe v sotanovanju, in ne samo tisti prostor, kjer imate kamin postavljen?
Zanima me tudi moč kamina (kw/m3), ali imate postavljene točno takšne,ki so primerene za velikost vašega stanovanje, ali morebit zadostuje tudi takšen z manjšo močjo,ali pa je bolje postavit malo močnejše...etc.etc.?
Mogoče kje konkretno ste jih kupili, cene....
Pa prosim ne pišite (pa ne bodite pametni) tisti, keri niti ne veste točno kaj so kaminske peči oz. jih še sploh niste videli, kaj šele da bi kaj vedeli o njihovi uporabi v praksi....
Za vsako informacijo in nasvet bom hvaležen!

Gothmog

Zdravo!
En pajdaš ma zijdanoga, tisto segreje kelko telko. Sicer ma spelane cevi pa nekši mali ventiulator ka njemi v kunjo toploto tira. MA pa drujgi kolega ovoga železnoga, tisto pa segreje cejlo kučo!

boter

Odločiti se moraš, ali želiš navadno kaminsko peč (se pravi tisto ki jo kupiš v trgovini in jo postaviš doma in priključiš na dimnik, ali pa vgradno oz. vzidano)
Prva varianta je cenejša, hitrejša; druga pa nudi več možnosti ogrevanja / razni razvodi toplega zraka, ventilatorji...
Jaz imam predvsem zaradi ekonomskega vidika pa tudi malo zaradi prostorske stiske navadno kaminsko peč 9KW (Haas&Sohn ALTA), in trenutno ogrevam celotno mansardo (se pravi kuhinjo, dnevno, hodnike pa tudi v sobah imam odprta vrata. Je pa v sobah nekaj nižja temp. kar je normalno že zaradi težjega dostopa zraka(kubikov je kar precej -sigurno čez 300). Pomembno je tudi da imaš dokaj "zračno" postavitev prostora, ker če boš kamin nabil v kuhinjo od 20m2 kjer imaš samo ena vrata ki bi bila odprta se mi zdi da bo v kuhinji prevroče. podoben problem sem imel v prejšnjem stanovanju.
So pa kamini fajn zadeva, če te ne moti malo pepela, pa včasih je treba zjutraj malo prej vstati da prideš v toplo.
Če te še kaj zanima kar vprašaj.

didgeridoo

Ja vbistvi san se ges že odlaučo, ka mo mel samostoječi železni kamin, nejpa zidanoga (tudi predvsem zaradi ekonomskoga vidika pa tudi prostora menje zeme, pa še preci grdi so mi ovi zidani).
Boter te maš tij isti primer kak ga ges nameravan narediti, namreč s ten kaminon ščen segrejvati celotno mansardo, ki je veličine cca. 120 m2. (v mislih san mel nekega 8 kw)
Mene predvsem zanima, ali bo kamin grel tudi ostale (sosednje) sobe, ne samo tisti prostor, kjer bo lociran. Kamin bom mel lociran na hodniku (ta hodnik je fejst prostoren in zračen), iz katerega potem grejo vse ostale sobe (kujnja, dnevna, 2 otroški in kopalnica).
Jasno mi je, da bo potem ta hodnik najbolj vroč, ampak kar me najbolj zanima oz. skrbi je to, ali bodo ostale sobe zadosti tople (četudi bo nižja temperatura kot na hodniku) zadosti tople, za normalno bivanje.
Recimo če bi bilo na hodniku cca. 23 C, v sobah (ki mejijo direkt na hodnik) pa cca. 21 C, je to za mene zelo sprejemljiva varianta (seveda se pa zavedam, da morajo bit vrata sosednjih sob odprta, drugače se itak ne segrejejo).
Boter kakša temperaturna razlika se pritebi pojavla med tistim prostorom kak je kamin, pa med tistimi sobami,ki jih zraven greješ!?

pizdun

evo tak ti poven imamo en mesc kamin (zidani) 17kw in segrevamo hišo 245 kvadratov brez problema odspodaj imamo ventilator ki smo ga hiteli razpeljati po vseh prostorih ampak je brez veze ker toplota gre vse gor, imamo pa 24 stopinj pa kurimo normalno tak ka kamin je zakon je cela hiša topla ko hudič pa čistim ga vsak 3 dan, imam sesalec prav za kamin ali kaminsko peč ki je stal 50 eur, in ni nič umazanega okrog, npr. zvečer naložim malo več drv kot podnevi in do jutra drži ogen, tak ka ga absolutno priporočam

boter

moren malo vö zmeriti po sobaj temperaturo, tak po občutku pa se ka pozna ene par stopinj

hydrant

didgeridoo
opozoril bi te rad na eno zadevo, kaminske peči (recimo prostostoječe železne) nimajo neke akumulacije, zato je njihov namen da prostor hitro segreješ, se pa tudi zelo hitro ohladijo ko nehaš nalagati, zato ti zna biti ponoči hladno, če ne boš ponoči nalagal, oz. kuril z centralno npr., dočim lončene peči ali pa kakšni vzidani kamini z akumolacijsko oblogo so spet primernejše če si celi dan doma. Rabijo dosti več časa da se ogrejejo, apak pol tudi dosti dlje časa držijo toploto. 
 

_mt_

 Tude mi mamo doma kaminsko peč. Pa lejko poven ka je zadeva odlična. Kot je že povedak pizdun, zvečer naložiž lepo malo več drv in te zjutraj še čaka žerjavica, tak da normalno kuriš naprej. Smo pa v začetke par let imele dimnik speljani direktno iz peči v steno oziroma v glavni dimnik. Vendar kasneje ugotoviš, da praktično polovico toplote spuščaš ven iz hiše. Tak da smo šli, pa smo speljali dimnik skozi ploščo v drugo nadstropje in tam pod stropom potem v glavni dimnik. Tak da zdaj ogrevamo še zgornje prostore. Peč je na hodnike oziroma bolje rečeno v predsobi, okrog nje pa so potem ostale sobe (kuhinja, kopalnica, dnevna soba). Malo se edino pozanimaj oziroma pogledne kakšne dimnik mate doma, ka če se ne motim je nej glih vsak dimnik primeren za takšne kamine. Je pa hydrant omenil, ka se prostor hitro ohladi. S tem se nikakor nemren strinjate, ker če recimo naložiš drva zvečer ob 22.00, ogenj gori tam nekje do 02.00 tak da še do jutra greje. Ne rečem da je zjutraj toplo, vendar pa mrzlo tude nej. Kak boš zadovoljen s kaminsko pečjo pa je tudi odvisno od toga s kakšnime drvami te doma kurile. Na konce ti lejko poven en velik DA za kaminsko peč.

miic

Recimo če bi bilo na hodniku cca. 23 C, v sobah (ki mejijo direkt na hodnik) pa cca. 21 C, je to za mene zelo sprejemljiva varianta (seveda se pa zavedam, da morajo bit vrata sosednjih sob odprta, drugače se itak ne segrejejo).
 
takši temperaturni izkupiček boš po mojih izkušnjah težko dosegel. da bi bila razlika samo 2°C namreč...
 
sicer pa kaminska peč, kero man san doma zdrži ogenj skozi celo noč. jo pa moreš pred spanjom kar solidno naložiti, zaprejš dotok zraka in dosegneš ka do drva doj gorela pomale...
 
 
vači je pa tovrstna peč dobra izbira! nede ti žau!
 

sobotašinfo.com

dotok zraka ma tüdi nekšni point, predvsem v stanovanju ---> dotok zraka od zunaj ali iz stanovanja.

dupont

odduške si dobro naprafte pa mogoče kakši senzor gor za vrajžo silo. CO je silent killer, brez vonja pa brez barve.

didgeridoo

No tepa tak neman kaj faliti,če ste načeloma vsi zadovoljni, keri mate kaminske peči doma...
Takka zaj samo še moren zbrati tapravo varianto,pa to je to :)
 
Ja pa še tu bi proso za kakši nasvet, či poznate kakšoga čednoga, pa nej preveč dragoga majstra, keri not zmontejra peč pa dimnik, pa priklopi - se priporočam za kakši kontakt :)

hydrant

meni je delo eden iz Bakovec včasik prejk mousta desno ( nemrense spomniti kak se pijše),dela ograje, pa tej razna kolena pa cevi za priklop na dimnik, dober mešter

skandi

041733935 MAKOVEC ROMAN BAKOVCI

verso

Zanima me, ali ima kdo izkušnje z kaminsko peč Ecoteck-Pisa, oz. bilo katero Ecotecovo kaminsko pečjo. Peč je vezana na radiatorje, tako, da bi mi naj segrevala celotno stanovanje. Ker pa mi prodajalec ob montaži ni izročil navodil za uporabo, niti mi ni povedala osnovnih stvari, za optimalno delovanje, prosim če mi lahko kdo pove, kako se nastavi za normalno delovanje, saj imam kar nekaj radiatorjev mlačnih, oz. se sploh ne segrejejo. Pa tudi zelo požrešna je, kar se tiče peletov.

püšta (nepreverjen)

kamini Jelen in Marburga...

http://www.kamini-jelen.si/

tel: 051 456 300
e-mail: [email protected]

Matija R. (nepreverjen)

Sam imam kaminsko peč HARK 44. Noro sem zadovoljen. Sam izkoristek peči se res opazi zaradi tega novega kurišča eco plus. Sam ogenj ko priprem ventile za dovode zraka, res gori tako romantično počasi res super. Tudi steklo se nič ne umaže in pepela je zelo malo. Peč če jo kurim vsak dan jo je potrebno sčistiti na vsake 3-4 tedne ker je res tako dober izkoristek da vse izgori.
Tudi sam dizajen je res lep. Oblogo imam iz keramike in zadrži temperaturo cca. 7 ur ko peč neham kuriti. Tako kot je rekel tudi Uroš, žerjavica mi zdrži do jutra, tako da zjutraj samo naložim polen in spet gori. Tukaj pa res drži pregovor več denarja več muske. Ne bi zamenjal Harkove peči za noben denar

notranje oblik… (nepreverjen)

S kaminom se res lepo ogrveva stanovanje ali hišo. Je pa treba biti pazljiv pri izbiri vrste kamina in ponudnikom. Cene se gibljejo od 110 - 10000 €. https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/kamini-in-peci/kamini-cena-trendi…

V tem prispevku so nanizane vse vrste, povprečne cene, prednosti, slabosti, preverjeni ponuniki za kamine in peči ter odgovori na najpogostejša vprašanja glede kamina...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.