Lp.Zanima me,če lahko kdo,ki ima ogrevanje izklučno na IR panele,napiše koliko je znesek položnice v decembru ali januarju,skupno z ostalimi zadevami(luči,pralni,hladilnik...)Recimo primer,5x IR panel 700W,položnica 200€ skupni račun.Vem da so odstopanja,glede na izolacijo hiše(fasada,okna...),pa vseeno prosim za kakšen okvirni info.Hvala.

Komentarji (32)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Földi (nepreverjen)

Mi smo meli 2 leti zmontirano 8 kom.
Prvič januarja smo dobili 680 € račun.
Te so prišli ka so nam češ nastavili termostate ampak smo te gor prišli ka so jih blokirali na 20 c.
Dve leti smo se mantrali elektrike plačali ka še zaj nemren spati.
Smo vse dol zmetali pa šli na toplotno.
Bešte čim dale vkraj.

xyzw (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Stanovanje 60m2 - 3x IR panel - 100€

🤪🤪🤪 (nepreverjen)

Stanovanjska hiša. Dve samostojni stanovanji, eno 120, drugo 140 kvadratov, december 2021 140€, januar 2022 155€. Od tega približno polovico gospodinjska elektrika in polovica ogrevanje.
APMAK, ogrevanje na toplotno črpalko VODA-VODA!!!
Kompletno ogrevanje na letni ravni + ogrevanje sanitarne vode cca. 750 €.
Paneli so rentabilni, če imaš lastno elektrarno, drugače pa gas daleč, daleč od IR panelov

Hm... (nepreverjen)

Vi pa morete biti na mrzlem pozimi za to ceno porabe :-) :-) :-) Verjetno imaš panele izklopljene skozi zimo, ali pa si pač eden tistih napizdantov, kateri lažejo sami sebi....

In reply to by 🤪🤪🤪 (nepreverjen)

wefrgwg (nepreverjen)

grejemo 190 kvadratov s toplotno 24-25 stopinj če je vni sunce na jugi vdari tudi na 26 stopinj taka moremo okna odpejrati sred decembra. Račun 180€ kda neje zijma pa 80€. Kurilna sezona nas košta od sredijne septembra pa do aprijla 700-800€. Povprečje 100€ na mesec elektrike. December januar februar več. November, oktober marec april menje. Konstantno 24-25 stopinj.

Toplotna črpalka je majka pa mamo 50 lejt staro kučo.

In reply to by Hm... (nepreverjen)

🤪🤪🤪 (nepreverjen)

Pri meni sicer ”samo” 22 stopinj, kar nam vsem paše.
Budali zgoraj (Hm) pa ne bom odgovarjal, saj mojega teksta sploh ni prebral ali pa ga ne razume😂

In reply to by wefrgwg (nepreverjen)

hm... (nepreverjen)

Res se opravičujem, da sem omenil panele namesto toplotne črpalke, ampak vidva se samo tolažita z ogrevanjem za to ceno z gospodinjstvom vred. .. morda vama bo kdo verjel... je pa dober vic za nepoznavalce razmer med kW in €😂😂😂 svašta 😂😂😂

🤪🤪🤪 (nepreverjen)

Daj si vzemi čas in preberi še vse enkrat ali dvakrat ali trikrat, če bo potrebno.
Lepo počasi, brez pritiskov. Mogoče skapiraš, mogoče pa tudi ne.
V prvem delu pišem o položnicah za ogrevanje in gospodinjski elektriki, v drugem pa samo o kurjavi in sanitarni vodi. Kapiraš? Verjetno na, a sem vsaj probal.
Končano!

In reply to by hm... (nepreverjen)

Hm... (nepreverjen)

Prebral že petič, pa se pri ceni vse ustavi...napizdant :-) Zakaj? Ker imam enak sistem ogrevanja in vidim da napizduješ narod po forumu, ali pa kot sem že omenil, tolažiš sam sebe:-) čudaško :-)

Lili56 (nepreverjen)

zakaj bi imel človek sploh panele, če imaš toplotno črpalko za ogrevanje?

Pax (nepreverjen)

Pri meni ogrevanje in topla sanitarna voda na letni ravni cca. 950,00€. Toplotna črpalka voda-voda Dimplex.

Hm... (nepreverjen)

To so pa že bolj primerni izračuni. Torej minusarji, morete vi biti na mrzlem skozi zimo pri takšnih cenah :-) :-) :-) Kolikšna pa je bila investicija v to gretje?

In reply to by Pax (nepreverjen)

Dödolek

Hvala za komentarje,bomo letos še kar na drvah,naslednje leto pa...kdo ve🤘

hm... (nepreverjen)

Jaz ti priporočam, da greš na toplotno kot majstri zgoraj pišejo... verjemi, da boš mel položnico za elektriko z gospodinjstvom skupaj max 50€😂😂😂 na koncu pa bo svizec še vse skupaj zavil za božič😂😂😂

In reply to by Dödolek

Dixxi (nepreverjen)

A si mogoče pogodbenik Ekosen-a? 👎🏻👎🏻👎🏻

In reply to by hm... (nepreverjen)

Hm... (nepreverjen)

Ne, sarkazem press je bil :-) Poznam pa ljudi ki jih imajo, pa imajo porabo elektrike kot da jih nimajo :-)

In reply to by Dixxi (nepreverjen)

Robin hud. (nepreverjen)

Toplotna voda-voda je top! Ostalo je vse nerentabilno. Al pa kamin v dnevnoj z bojleron pa razvodnin sistemon prek pumpe do radijatorov v ostale prostore.

540 (nepreverjen)

Zrak voda je cisti ok za talno gretje, dalec najceneje + rekuperator je top. Voda voda odvisno od lokacije, dosti vecji strosek pa potencial da pozimi kaj crkne zaradi nabiranja zeleza itd.

In reply to by Robin hud. (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Se strinjam, vendar temperaturaj zunaj ne sme pasti pod 10 stopinj. Takrat pa elektro števec pobesni🤪.
Na srečo so bile zadnje zime dokaj mile.
Kar se pa tiče toplotne voda-voda, imam jo že deset let, do sedaj še niti ene okvare.
Živimo na območju, kjer je voda zelo bogata z železom, pa še niti filtra ni bilo potrebno očistiti.
Pa še to: Ce se odločite za montažo katerekoli variante toplotnih črpalk, močno priporočam, da vam zadevo montira g. Ouček z njegovo ekipo. Vrhunsko👍🏻

In reply to by 540 (nepreverjen)

Ojoooj (nepreverjen)

Zaradi železa lahko crkne tudi poleti. Kakšno vezo pa ima tukaj letni čas?

Robin hud. (nepreverjen)

Problem vode z zelezon je samo to, ka skozi poletje vrtina zaradi neuporabe toplotne crpalke spi. In te dejasnko zelezov oksid v vrtini in v vodi zacne oksiderati. Grata taksna rjava čvajga, kak neksna sluz. In te kda se zacne ogrevalna sezona, grata problem. Ker pumpa kera je v vrtini zacne to nesnajgo vlecti. In v najslabson primeri se lejko zgodij, ka ta pumpa kera je v vrtini, crkne.

. (nepreverjen)

tepabi tebelo automatiko sprogramejrovati, ka tudi poleti vodo zmes ven vrže

In reply to by Robin hud. (nepreverjen)

540 (nepreverjen)

Če imaš talno gretje in še sončno elektrarno je voda voda čisto brezveze ker ne odtehta vložka - je zrak voda dosti bolj rentabilno

Pax (nepreverjen)

Drži. Zelo pomembno, da imaš sončno elektrarno.

Grintač (nepreverjen)

Še malo pa te se tej keri imate fotovoltajke zmonterane po glavi kukli .
Evropa de naredila mesečni obračun ,ker drugače elektro sistem ne zdrži ,ker imajo poleti presežke pozimi pa primankljaj.
Enostavno na letni ravni ni dobička zato se bo stvar obrnila in de navaden človek imel izgubo elektro kurporacije pa dobičke. In to de se zgodilo že naslednje leto. Zakoj nemre biti elektrika cenejša v sloveniji ka bi lejko bila ampak nemore ,ker gre najprej na trg na borzo in te se postavla cena .
Pa nelogično je že to ka je vezana na ceno plina ka pa ma hidroelektrarna ali termoelektrarna veze z plinom.
Vse je samo v pejnezaj ka eni na velko delajo dobičke.

Ojoooj (nepreverjen)

Ne na pamet! Pa ne bodi fauš, če si nemreš lastne elektrarne privoščiti. 😂😂😂

In reply to by Grintač (nepreverjen)

Grintač (nepreverjen)

Elektrarne finsncerate navadni primitivneži elektro gigantom.
Oni se pa samo smejejo čim več ljudi namočijo da bodo bolj služili kje pa bi dan danes kdo kaj dal zastonj.
Jaz si lejko privoščim fotovoltajke.
Žalostno je za tiste kere so namočili z eko krediti in to je 95% ljudi .

Igor Lesar (nepreverjen)

Januarja ko je najbolj mrzlo porabim za 25 kvadratnih metrov ogrevanja 60 evrov se pravi za 75 kvadratov bi to bilo 180 evrov .
Moč za 25 kvadratov dobra izolacija nova okna pa ne sme biti manjša od 1400 watov za 75 kvadratov je priporočljiva moč nad 4000 watov.
Ogrevam pa tako v prostoru kjer sem največ časa imam 24 stopinj v ostalih prostorih pa 20 ali manj.
Pač z regulacijo se da fajn privarčevat.
L.p. Igor

Mica maca11 (nepreverjen)

Lejko kdo od teh, ki mate voda-voda pa svojo elektrarno napijše kakšen je to približno strošek investicije, prosim. Zanima me ker imam hišo ogrevana površina pa cca. 140 m2.

Pax (nepreverjen)

Toplotna črpalka voda-voda Dimplex cca. 11K € (2013), izvajalec del Ouček, VRHUNSKO!
Investicija povrnjena v slabih šestih letih, do sedaj dela brez napak in servisiranja.
Elektrarna 11,2 kWh (2020), Gen-I Sonce. 12,4K €, 7 letno financiranje (obrok 153 €, kar znese cca. 500 € več, kot bi na letni ravni plačal elektrike, pomeni, da bom dejansko po sedmih letih plačal za elektrarno cca. 3,5K €). V ceno je vključeno zavarovanje, daljinski nadzor, odprava napak in pregled vsaki dve leti.
Ena od najboljših investicij, za katero sem se odločil.
Aja, stanovanjska hiša cca. 240 m2, letnik 1975, radiatorji klasični aluminijasti, brez izolacijske fasade (teranova).
Glede na to, da se je elektrika precej podražila, so prihranki dejansko še večji. Je pa res, da se je podražila tudi vgradnja toplotne črpalke in gradnja elektrarne.
Upam, da sem kaj pomagal.

MiroslavZ (nepreverjen)

Precizno in enostavno.
Zanima me, kakšno temperaturo imate v hiši?

In reply to by Pax (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

22 stopinj. Jaz bi še manj, pa žena ne pusti 😂😂😂

In reply to by MiroslavZ (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.