Med tednom sem bil nekaj dni prost zato sem se odločil obiskat družino v Prekmurju (živim v Ljubljani) in ker sem leta nazaj obiskoval fitnes v Diani se odločim, da se grem malo razgibat. Kar sem doživel je nekaj popolnoma neverjetnega. Tukaj je moja izkušnja:

Že ob prihodu ti je jasno, da hotel ni več niti približno na nivoju kot je bil včasih - na parkirišču skorajda nobenega avta, ko stopiš v zgradbo se giblješ v na pol temi, gostov ali osebja nikjer. Na recepciji ni ne duha ne sluha da ta objekt sploh obratuje, stojim sam za racepcijo in čakam več kot 5 minut, da se sploh od kje prikaže punca in me skasira (odnos osebja je točno takšen kot ga je od tričetrt praznega hotela pričakovati). Naslednji šok je da dobim ključ od ženske garderobe. Punca mi razloži da je to standard, ker nimajo vseh ključev od moške garderobe. Kar sicer ne vem kako je mogoče, glede na to da tam ni bilo skoraj nobenega gosta.

Seveda si lahko predstavljate kako neprijetno je priti v žensko garderobo kot moški, kjer te ženske gledajo kot če si nek čudak; češ kaj iščeš tu. Garderoba je popolnoma premočena, voda povsod po tleh in ima rahel vonj po urinu.

Ko končno pridem do fitnesa (ki je v spodnjem nadstropju od garderob) doživim nov šok; Stanje tega fitnesa lahko opišem edino kot popolna sramota - tukaj so priložene slike, da ne bo kdo rekel da tvezim v prazno ali si zmišljujem:
https://imgur.com/a/eSFqoux

- Ena tretjina fitnesa je v temi, ker se očitno osebju na da zamenjati žarnic. Kasneje so mi fantje ki so prišli v fitnes razložili, da je razsvetljava v fitnesu pokvarjena že od lani. Več kot eno leto fantje trenirajo na pol v temi. Pravtako je na večih mestih zlomljeno ogledalo, kar sicer ni tako moteče, ker se zaradi teme v prostoru skorajda ne vidiš.

- Iz stropa fitnesa visi odprt električni kabel, velik del stropa se lušči, nekaj odpadlega stropa je bilo tudi na tleh. Nekaj stropa pa je zakitano na verjetno najbolj površen način kar je mogoče. Stene so umazane; zgleda kot da je bilo nazadnje prepleskano pred 10 leti.

- Očitno ni bilo že vsaj 10 let vloženo v ta fitnes 0,0€, ker so iste zastarele naprave izpred cirka 10 let. Tistih par ki jih je, so na pol propadle, obrabljene, umazane, ene so čist pokvarjene itd... Ponudba opreme je na nivoju domačega fitnesa. V enem kotu je parkirano zlomljeno kolo, ki več ne obratuje in očitno nimajo denarja za popravilo ali pa vsaj kanček volje, da bi ga odstranili iz prostora.

- Pokvarjena je tekalna steza. Ena izmed zlomljenih klopi je zalepljena z izolirnim trakom. Prav ste prebrali - z izolirnim trakom.

- Smeti (robčki, rabljene fitnes rokavice, plastenke od vode) ležijo tu pa tam. Uteži so razmetane po fitnesu in kar nekaj uteži manjka; Kot so mi razložili fantje ki obiskujejo ta fitnes, da vsake toliko časa nekaj v fitnesu "izgine".

- Ena blazina je na pol raztrgana, druga zgleda umazana in obrabljena ter smrdi po znoju. Ni šans da se na to uležeš.

Po vsem tem pa dobim še eno presenečenje, ko po vadbi pridem nazaj v ženske gardoobe (še vedno so tla premočena, še vedno smrdi po urinu) ko se odpravim pod tuš že po nekaj sekundah ugotovim, da v tušu ni tople vode. Ker imam takrat že vsega poln kurec, se odpravim na recepcijo kjer mi punca zelo preprosto razloži, da ni tople vode, ker jim vodstvo ne dovoli, da bi vsak dan vključili grelec. O moj bog. Ne morem verjet, da te upajo ti ljudje skasirat za takšno ponudbo. Da ne pozabim, tudi feni niso delovali, ampak to sem takrat že nekako pričakoval.

Sicer bi v normalnih okoliščinah zadevo pustil in se pač nikoli več ne bi vrnil, ampak mislin da se strinjate da to niso normalne okoliščine. Nikoli v življenju še nisem videl kaj podobnega, zato sem takoj vedel da moram zadevo dokumentarati in deliti, ker bi moralo ljudi, ki vodijo ta hotel biti sram kako vodijo ta hotel; Garderobe z vonjem urina, fitnes brez celotne razsvetljave ali delujoče opreme, preoblačenje v ženskih garderobah, hotel brez tople vode... Sramota od sramote za Mursko Soboto, da takšen objekt obratuje v centru mesta.

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
? (nepreverjen)

pa kaj se ti buniš? hotel se prodaja, tu v cajtengah je cel kup člankov kjer piše svašta. tudi da ga zapirajo.. polno rezerviranega in dobro vzdrževanega hotela pač ne bi prodajali, ker bi prinašal dobiček.
vse skup je še ena žalostna zgodba za naše mesto, saj tako niti enega orenk hotela nimamo. mesto sameva, štacune zaprte, pol pa še ta nepotrebna prenova slovenske ulice, ki tistim nekaj preostalim trgovinicam klesti promet... žalostno vse skup.

k1 (nepreverjen)

ja, saj imas prav. ampak treba tudi pohvaliti napisanega ter slike..
sorry, ampak kje je tukaj inspekcija..?!!?! to treba zapreti. kar se tice higijene je to ena sama katastrofa. na slikah vidis plesen- se vecja katastrofa. to pa kar se na stropu dogaja- skoda besed.
saj se se kaksni turist v tem hotelu najde.. sorry, ampak potem si mislijo turisti, da je to nas standard v prekmurju…!?!
sorry, to v riti nima mesta! to je sramota.

In reply to by ? (nepreverjen)

Mukica (nepreverjen)

Jaz ti pa dam vso mojo podporo v obliki tega komentarja. Nikoli nisem šla tja in moram priznati, da sem kar šokirana, da je stanje tako slabo (čeprav sem vedela, da ni briliantno)! Kot nezadovoljna stranka bi lahko v celoti zahteval vračilo denarja in menim, da bi se institucije ki so za te zadeve pristojne, še kako strinjale s tem. Ne vem, koliko so zaposleni resnično nemotivirani, da ne ukrepajo, a če že sklepamo po tem, da morajo omejevati uporabo grelca vode, verjetno vodstvo omejuje sanacijo tudi vseh teh problematičnih področij na več (absurdnih) načinov. Sprašujem se, kako šele zgledajo preostali deli hotela, npr. prostori, ki so dostopni le zaposlenim a bi morali biti več kot čisti - kakšne shrambe, kuhinja, … le sklepam lahko, da si tam privoščijo še več nesnage.

Lp890 (nepreverjen)

Morete tudi zadevo poglednoti z strani vseh zaposlenih in ka se z njimi tan dogaja že preci časa, ka nevejo če do naslednji den še odprti ali se hotel zapre, plače zamujajo dolžni so jim regres šparati morejo na vseh koncih, ker nega pejnez in te da se takšno stanje in atmosfera med zaposlenimi vleče v nedogled spadne tudi delovna storilnos oz. vseeno jim je ka de se zgodilo, tak de vse propadnolo.
Iz osebnih izkušenj lejko poven kakšen je to občutek in stanje kolektiva ko je podjetje v bistvi v zadnjih izdihljajih in se dobesedno čaka konec.
Vsi v soboti pa znamo katera gospa sekretarka je pripelala hotel do današnjega stanja, in ko je videla kakšna je situacija je fajn stisnola rep med noge pa v politiko. Res je kak pravijo, ka da se ladja začne potapljati podgane prve bežijo.

fhrthth (nepreverjen)

Kak ste čedne v komentaraj, kak če je tau gratalo iz gnes na vutro. Vehpa tej aparat za nogej se je vtrgno pred 30 lejtame. Tu neje nišče mrdno že 30 lejt. Nej pa zadnja 5 lejt

oldgringos (nepreverjen)

Pa ka bi radi Gospa Direktorca zaj nema časa za vas ka bi radi migali. Ona sedaj skrbi za naše ljudi zunaj Velike Slovenije ! Ko se bo vrnila bo vse to popravila.

fitnesp..y (nepreverjen)

kot v zivo dozivis balkan hotel bogu iza nogu izpred vojne.

. (nepreverjen)

fajn da zna narod, hvala za prispevek, ampak če imaš kaj v glavi, jih boš prijavil inšpekciji. ne se vedno na netu prekomedijev jokati, pač pa ukrepajte tako, da bo tudi kaj nastalo iz tega. zgolj jokanje tu jih ne gane.

gostja 426 (nepreverjen)

Romeo92, se strinjam s teboj, da je to sramota, ki se vleče že dolga leta, ker je lastnikom, bivšim in sedanjim, za Diano vseeno. Na bazenu je isto. Na terasi je bil del ograje polomljen, namesto da bi to popravili, je bilo le neko sprano obvestilo, da je dostop na streho prepovedan. Kaj, če bi se tam sprehajal otrok, ki ne zna brati, šel na streho kavarne in padel na cesto?
Najbrž si videl, da ni problem samo Diana, ampak ves ta del mesta, preko avtobusne postaje do gramoza nasproti knjižnice - vse skupaj zgleda kot nek zanemarjen kraj v tretjem svetu.
K1, ., še kdo ... - glede inšpekcije - gradbena je bila na bazenu, kot da je ni bilo. Inšpekcija je sama sebi namen. Samo da se naredi zapisnik in to je vse.
Lp 890, razumem obup zaposlenih, a vseeno - obiskovalci niso krivi za to, ni treba, da se njih kaznuje za napake vodstva. Obiskovalci so pot do rešitve, če jih ne bo, ne bo pomagalo nobeno vodstvo, potem rešitve res ne bo.

Hotel je samo odraz tega, kar je celo mesto - ljudem je vseeno za to, v kakšnem živimo. Kup stvari je, jaz pa niti predstavnikov mestnih četrti ne morem motivirati, da bi skupaj kaj naredili - niti njih ne, kako potem še koga drugega. Druga mesta imajo aktivne četrti, društva, da rihtajo svoj kraj, občani opozarjajo na zanemarjenost, pri nas pa občina in četrtni predstavniki niti slišati nočejo, da je karkoli narobe, kaj šele, da bi se kaj uredilo. Vsak se briga le zase in noče videti izven svojega plota.

Risto Kubura (nepreverjen)

Kdo vas sili, da hodite v Diano, če dobro veste kakšno je stanje.

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

Keeway (nepreverjen)

Romeo92, pa idi na fitnes v Radence. Je lepo zriktane.

Trčeni (nepreverjen)

Tou se zgodi te kda je bivša dir. zaj pa velka političarka ČISTILKA!!!!!!!

M. K. (nepreverjen)

No če mogouče koga zanima, očitno so se malo zgenoli malo po toj objavi. Ker ge kakše 3 mesece odin ta zaj pa vidin, ka so luči pa strop popravili, kolo in ostale naprave vse čista vredi delajo, stene so lekar tudi prepleskali, majo vredi ogrevanje in voda na tuši je topla,... Vidi se tudi, ka čistilka redno odi ker je fitnes čisti, wcji so čisti, garderobe so čiste... Nika ne fali, če pa ščeš luksuz novih naprav itd. pa idi v Fitnes center. Tan maš vse super fajn novo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.