Pozdravljeni.
Zanimajo me vaše izkušnje pri dr. Radišiču.
Nikoli več ga nočem videti, pa če mi luskavica - psoriaza udari na pol kože.
Ob njegovem odnosu včeraj, sem še danes negativno presenečen.

Ker se mi je stanje poslabšalo, naročil me je v jesen, sem v petek poklical sestro in ji povedal o tem in da mi krema ne paše. Če je tako, da se je stanje poslabšalo, naj se oglasim v ponedeljek - včeraj, naj pridem v ponedeljek in res.
Ko je videl, da nisem naročen, se je razkuril, saj nisem naročen, luskavice ni pogledal. Poklical sestro in jo nahrulil, naj se kaj takega več ne ponov (nenaročen). Sestra je rekla: razumem in zaprla vrata. Povedal sem mu, da me moti, da je bil osoren do sestre. Čeprav imam 58 let, torej nisem smrkavec
Bil odgovor, šta to tebe briga.
Povedal sem mu, da me moti, da se dere na sestro vpričo pacienta. Luskavice ni pogledal.
Nato: Potrpite malo, čeprav se zdravim za to čez 20 let, poznam to stvar.
Meni je krvavela in peče me še sedaj. Ne bi ga obiskal brez veze.
Šel sem kupit v lekarno mazilo poznam tudi taka negovalna mazila (tudi te sem prej dobival na recept) brez recepta. Gospa v lekarni je bila presenečena, posebno ko sem ji komolce pokazal. Torej nisem hodil kar tako (tečnarit) gospodu dermatovenerologu),
Njegova izjava:
Lahko vam napišem bolj suho, bolj mastno kremo, kortikosteroide, kislino. Vse je odvisno od moje volje je dejal.

Smo mi tam zaradi njega ali on zaradi nas?
Tako obnašanje presega vse meje.

Opravičil sem se sestri in da mi je nerodno, da jo je nahrulil zaradi mene, čeprav je prijazno delala kot sestra. Če je vedno tak, mi je žal njegove sestre. Seveda, naročim naj se jeseni.

Ne bo me več videl.

Jutri se oglasim pri varuhu pacientovih pravic - g. Martin Raj, potem bom videl kako in kaj, mogoče tudi pri direktorici ZD (vse je v eni hiši) :-( in verjetno bolj malo uspeha.

Vaša mnenja glede vsemogočega boga, ki dela in piše recepte, kot mu je volja.

Hvala, da ste si vzeli čas in prebrali, posebno pa bom hvaležen vaših komentarjev - sedanji ali bivši njegovi pacienti.

Čeprav smo tu vsi s psevdonimi, mi uredniku ni problem razkriti priimka in imena, v koliko bi imel pomisleke glede resničnosti dogodka.

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bol (nepreverjen)

Mene je videl trikrat. Prvič, zadnjič in nikoli več.
Zunaj je kadil, prišel v ordinacijo (rok si seveda ni umil), ko sem ga nekaj vprašal, se je osorno obregnil (ne v uradnem jeziku, ki se uporablja v Sloveniji), nestrokoven, nekompetenten, nevljuden, nečloveški in še bi se dalo naštevati.
Samo zaradi izredno prijazne sestre, ki dela pri njem, nisem dal prijave takratnemu direktorju. Ženski je bilo vidno nerodno, ko sem tipu rekel naj zniža ton in se obnaša svoji profesiji primerno, drugače bo on potreboval kakšnega zdravnika.
Ko sem pri svojem zdravniku zahteval novo napotnico, mi jo je dal brez besed. V Mariboru pa, kot, da si prišel v drugi svet. Aja, pa še slovensko govorijo.
Ta osebek je SRAMOTA za vse zdravnike sveta!!!

zoro05

Torej nisem edini, pa da si nekaj domišljam. Tudi jaz bom prosil za napotnico v MB.

Dr. Pustai - žuta kuča, pa ponuja kreme, ki jih mora oz. ti priporoča, da jih kupiš (seveda zaslužek)

In reply to by Bol (nepreverjen)

Bol (nepreverjen)

Zoro, tudi v MB ni vse zlato, kar se sveti, ampak proti temu primitivcu so Mati Terezija.

In reply to by zoro05

TUNČ (nepreverjen)

IMAM IZKUŠNJO IZPRED DVEH LET. MORAU BI MI Z INSTRUMENTOM PREGLEDATI BRADAVICE- TAK JE NA NPOTNICI PISALO , ON PA NA DVA METRA , AROGANTNO ODSLOVIL , DA TO NI NIČ , KAJ HODIM PRI NJEM KA SAN ZDRAV,POTEM SEM V ŽUTI KUČI OPRAVIL PREGLED, BREZ VSEH PROBLEMOV . V ZD NIKDAR VEČ.TAK SLABEGA ZDRAVNIKA ŠE NISEM VIDEU . PA SEM ŽE BIU PRI MNOGIH ZDRAVNIKIH .

Derma1 (nepreverjen)

Kalač-Pandurovič v Mariboru, tel. (02 250 25 75). Vam jo priporočam. Se splača odpeljati v MB in narediti nekaj za svoje zdravje. Z napotnico nujno vas vzame v roku enega dne.

zoro05

Hvala za nasvet in lp

In reply to by Derma1 (nepreverjen)

Se strinjam (nepreverjen)

Se strinjam, da je dobra. Pri njej sem bila sicer samoplačniško, ker bi drugače predolgo čakala, a se je splačalo. Prisluhnila mi je, si vzela potreben čas za pregled in razgovor in mi predpisala kreme, ki so odpravile težavo.

In reply to by Derma1 (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

V MS nemas dobroga dermatologa, na zalost... O Radisici san cul ze dosta slaboga (torej zdalec nejsi edini), tudi ta v zuti kuci pa se mi ne vidi. Saj ne pravin, je prijazna in ma znanje, ampak to njeno vsiljavanje njenih krem za zasluzek je za mene osebno fejst motece...

Mirkoslav (nepreverjen)

Pred nekaj leti sta mi v njeni ordinaciji neka dermatologinja in njena sestra iz MB odstranjevali bradavice.
Seveda mastno zaračunali. Ko sem šel po denar na bankomat (nisem pričakoval takšnega zneska) in se vrnil, razen sestre ni bilo več nikogar. Seveda sem zahteval račun. Mislil sem, da bo žensko kap, seveda računa nisem dobil (dal sem pa tudi samo polovico zahtevanega zneska).
Povsod zdravniška mafija (z zeloooo redkimi izjemami).

In reply to by tutu (nepreverjen)

Adonis (nepreverjen)

No,jaz pa sigurno rajsi kupim kreme ki mi jih priporoca doktor kot v lekarni. Itak ali kupis ali pa pac ne. Nihce te ne more prisiliti. Pri meni pa odtehta strokovnost.

Landini

A misliš, da so zdravniki popolnoma neodvisni? Kaj pa plačevanje počitnic iz strani farmacevtske industrije?

In reply to by Adonis (nepreverjen)

Pacient (nepreverjen)

Idiot.

gost, nekoč bi… (nepreverjen)

Žal v Prekmurju nimamo ravno hvale vrednega dermatologa!
Sicer pa, če je koža suha vlažijo, če je pa prevlažna pa sušijo. to so terapije naših dermatologov... Žalostno!

gost11 (nepreverjen)

Zaradi zdravstvenih težav že mnoga leta, sem izkusila oba dermatologa v MS, dr. Pustai in dr. Radišić.
Pustai - sicer je to bilo že nekaj let nazaj, ali vseeno... naročen ob 10, prideš tja, cela čakalnica nabito polna, ljudje stojijo na hodniku, pride nič kriva medicinska sestra in reče, da je zdravnica klicala, da pride ob 12. Nekateri obupajo in prosijo drugi termin, drugi čakamo (nismo se zastonj vozili 20 km), na vrsto si prišel okrog 14, če ni vmes bilo še kakšnega "obiska": Vsiljevanje samoplačniških krem. Prideš notri, greš ven... Še bi se kaj našlo.
Radišić - grozen odnos, nesramen, nespoštljiv do mene, kot pacientke. Z boleznijo se namreč bojujem že od samega otroštva, nekaj vseeno že vem o tem, nisem pa zdravnik, čeprav vem in vidim če mi kaj ustreza ali ne. Ne pogleda te, zaničljiv odnos. katastrofa. Sem nehala hoditi k enemu in drugemu dermatologu.
Potem sem po sili razmer pristala v UKC MB, kjer zdaj obiskujem dermatologe. Čisto drugačen odnos - do sedaj. Si vzame čas in pogovori, kaj ti ustreza in kaj ne, kako poteka zdravljenje in vse. Ne bom rekla, da so v MB bogovi, sem pa do sedaj na srečo naletela na dober odnos.

fran (nepreverjen)

Z dr. Pustai sem bila neprimerljivo bolj zadovoljna kot z dr. Radišičem. Pri njem sem bila zaradi pregleda alergije, sestra mi je naredila test, on me je pa pustil čakati 3 ure v čakalnici.. Seveda po tolikšnem času od testa na alergije ni bilo več sledu, pa čeprav sem imela na nekaj alergenov precejšnjo reakcijo. Po njegovem pregledu, me je poslal na kri, da se še enkrat preveri, ker je reakcija preslabo vidna?!? No vsekakor me po tem ni več videl - od takrat sem šla na dermatološke posege le še h dr. Pustai ali pa samoplačniško...

Lubrc (nepreverjen)

Na Tisino v Zasebno ambulanto Ziva, prihaja obcasno, samoplacnisko dr. Škoberne Ana iz Ljubljane. Do sedaj je delala na Kliniki za Dermatovenerologijo v Ljubljani in stvari res obvlada.

Sabmat (nepreverjen)

Tudi sama sem imela slabe izkusnje z Radisicem. 2x in nikoli vec me ne bodo vidli tam! Groza od groze!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.