Sprašujem se ali se v Murski Soboti (občina, avtobusni promet, komunala, ipd.) premišljuje o uvedbi vozil z CNG (stisnjeni zemeljski plin - metan). Recimo Ljubljana in Maribor imata avtobuse na LPG.

Moti me, da je sedaj ekstremno moderno govoriti o električnih vozilih (katera niti niso tako ekološka kot se jih reklamira, saj se za proizvodnjo baterij porabi veliko energije), nič pa o CNG (katerega je v temlji še za vsaj 60 let).

CNG vozila so po mojem osebnem mišljenju bolj ekološka, pa čeprav sem električar in sem se že vozil z EV avtomobilom, kateri mi je pa bil delno zelo všeč, delno ne.

Nekaj informacij glede Slovenskega stanja CNG:
https://www.zemeljski-plin.si/novice/nov-spletni-katalog-vozil-na-cng-i…

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je trava?

Mr. XXX (nepreverjen)

Nema nisce od povezanih firme ka bi predelavala vozila na plin... taka zal nede nic iz toga...
Sicer pa za kvaliteto bivanja v MS je ciste zrak nepomemben, bole so vazne reflektore na stadione, cerada na teniskon, drvarnica in ostale brezveznoste kere si zmislijo nase povezane kretene...

Vajz (nepreverjen)

V Ljubljani ima LPP kar nekaj vozil na metan (CNG). Mislim, da ima tudi Maribor eno ali dve taki vozili.
Glede na to, da je možno tudi dizelska vozila predelati na CNG, bi lahko tidi pri nas razmislili o tej možnosti. Dejstvo, da nimamo tovrstnih črpalk ni ovira, ker se to enostavno da rešiti s kompresorsko postajo.