Kje nabavljate bukova drva in po kakšni ceni? Se splača po drva iti v tujino (Madžarska, Hrvaška)? Kam?

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kiri

Kje nabavljate bukova drva in po kakšni ceni? Se splača po drva iti v tujino (Madžarska, Hrvaška)? Kam?

Vipko
buldog

Nej Tadej, ne splača se.... nej na Madžarsko, nej na Hrvaško. Kolegi, ki so letos kupili drva na Madžarskem (in celo znajo jezik!) so mi povedali, da te pri 11 kubikih okrog prinesejo vsaj za kubik in pol..... pa še prevoz si moraš sam nabaviti in plačati. Cena kubika na Goričkem se giblje okoli 50 evrov.  Na tvojem mestu bi jih dal razžagati na polena in dostavo do doma! Tako "obdelane" ne bi smele stati več kot okrog 55 evrov po kubiku. In so drva pred pragom. Lp

kokodrilo

Ka se ne splača? Hrvati ti domov pripelajo nažagano pa raskalano bukovino za 46€ in v toj ceni je zajti tüdi prevoz. Mejšana drva so še cenejša.

Vipko
buldog

Mogoče. Toda drva se ne kupujejo tako. Pri nas se drva kupujejo na način, da se zložijo v klaftre približno 1, 05 m visoko. Potem se taka drva plačajo in razžagajo (lastnik je lahko zraven) in pripeljejo na dom. Če kupiš večjo količino na način kak ga je opiso kokodrilo (nekaj kubikov) potem niti izkusnejše oko ne opazi kakšnih 10 % pri "vagi". Za Madžare vsi tukaj vedo, da so njuhovi kubiki preci "tenki". In to je lani doživel tudi kolega, ki je zadnjič kupil drva pri Madžarih.

RobertH

na bolhi eden proda za 25 € na kubik.....so pa mešana drva, pripeljejo domov....

kukec

 Meni so že dve leti z madžarske pripelali hlodovino pa vedno več kda so bila razkalana kak, san naročo....

Aladar12 (nepreverjen)

Mene zanijma ge se pa letos bole splača kujpite drva (Hrvaška,Madžarska,domača ali trgovina). Pa ka je baukše drva, briketi,premog.

Mamba (nepreverjen)

Kelko pa je te na Madžarskem hlodovina??

nutrend34 (nepreverjen)

Pozdravljeni,

Da ne odpiram nove teme. Sem pred nabavo hlodovine (bukev,gaber ali akacija) pa me zanima kakšne imate izkušnje, od koga kupiti in kakšne so kaj cene? Lahko tudi kakšne kontaktne podatke.

Hvala