Zanima me, či što zna za koga, ka zdravi alergološke bolnike z alternativno medicino.
Nucan čin-več informacij o ton.
 
Fala

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ecrad

Zanima me, či što zna za koga, ka zdravi alergološke bolnike z alternativno medicino.
Nucan čin-več informacij o ton.
 
Fala

niina.

se mi zdi ka je v černelavcaj neka takšoga..
 

Messner

Čudovita in zelo poceni knjiga na to temo:
 
Trick or Treatment , hardcover
 
Web page
 
Recenzija
 
Za vse, ki jih zanima, na kak način deluje alternativna medicina. Knjiga zelo podrobno predstavi homeopatijo, kiropraktiko in akopunkturo iz znanstvenega stališča, se pravi ne iz stališča prodajalca. Na koncu knjige je še preglednica večine alternativnih metod, glede na to, kako se odrežejo na realnih znanstvenih testih.
Odlična knjiga, ki sta jo napisala dva kompetentna doktorja znanosti.

bc

 Pozdravljeni!
Messner, se da ge ta knjiga kupiti tu pri nas in prevedena v slovenščino? Mogoče znaš naslov?
 
Fala in lep pozdrav

Messner

Obstaja že nekaj prevodov, slovenskega žal še ni.
 
Prevodi
 
Po mojem je najboljše in najceneje, da jo naročiš čez amazon.co.uk. (link je zgoraj), z mehkimi platnicami stane kilavih 6-7 funtov, pa še nekaj za poštnino. Jaz sem jo bral v angleščini, dobiš jo nekaj dni po tem ko jo naročiš.
 
Pa še kratek komentar iz New England Journal of Medicine (to je zelo eminentna angleška medicinska revija z dolgo tradicijo):
 
"New England Journal of Medicine "The writing is clear and vivid, and the historical anecdotes provide a valuable perspective on the subject. This book meets the need for a current, evidence-based survey of alternative therapies to balance the widespread misinformation about them. Physicians should recommend the book to their patients, and it will help health practitioners provide patients with sound advice."

AnaLiza

Obstaja tudi ordinacija za take vrste zdravljenje v Mariboru, zdi se mi, da nasproti Ekonomskega faksa.

Boltzmanovakonstanta

v lekarni vprasaj ce imajo tabletke kvercetina, ki sodeluje pri vezavi histamina na membranske beljakovine... jaz osebno pijem veliko kamilicnega caja, (pomagajo namrec rastline z etericnimi olji, ki jih lahko najdete v limoni, ali pa npr. v kamilici) pomaga pa tudi baje velika kopriva, sicer ne vem kako se uporablja za zdravljenje..
drugace pa mi je zal, da ljudje vec ne hodijo v naravo in raje grejo v lekarno... osebno si sam delam aspirin doma iz vrbovega lubja in ga susim, ko imam kaksne bolecine...
kakor so to zdravilo poznali ze stari germani...

Boltzmanovakonstanta

predlagam se ka pojes cim vec luka, cebule, za stero je ze od inda svejta med starimi prekmurci valalo kak zdravilo...kak antioksidant. do zaj je dokazano najbouse zdravilo proute rake pa sce kouzo te zenske lepso mele! (inaci prouti rake je dobro zdravilo tuj sok iz rdece pese, rastline iz druzine kriznic(brokoli, cvetaca, zelje, ohrovt, koleraba,... ter druzina strocnic(grah, fizol)

MitjaPr (nepreverjen)

V Sloveniji cca 18% ljudi zaupa alternativni medicini (najbolj popularna je bioresonanca in aromaterapija > eterična olja), v ZDA pa kar 38%.

Okvirne cene zdravilcev (cenik alternativne medicine) pa tukaj: https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/alternativna-medicina/alternativn…