Zna što za kakšo podjetje v prekmurje ale okolice ka opravlja 3d rezkanje lesa,plastike,stiropora in podobnih materialov?San probal iskati pa neven pod koj naj sploj iščen.Torej če što zna za kakšo firmo se priporočan za informacije.
Lp

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dupont

3D rezkanje, ka je tou? vsakšno rezkanje in obdelovanje materialof je 3D, saj pa ma prostor v keron živimo tri dimenzije. zjasni se kelko aks more meti stroj oziroma ka bi rad ka de tvoj kunčni izdelek.

Anarhist (nepreverjen)

No ja pa ti je lepo povedal 3D ! Večina strojev ima možnost x-y vodil in obdelave, torej za obdelavo tretje dimenzije moraš obdlovanec ustrezno obrniti ! 3D pa je obdelava vpetega obdelovanca po vseh treh oseh hkrati - torej velika prednost in možnosti obdelave kakršne nimaš v 2D obdelavi ! Ponavadi se 3D (v odvisnosti namembnosti stroja in zahteve izdelka) uporablja za komplicirane oblike in razlićne modele z samo enim orodjem če so materiali ''mehki'' in nezahtevni, ki se pozneje uporabijo za pozitivni/negativni modelin še kaj drugega ! Pa ne bi zdaj naprej, ker tole močno presega dojemanje vsakega, ki ni študiral strojništva ! Pa še nekaj obstajajo stroji kateri imajo mogočo obdelavo v več kot treh oseh naenkrat tudi radialno in pod kotom (Japonci in še kdo) ! Torej dimenzije za x-y-z in četrta t ćas in to je osnova fizike za svet v katerem živimo ! Dojemanje takšnega sveta pa je individualno tako kot npr 2d rezkanje in 3D rezkanje !!! Razlika za poučenega je torej očitna ! Sogovornik pa je tudi lepo jasno povedal kaj išče/želi v osnovi seveda !

In reply to by dupont

temsi

Če znaš kakšo podjetje me povej.Ge neven kelko osi more mete v glavnon more se date rezkate kraoge pa elipse pa podobne stvarij.

gost12345 (nepreverjen)

Dupont....ka si ti po izobrazbi?

Ne pametuj, ka to kar si napisal ni res! Prostor v keron živimo ma več dimenzij, to pa še ne pomeni, ka ti lahko na stroji narediš 3-tjo dimenzijo!

3D je mišljeno ka lejko delaš faze (obdeluješ površino pod določenim kotom) in s tem dobiš 3-tjo dimenzijsko površino!

Pa še odgovor temsi:

Probaj pijtati SEMS - Ljutomer, Vipol, SK Kranjec - Martjanci. Ampak moreš meti malo srče, ker firme, katere se ukvarjajo s kovinarstvom nočejo obdelovati lesa. Preveč umaže sam stroj, orodje, ker se da prah zažre v vsemogoče luknje.

Aja,probaj še na Krajni....Nemec, ali pa v Fikšincaj Recek.

lp

gost12345 (nepreverjen)
VRANA (nepreverjen)

Hohler-modelarstvo Slov. Konjice - on dela stiropor, za druge materiale nisem prepričan....

dupont- prenehaj smetiti... 3D rezkanje je pogovorno rezkanje po obliki, po modelu... Vsak, ki se kaj razume v to, ve za kaj se gre...

VRANA (nepreverjen)

Ja, ni iz Prekmurja, ampak je zelo dober, za kake modele-odlitke je odličen...

temsi

Hvala vsem za pomoč.Bon malo rufno pa pijto če be se ge pre kon dalo tao porezkate.Hvala še enkrat.
LP

dupont

dragi pametnjakoviči, še posebej VRANA in gost12345, keriva sta najbrž študenteka ka sta rezkar samo od daleč vidla. skulptejranje ali po vaše 3D rezkanje se da napraviti že na navadni 3-aksni rezkar keroga ma recimo Šavel v soboti. on ma sigurno vsaj enoga inženira zaposlenoga keri de ti takoj znal povedati, kak se da tou izvesti in seveda ka za dodatnoga orodja nucajo. ne pričakuj pa ka de tišlar mel milimetrski frezer ka de tebi marijin kipec vo glodo. to boš njemi te pač mogo dodatno plačati.

pa ne pogučavlemo se o kvantnih dimenzijah, ampak samo o prostorskih in te so samo tri: X, Y in Z.

z malo domiselnosti se da marsikaj s 3 aksami napraviti. samo vrana pa gost nejsta še nikdar delala s tejmi strojami, samo "študejrala" sta na velko.

če pa že ščejte biti frajeri, si najdite nekoga što ma rezkar na robotsko roko. samo te pripravite tudi $$$.

gost12345 (nepreverjen)

Dupont....tou si na google preštel ali v gostilni čul?

z 14 letami san delo na takših strojaj in se mel šanso včiti v družini. Dale pa študeral in doštuderal strojništvo. Dale nebi...

Ne ven za koj bi nuco rezkar vpet na robotsko roko (pali ena gostilniška), če je dosti bolj natančen rezkar vpet v obdelovalnem centru :) Ma manj odstopanj...preizkušeno!

In še enkrat....vsako obdelovanje materialov ni 3D obdelovanje!

Če ščeš 3D obdelovati ¨marijin kipec¨ rabiš CNC rezkalni stroj! Še boljše skener + postprocesor...

VRANA (nepreverjen)

dupont- prenehaj smetiti... daj vprašanemu ali ime, naslov, telefonsko, karkoli.... Modrije ni iskal, to lahko zavije v prvo zakotno gostilno in sigurno najde vsaj 2 predsednika, izumitelja, znanstvenika,.... skratka pametna preko vseh mej (po lastnem prepričanju), vendar njima iz raznoraznih razlogov drugi ljudje niso pustili, da bi uspela. Ampak dejstvo ostaja, da sta le navadna pijančeka.

Vajz (nepreverjen)

Za 3D rezkanje nücaš bar 4-osni rezkar (ali pa laser), še rajši pa 5 osnoga. Na šavlovon CNC-ji nemreš obdelovati v 3D, zatou, ka je triosni. Z doloučenimi trikami se da s tejmi trejmi osmi simulejrati 3D obdelavo, ali za tou moreš san znati sprogramejrati določene premike, šteri so v bistvi seštevek dvodimenzionalnih premikov. Seveda so v ton primeri 3D možnosti obdelave mizerne.
Kelko je meni znano, ma v Pomurji takšen CNC (šteromi dupont pravi robotska rouka) samo MURALES. Tej se pa seveda nedo zajebavali s takimi projekti, razen či maš redno serijo :)

3drezkar (nepreverjen)

Poklici na 040 814 818 ti lahko pomagam!

Gape

Hmm, zanimiva nit. Mogoče pa še jaz poberem kakšno informacijo ven iz tega, ker potrebujem tudi nekaj takega. Hvala za info.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.