Termin

Vabimo vas na predstavitev knjig:

Aleš Jelenko: (Ne)obstoj
Bojan Sedmak: Imenuj zrak
Robert Titan Felix: Povedati moraš ime

Prireditev se bo odvijala v selanski rotundi v četrtek, 10. oktobra ob 17. uri.

Aleš Jelenko: (Ne)obstoj
V zadnji pesmi pričujoče pesniške zbirke avtor v smislu Bloomove »tesnobe vplivanja« ugotavlja, da nanj sicer lahko vpliva poezija drugega pesnika, da pa ob tem vendarle mora ostati in postati samosvoj. Prav v tem kontekstu pa lahko razumemo tudi bistvo te in vsake kvalitetne poezije, obstoj in neobstoj individuuma, vsakega posameznega, tudi pesniškega subjekta, ki se sicer vzpostavlja z drugim, na koncu pa mora vendarle srečati samega sebe.

Bojan Sedmak: Imenuj zrak
Sedmak se v pesniški zbirki Imenuj zrak zateče k zgoščeni, skoncentrirani govorici, ki ima od vsega, kar je spisal, v sebi še največ zenovskega, nekakšno čuječo pozornost, s katero so naslikane te pesmi, ki s svojim očitnim potegom v smer proti „čisti poeziji,“ pri čemer pa ne izgubijo jasne misli, niti stika s svetom, nemalokrat prav zažarijo v svoji dovršeni lepoti.

Robert Titan Felix: Povedati moraš ime
V gotski povesti Povedati moraš ime se sprehajamo skozi temačne hodnike človeške (pod)zavesti, prepojene s srhljivo naelektrenostjo, ki jo sicer pogosteje doživljamo v kinematografih, redkeje pa v literaturi, zato je ta knjiga toliko bolj posebna. In kar je najbolj zanimivo: knjiga odpira več vprašanj, kot pa ponuja odgovorov. A zakaj bi vrhunska literatura morala karkoli (in komurkoli) razlagati? Ona samo je. In to ji je dovolj.

Organizator: Založba Volosov hram
INFO: Robert Titan Felix, https://www.volosov-hram.si/o-nas/

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.