Termin

MIKKova galerija Odprto obrobje
Petek, 16.3.2018
ob 18.00
...............................
• Petja Kolenko- Jungle Boogie •

?Petja se pri svojem likovnem ustvarjanju ne posveča zgolj eni tehniki ali likovnemu področju, dopušča si popolno svobodo in se ne omejuje ter tako vedno odkriva nove likovne svetove. V večini del med sabo kombinira različne slikarske in risarske tehnike. Pogosto ustvarja v tehniki kolaža, ki ga vkomponira v večino svojih del. Material za kolaž pridobiva iz različnih tiskovin, uporablja tudi ostanke ali kose že obstoječih likovnih del s katerimi ni popolnoma zadovoljna, te pa na kreativen način združi in kombinira v novih delih. Reciklira tudi različne vsakodnevne odpadke ter jih ustvarjalno prepleta v svoje kompozicije, zato lahko v njenih delih najdemo tudi kose odpadne embalaže, vrečk, tekstila in podobno.
Za njena dela so značilne močne in žive barve.�Večina del je tematsko popolnoma nepredmetnih, sestavljena iz razigranih kombinacij in razmerij barv ter oblik v različnih tehnikah. Pojavljajo se tudi motivi abstrahirane človeške figure, ženskega akta in domišljijski avtoportreti, ki jih kombinira z različnimi vzorci in oblikami.
Skozi svoja dela uresničuje lastno dojemanje sveta, njena dela so vedno polna pozitivne energije, igriva, malce čudaška in skrivnostna.

* Petja je absolventka prve stopnje študija na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, smer likovna pedagogika, kjer trenutno pripravlja zaključno diplomsko nalogo.

♦︎Razstava bo na ogled do 30. marca 2018

VABLJENI

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako se piše prekmurskemi glasbenik Vlado?