Termin

Na koncertu bo v osrednjem delu zazvenela istoimenska kantata Radovana Gobca, ki je bila nazadnje izvedena pred približno 50 leti. V približno 40 minut dolgi kantati, nastali leta 1944, se prepletajo motivi večih partizanskih pesmi. Kot solista se bosta predstavila sopranistka Gaja Sorč in baritonist Marko Erzar.

Poslušalci bodo poleg kantate prisluhnili dvema samospevoma Rada Simonitija, za katera je besedilo napisal Karel Destovnik - Kajuh, Samo en cvet in Bosa pojdiva, dekle, obsorej. Sledil bo venček ruskih napevov Moskovski večeri v priredbi Scotta Richardsa ter pesem Karla Destovnika - Kajuha Stara žalostna, za katero je glasbo ob 75. obletnici Partizanskega pevskega zbora napisal Iztok Kocen. Nastop bo sklenila Simonitijeva Vstajenje.

Solista: Gaja Sorč in Marko Erzar

Cena vstopnice: 12 evrov – v predprodaji, 15 evrov – na dan koncerta

Vabi Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gg (nepreverjen)

Partizani oz komunisto so poklali po vojni telko mladine v Prekmurju, ka so Muro zamašili s trupli in krvjo. Hej hej partizan, komunist parazit, tat in lopov. Knjižno prekmurščino pa prepovedali po letu 1945. Telko o tem... ka je šlo za etnocid pri nas, podobno kot v Latviji, Litvi, po napadu Sovjetov...