Termin
Prizorišče

Zoran Furman nas bo tokrat popeljal na odkrivanje Južne Koreje in Tajvana. Potovanje je pričel v Korejski prestolnici Seoul, ki ga krasita bogata kultura in zahodnjaški vpliv, ki ga občutiš na vsakem koraku. Pot ga je popeljala na vzhodno obalo, do mesta Sokcho, kjer je samo streljaj iz mesta zelo lep nacionalni park Seoraksan. Dan, ki ga je preživel med dolinami, potoki in zanimivim skalnimi formacija, mu bo za vedno ostal v spominu. Iz Sokchoja se je na »štop« odpravil na sever do DMZ-ja, kjer od daleč s strahom pogleduje na sever proti Severni Koreje. Kot navdušenec nad olimpijskimi igrami je obiskal Pyeongchang, točneje mesto Hoenggye, kjer so potekale zimske olimpijske igre 2018.

Bogato kultura in zgodovino Južne Koreje je dodobra spoznal v tradicionalni Hahoe vasici. Sledil je Gyeongju, kjer se je Zoran sprehodil med grobnicami, ki so jih za sabo pustile pretekle dinastije. Busan, drugo največje mesto v Koreji, je znano po številnih ribjih tržnica.

Sledil je povratek v Seoul in sprehod po olimpijskemu parku, ki je posvečen poletnih olimpijskim igram, ki jih je gostil Seoul leta 1988.

Taipe, prestolnica Tajvana je našega popotnika presenetila s povsem drugačno kulturo in energijo, kot jo je čutil v Južni Koreji. Bogata kultura, neke vrste zmes med Kitajsko in Japonsko. Sprehod po mestu je pomenil raziskovanje tiste ta prave Azije, tako v načinu življenja, kakor tudi po uličnem utripu. Sloviti Taipe 101, je zagotovo nebotičnik, ki si ga je vredno ogledat, če si v mestu. Na vzhodu otoka se je podal v slovito sotesko Gorge, ki ponuja številne ozke doline in skalne formacije, katere so del zanimive igre narave.

Na zahodnem delu Tajvana, je sledil kratek postanek pri jezeru Sun Moon, nato pa ga je pot vodila do najlepšega parka na Tajvanu Alishan. Slovi po svojih starodavnih drevesi, ki so stara po tisoč in več let. Potovanje po Tajvanu je zaključil v mestu Kaohsiung na jugu, od koder je poletel nazaj v Seoul.

Vabljeni!

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.