Termin

Namen delavnice je osvojiti pogajalske veščine in taktike v prodajnih in nabavnih pogajanjih ter učinkovito reševanje zahtevnih situacij s strankami. Na delavnici bodo sodelovali tako posamezniki iz področja nabave in prodaje, kar bo zelo koristno iz vidika izmenjave izkušenj, različnih pogledov in uporabe najbolj pogostih prijemov.

REZULTAT
• usvojiti in izboljšati pogajalske veščine in obrambne taktike, kar povečuje poslovni izplen in izboljšuje komunikacijo s strankami ali drugimi ciljnimi skupinami,
• povečati kvaliteto izvedbe zahtevnih situacij, kar prinaša večje zadovoljstvo vpletenih,
• osvojiti aktivni pristop v pogajanjih in sposobnost prilagajanja v različnih situacijah.

VSEBINA
1. Osebna ocena pogajalskih sposobnosti - izdelajte osebni točkovnik TOP 10 pogajalskih veščin in identificirajte tista področja, kjer želite narediti korak naprej - samoanaliza uspeha.
2. 8 ključnih faktorjev, ki odločilno vplivajo na uspešna pogajanja (priprava, prvi vtis/otvoritev, spraševanje, aktivno disciplinirano poslušanje, govorica telesa, reševanje konfliktnih situacij in ugovorov, prepoznavanje in uporaba pogajalskih taktih, situacijska prilagodljivost in samozavest) in uporaba enostavnega principa logike.
3. Partnerska matrika /pozicija moči - kakšna je vaša vrednost v očeh stranke - na podlagi tega boste ocenili izhodiščno pogajalsko pozicijo, ki vam bo pomagala izbrati pravi pogajalski pristop.
4. Učinkovita priprava akcijskega plana za naslednja pogajanja - izdelajte pogajalski planer in se temeljito pripravite na vaša naslednja pogajanja z dobaviteljem ali kupcem (udeleženci delajo na lastnem primeru iz poslovne prakse, pripravijo analizo stanja pričakovane pogajalske situacije in 4 pogajalske opcije - najboljša, ciljna, izhodna in alternativna.
5. Pregled TOP pogajalskih taktik (mini trening - prepoznavanje najbolj pogostih napadalnih in uporaba obrambnih taktik)
6. Spremenite besedne formulacije v pogajanjih + »prepovedane« besede.
7. Kako enostavno preprečimo morebitne nesporazume, ko povemo drugače?
8. 5 preverjenih komunikacijskih tehnik za reševanje neprijetnih situacij.
9. Katera vprašanja vas premaknejo iz »mrtve točke« pogajanj?
10. Največje in najbolj uporabne skrivnosti neverbalne komunikacije v pogajanjih (obrazna mimika, gestikulacija, neverbalni nakupni signali, ...)
11. Praktična delavnica: Prepoznavanje in prilagajanje pogajalskega stila na podlagi vedenjskih stilov kupcev/dobaviteljev.
12. Kakšne vedenjske stile poznamo in kako jih prepoznamo?
13. Kako lahko prilagodim komunikacijo stranki/dobavitelju in ji »zlezem pod kožo«?
14. Konkretne usmeritve in nasveti, da boste dosegli vaš cilj v pogajanjih.
15. Mini test pogajalskih situacij (igra vlog v parih, kjer udeleženci delajo na različnih scenarijih in iščejo najbolj optimalno rešitev
16. TOP priporočila za pogajalce (konkretne usmeritve, priporočila in preizkušene pogajalse prakse).

Predavatelj: Bojan krajnc
Kotizacija: 142,00 EUR + ddv
Več: http://www.pira.si/seminarji/1/278/odlicen-pogajalec-za-nabavnike-in-pr…

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Mk (nepreverjen)

Zanimivo, a predrago.