Termin

dirigent Erkki Lasonpalo, solist na violončelu Artturi Aalto

Spoštovani abonentke in abonenti Abonmaja drama/komedija, Abonmaja komedija in Glasbenega abonmaja,
sezono 2018/19 začenjamo z veliko optimizma, saj je bil vpis dosedanjih in novih abonentov največji doslej! Za vaše zaupanje bi se vam radi zahvalili s koncertom Mladinskega simfoničnega orkestra Tapiola iz Finske. Brezplačne vstopnice lahko z abonmajsko izkaznico dvignete pri blagajni Gledališča Park do 5. oktobra. Vljudno vabljeni!

Orkester je bil ustanovljen leta 1985 in združuje 70 mladih glasbenikov, gojencev Konservatorija Espoo Music Institute, EMO, in deluje pod umetniškim vodstvom dirigenta Erkkija Lasonpala.
Temelj priznanega ansambla predstavlja njegov poseben zvok, ki se je izoblikoval na osnovi programa inštituta, kjer mladi glasbeniki nabirajo in bogatijo svoje glasbeno znanje, ki ga ob trdem in vzajemnem delu sklenejo v projektu Mladinski simfonični orkester Tapiola. Izvrstno delovanje orkestra potrjujejo številni koncerti na Finskem, kjer sodelujejo z najpomembnejšimi solisti in glasbenimi institucijami, pa tudi gostovanja po evropskih državah, kot so Francija, Nemčija, Nizozemska, Švedska, Madžarska, Italija, Irska, Avstrija, ter na Kitajskem.
Odlični mladi glasbeniki se bodo v prvem delu koncerta predstavili z najbolj znano simfonično pesnitvijo Finlandia svojega rojaka, finskega romantičnega skladatelj Jeana Sibeliusa, ter s Koncertom za violončelo v b-molu češkega skladatelja Antonina Dvořáka. Po krajšem odmoru bodo koncert sklenili s Sibeliusovo Simfonijo št. 1.

cena vstopnice:
- brezplačne vstopnice za abonente do 5. oktobra pri blagajni Gledališča Park
- 5 evr – vsi drugi (od 8. oktobra)

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?