Termin
—
Prizoriơče

Sreda, 13. november 2019
MIKKov klubski prostor
20.00
vstop prost
__________________________
đŸŽ„ Diego Maradona (2019; 130 min)

© 2019, biografski ƥportni dokumentarec, 130 minut

Argentinski nogometaĆĄ Diego Armando Maradona, rojen oktobra 1960 v Buenos Airesu, velja za enega najboljĆĄih nogometaĆĄev vseh časov. Dosegel je izjemne uspehe tako z reprezentanco kot s klubi. Bil je mojster navdiha, nogometaĆĄ umetnik. Vseskozi je razburjal tudi s svojim temperamentnim obnaĆĄanjem. Dokumentarni film Diego Maradona je narejen iz več kot 500 ur doslej ĆĄe nevidenih posnetkov, osredotočen na kariero slavnega nogometaĆĄa. 5. julija 1984 je Diego prispel v Neapelj za takrat rekordni honorar in sedem let vladal »v peklu«.

Najbolj slavni svetovni nogometni genij in najbolj nefunkcionalno mesto v Evropi sta se odlično ujemala! V mestu, kjer bi hudič potreboval telesne straĆŸarje, je Maradona postal večji od samega Boga. To je divja in nepozabna zgodba o boĆŸanskem talentu, slavi, obupu in izdaji, korupciji in odreĆĄitvi.

ReĆŸiser Asif Kapadia se v zadnjem delu trilogije o temnih plateh slave potopi v viharno ĆŸivljenje enega največjih nogometaĆĄev vseh časov. Pred tem je podpisal nagrajena dokumentarna filma Amy (2015) o glasbenici Amy Winehouse in Senna (2010) o dirkaču formule 1 Ayrtonu Senni.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.