Termin

Tudi letos vabljeni na Martinovanje v središču Murske Sobote.

Ponovno bo zadišalo po dobri martinovi jedači in pijači.

Mesta občina Murska Sobota, Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota ter Komunala, javno podjetje, d.o.o., Murska Sobota, organizirajo Osrednje prekmursko MARTINOVANJE, v sredo, 11. 11. 2015, od 10.00 na Slovenski ulici v Murski Soboti. Vabljeni na güjžino in kupico odličnoga domačoga vina ob dobri muziki in krsti mošta ter nouri zabavi s skupino D'Kwaschen Retashy.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Program:

10.45 - LJUDSKI GODCI IN PEVCI ČERNELAVCI                                                
11.11 - KRST MOŠTA
11.30 - LJUDSKI GODCI IN PEVCI ČERNELAVCI 
12.00 - 14.30 - mehanska glasba
14.30 - Tilen Horvat,  harmonika
16.00 - KRST MOŠTA  
16.30 - MOŠKI PEVSKI ZBOR DRUŠTVA VINOGRDNIKOV GORIČKO
17.30 - koncert glasbene skupine D¨KWASCHEN RETASHAY 
Ponudba hrane in pijače: 

Osem vinarjev bo ponudilo svoja odlična vina,
šestnajst gostincev pa izbrane jedi: 

martinov krožnik z raco, pečen piščanec z mlinci, dušeno rdeče zelje, račja roladica na zloženki domačih pirinih mlincev in kremi rdečega zelja, martinova pojedina, kislo zelje s pečenico, perutninska obara z žličniki, piščančje rezinice z ajdovo kašo in kostanji in jurčki, pečenice, zeljeva solata s fižolom, bujta repa in krvavice, dušeno zelje s praženim krompirjem in pečenko, domača klobasa s hrenom, jelenje tele v divjačinsko-lovski omaki z grozdjem, pire s kostanji, dödöli s prelivom + radič v solati, prekmurska kisla juha, perutničke v vinski omaki, mini burgerji, obloženi kruhki z račjimi prsmi, pečen odojek na rdečem zelju, ajdova zlevanka. 

Poleg vsega naštetega, pa še mnogo sladke ponudbe: 
prekmurska gibanica, kostanjev pire, pečeni kostanj, kostanjeva torta, kostanjeve pogače, muffini s kostanjevim pirejem, sladki kostanjev burger, sladko jabolko, jabolko v srajčki po prekmursko, makovi, zeljevi, jabolčni in kisilakovi retaši, retaš iz muškatne buče in maka, koruzna pogača, domači keksi, repnjače, tikvače, pereci, medenjaki.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.