Termin
Prizorišče

DOGODEK, KI GA PRAV GOTOVO NE SMETE ZAMUDITI. PRVIČ V MURSKI SOBOTI, V HIŠI PRAVEGA ROCK AND ROLLA - BUNKERJU.

V soboto 16. 02. 2019 s pričetkom ob 21.00 vabimo v BUNKER, na enkraten večer, ki smo ga poimenovali: Z LJUBEZNIJO, JANIS (Love, Janis).

Pesmi Janis Joplin bomo poslušali v izvedbi Zdenka Kovačiček, jazz in rock pevke in ene od najpomembnejših in eminentnih dam glasbene scene naše nekdanje skupne države Jugoslavije. Na ta Valentinov vikend, nas bo Zdenka razvajala z interpretacijo železnega repertoarja Janis Joplin, kjer ne bodo manjkale pesmi: Piece of my heart, Me and Bobby McGee, Mercedes Benz, Turttle Blues, Summer Time,Cry baby, Half moon, Get it while you can in druge, poleg tega pa nam bo zapela tudi nekaj jazz in blues klasik kot so: Let the good times roll, Rout 66, Georgia on my mind, My baby, Get ready, ne bodo pa manjkali tudi njeni največji avtorski hiti, Žena za sva vremena, Frka…

Po pisanju številnih glasbenik kritikov je Zdenka prva »evropska Janis Joplin« in edina pevka, ki je s svojim edinstvenim vokalom in vrhunsko interpretacijo sposobna imitirati blues pevko Janis Joplin.

Zdenka Kovačiček je hrvaška jazz in rock pevka. Je ena od najvplivnejših in najprepoznavnejših oseb na glasbeni sceni na področju bivše Jugoslavije. Svojo glasbeno pot je začela s 13. leti v duetu »Hani«. Po razpadu dueta je nastopala po številnih evropskih klubih z mnogimi svetovnimi glasbeniki kot so: Bill Haley, The Kinks, ... V teh nastopih je odkrila svojo ljubezen do soula, jazza in bluesa in po vrnitvi v domovino začela plodno sodelovanje z vrhunskimi jazzerji s področja bivše države. (Boško Petrović, Miljenko Prohaska… ) V sredini sedemdesetih let se je preizkusila tudi v gledališču in dobila eno od vidnejših glasbenih vlog v rock operi »Grička vještica«. Največji gledališki uspeh je doživela leta 2008, na premieri njenega projekta »S ljubavlju, Janis«. Dobila je burne in stoječe ovacije publike, katere pa trajajo še danes, povsod kjer se Zdenka odloči peti pesmi Janis Joplin.

JANIS JOPLIN je nesporno proglašena za najboljšo blues in rock pevko v zgodovini. Še dan danes njeni posnetki zvenijo fantastično, kot tudi njen neponovljivi glas. Številni hiti so tudi danes popularni med publiko, tudi mlajšo in so dokaz njene plodne kariere, ki se je končala z njeno tragično smrtjo leta 1970.

NAJBOLJŠI UMIRAJO MLADI – tako nekako zveni popularni rock'n rol pregovor. Janis Joplin se šteje v Klub 27, glasbenikov, ki so umrli z dopolnjenimi, komaj 27. leti….

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.