Termin
Prizorišče

Ob nastopu novega leta razveseljujemo vse, ki ste bili razočarani ob odpovedanem koncertu LZ tribute. Fantje prihajajo, da naredijo nepozabno žurko...

V soboto 26. januarja se bomo pridružili svetovnemu slavju in proslavljanju 50. obletnice nastanka LED ZEPPELINOV, enega od najprepoznavnejših rock bandov vseh časov.

Led Zeppelin so angleška rock skupina, ustanovljena leta 1968 v Londonu. Skupino so sestavljali kitarist Jimmy Page, pevec Robert Plant, basist in klaviaturist John Paul Jones in bobnar John Bonham. S približno 300 milijoni prodanih plošč so ena od komercialno najuspešnejših in najpopularnejših skupin v zgodovini.

Težki zvok kitar baziran na bluesu in psihodeliji na njihovih zgodnjih albumih jim je priskrbel status pionirjev heavy metala, čeprav je njihov edinstven stil izviral iz širokega spektra glasbenih stilov, vključujoč tudi folk.

Konec 60-ih in tokom 70-ih let so bili Led Zeppelin največja svetovna koncertna atrakcija, izvedli so na stotine razprodanih koncertov na največjih stadionih in dvoranah širom po svetu. Skupina je prenehala delovati leta 1980 po tragični smrti bobnarja Johna Bonhama, ki še danes velja za največjega mojstra tega instrumenta.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.