Termin

3. KULINARIČNI POHOD po poute dobroga gustoša do Zelenega Gaja

v soboto, 17.2.2018 s pričetkom ob 9:30

Zbirno mesto: Pred Evangeličansko cerkvijo v Moravskih Toplicah
Prijave: na zbirnem mestu od 8.30 dalje
Kotizacija: 10€ vključuje:

- 5 različnih prekmurskih jedi
- 2 topla napitka
- dobra družba in zabava

Zaključek: Gostilna Zeleni Gaj v Fokovcih

Za prevoz v Moravske Toplice bo poskrbljeno.

Za več informacij smo vam na voljo na številki ‭059 940 544‬.

Večna polemika - kako povezati sprehajanje po prelepi naravi in obenem poleg svojih nog zaposliti tudi brbončice? Dejstvo je, da se Slovenija trenutno nahaja v strašanskem porastu. Mnogi mediji pišejo o “novi” Barceloni, Londonu, Berlinu. O kultnih turističnih območjih. Vsaka bajka se prične za devetimi gorami, za devetimi vodami. Tudi načrt Kulinaričnega društva je visoko leteč. Promocija prekmurskih jedi in pokrajine zaradi pomanjkanja promocije omenjenega kraja iz strani lokalnih ustanov.

Tam v kokošji glavi se nahaja majhna občina, ki sliši na ime Moravske Toplice. Seveda je prva asociacija Moravske Toplice, znamenito zdravilišče. Mnogi pa je ne prepoznavajo po vseh drugih čarih in kulinaričnih doživetij. Turizem je seveda primarna dejavnost, mi pa smo našli ustrezen recept kako ga še izboljšati. S pohodništvom in kulinariko.

Zato že tretjič v Kulinaričnem društvu dobroga gustoša organiziramo pohod po poute dobroga gustoša. Kulinarično društvo dobroga gustoša je skupek lokalcev, ki nas veže ljubezen do pohodništva in do kulinarike. Zase pravimo, da premoremo dober gustoš in ga želimo pričarati tudi drugim. In verjamemo, da jih je v Sloveniji še nemalo takih kot smo sami. Da bi združil ljubitelje kulinarike in pohodnike smo pred tremi leti organizirali prvi kulinarični pohod po poute dobroga gustoša katerega se je udeležilo 300 ljudi.

“Prvega pohoda se je udeležilo 300 pohodnikov kar je bilo neverjetno presenečenje. Ideja je bila preprosta. Narediti pohod kjer se okuša prava prekmurska hrana in da za isti denar za katerega po drugih pohodiš dobiš juho in kekse, pri nas dobiš pet rednih porcij različnih jedi na petih različnih postojankah. Pohod je podprlo kar nekaj lokalnih prehrambenih podjetij, najbolj znani so Panorganic/solata Živa, Eko socialna kmetija Korenika in Kodila.

Pri drugem pohodu se je malo zataknilo, ker se je opazil upad pohodnikov, krivec zato pa ni bilo vreme. “Lani smo storili napako, saj smo organizirali pohod na pustno soboto. Na ta dan vsi starši s svojimi otroki obiščejo pustovanja. Pohoda se je udeležilo več pohodnikov in pohodnic, ki so prispeli iz različnih koncev. “Na pohodu si ljudje ogledajo pristno Goričko pokrajino od ravnice do brega. Čar je v tem, da okušajo avtohtone jedi ter se ob enem družijo in spoznavajo. Ob vmesnih postankih pa spijejo tudi kakšno dobro kapljico.

Spodbuditi želimo turizem v občini Moravske Toplice, od katere pričakujemo tudi podporo. Želimo si, da se povežejo tako lokalni ljudje, kot slovenci in sosednje države. Radi bi, da bi se ljudje družili ob pohodu in dobri hrani kot so to počeli v starih časih, ko so si izmenjavali izkušnje in predajali znanje. Zato ni starostne omejitve, niti se ne gleda kdo si in kaj si, ker nenazadnje je ključnega pomena druženje in hrana.

Slovenija je prepoznavna po različnih pohodniških poteh, kolesarskih stezah, planinah, gorah. Vsak predel Slovenije ima skriti kotiček, ki lahko vsakemu odvzame košček diha. Goričko poseduje več takšnih točk.

Če se želite pridružiti kulinaričnemu dogodku, se udeležite 3. Kulinaričnega pohoda po poute dobrog gustoša, ki bo potekal 17.2.2018, s pričetkom ob 9.30 iz Moravskih Toplic. Zbirno mesto je pred Evangeličansko cerkvijo v Moravskih Toplicah. Prijave se pobirajo na zbirnem mestu od 8.30 dalje. Kotizacija znaša 10€ in vključuje: 5 različnih prekmurskih jedi, 2 topla napitka in degustacijo vin ter dobro družbo in zabavo. Pohodniška oblačila in čevlji so priporočljivi. Za več informacij se lahko obrnete telefonsko številko ‭059 940 544‬ med 9:00-17:00.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek prvega predsednika države (Milan)?