Termin

ZA GLASBENI ABONMA IN IZVEN.
Koncert klasične glasbe.
KOMORNI GODALNI ORKESTER ANIMA MUSICAE, Budimpešta solistka na marimbi: ALEKSANDRA ŠUKLAR

Komorni godalni orkester Anima Musicae je z imenom, ki pomeni duša glasbe, že od začetka izrazil globoko zavezo svojemu glasbenemu poslanstvu in kmalu postal eden najbolj obetavnih in nagrajevanih mladih ansamblov doma in v tujini. V domovini so prejeli prestižni naziv nacionalni mladinski orkester za leta 2018–2020.
Orkester je nastopal na najbolj pomembnih madžarskih glasbenih prizoriščih, v Evropi pa v Musikvereinu na Dunaju, Berlinski filharmoniji in Teatru Verdi na Sardiniji ter si s številnimi koncerti ustvaril prepoznaven mednarodni sloves.
Aleksandra Šuklar je dobitnica številnih nagrad na mednarodnih in državnih tekmovanjih. Glasbeni kritiki jo opisujejo kot tolkalistko z izvrstno tehniko, muzikalnostjo, temperamentom in občutljivostjo za glasbeni slog – veščinami, ki prispevajo k njenim izvrstnim nastopom. Leta 2017 je prejela štipendijo dunajskega kanclerja kot ena izmed najbolj obetavnih mladih umetnic na Dunaju. Od leta 2018 sodeluje s hollywoodskim skladateljem Hansom Zimmerjem in je članica zasedbe projekta The World of Hans Zimmer, s katero nastopa v največjih evropskih dvoranah.

Cena vstopnice za izven: 12 evr – predprodaja, 17 evr – na dan koncerta
www.zkts-ms.si

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost25 (nepreverjen)

Moja stara mama pa tolče po posodah in jo nihče ne pohvali!!!!