Termin

Petek, 15. junij 2018
Grajsko dvorišče ob 21.00
Vstop prost
.......................................

‼️Pred letošnjim že 14. FESTIVALOM FANTASTIČNEGA FILMA IN VINA, ki bo med 10. in 14. julijem 2018 v Ljutomeru, vas vabimo na Grajsko dvorišče na ogled dveh lanskih filmov iz tekmovalnega programa.
https://www.facebook.com/grossmann.festival/

?DEVIŠKA NOČ / THE NIGHT OF THE VIRGIN / LA NOCHE DEL VIRGEN
Španija / Spain; 2016; 115 min; v španščini s slovenskimi in angleškimi podnapisi / Spanish language with Slovenian and English subtitles

Režija / Directed by: Roberto San Sebastián
Scenarij / Written by: Guillermo Guerrero
Fotografija / Cinematography by: Adrián Hernández
Glasba / Music by: Jorge Granda
Asistent montaže / Assistant Editor: Nacho G. Carreiro
Igrajo / Cast: Javier Bódalo, Miriam Martín, Víctor Amilibia, Ignatius Farray, Rocío Suárez, Javi Alaiza
Producent / Produced by: Kevin Iglesias
Produkcija / Production Company: Platanoboligrafo
Žanr / Genre: komedija, grozljivka / comedy, horror

☛Naivni dvajsetletnik Nico je trdno odločen, da bo na novoletni zabavi končno izgubil devištvo. Ko ga starejša Medea povabi k sebi domov, se zdi, da mu bo končno uspelo. A sanjska noč se spremeni v bizarno nočno moro.
Kri, znoj in vsi mogoči ostali izločki letijo na vse strani in nič ni sveto v tej nebrzdani, prekipevajoči in od smeha pokajoči splatter komediji, ki so jo kritiki opisali kot "Almódovarjev remake Braindead". Film je trenutno najbolj vroč hit žanrskih festivalov, kjer je do sedaj prejel kopico nagrad.
Roberto San Sebastián je posnel tri uspešne kratke filme (Cumpleaños Feliz, Agujero in Yayos), ki so bili prikazani na številnih filmskih festivalih v Španiji in po svetu. Deviška noč je njegov dolgometražni prvenec.
Kevin Iglesias je soustanovitelj priznane produkcijske hiše za kratke filme Platanoboligrafo iz Bilbaa v Baskiji. Filmi iz njihove produkcije so v zadnjih treh letih bili prikazani na več kot 300 festivalih in osvojili 40 nagrad.

Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=M9Z1qUt_f1c
..........................

?SPIT'N'SPLIT
Belgija / Belgium; 2017; 86 min

Režija / Directed by: Jérôme Vandewattyne
Produkcija / Production Company: La Film Fabrique

☛Film prikazuje turneje skupine The Experimental Tropic Blues Band. Turneje, ki smrdijo po umazanih kleteh, polnih umsko prizadetih čudakov, turneje neskončnih cest, nerodnih prijateljstev in težavnih sobivanj. Vse skupaj je posuto z "Mladim bambusom", magično pipo, ki prinaša obljubo psihedeličnih popotovanj.

Pozor! Gre za mockumentarec, ki ga je treba pogledati do konca, saj se zasuka v nepričakovano smer…

Jérôme Vandewattyne je študiral na filmskih šolah IAD in ISFSC. Po kratkih filmih "She's a Slut" in "Slutterball" je režiral dve kompletni sezoni najstniške spletne serije What The Fake ?! RTBF. Spit'n'Split je njegov dolgometražni prvenec.

https://vimeo.com/207004942

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.