Termin

ZA GLASBENI ABONMA IN IZVEN.
Zasedba: Goran Bojčevski – klarinet, Matija Dedić – klavir.

Glasbenika se bosta s šansoni Arsena Dedića, sevdaha, klezmerja in avtorskih skladb podala na popotovanje v svoje intimne glasbene svetove in odkrivala skrivnosti, ki jih vsak od njiju nosi globoko v sebi. Obeta se navdihujoča osebnoizpovedna izkušnja dveh priznanih mojstrov.
Goran Bojčevski je magisterij iz klarineta končal na slovitem salzburškem Mozarteumu. Forum answers.com ga uvršča med najboljše klarinetiste sveta. Je utemeljitelj novega glasbenega sloga balkan nuevo, ki se opira na njegove balkanske korenine, posodablja pa ga z elementi klasične in glasbe tango. Uspešno in odmevno ga predstavlja na številnih festivalih po Evropi in tudi doma, nazadnje v duetu z Vlatkom Stefanovskim v razprodani Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Je skladatelj, ki ustvarja tudi glasbo za balet, letos Derviš in Smrt, ki je razprodal dvorano Vatroslav Lisinski v Zagrebu.
Matija Dedić, hrvaški virtuoz na klavirju in skladatelj, se je, rojen v glasbeni družini, začel učiti igranja klavirja že pri petih letih. Po končani glasbeni akademiji v Gradcu (1997) je šla njegova glasbena kariera strmo navzgor. Od leta 1999, ko je prejel prvega porina (najprestižnejšo hrvaško glasbeno nagrado), so se ti vrstili skoraj vsako leto, leta 2016 pa je za album Matija igra Arsena prejel kar šest kristalnih kipcev porin. Je tudi dobitnik nagrade Hrvaškega društva skladateljev za najboljšega džezovskega skladatelja in večkratni dobitnik nagrade status za najboljšega hrvaškega džezovskega pianista.

Cena vstopnice za izven:
12 evrov – v predprodaji
17 evrov – na dan koncerta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.