Termin
Prizorišče

Dramska skupine Vužgeci, je predstavo premierno odigrala v decembru 2018. Zaradi velikega interesa, pa bodo predstavo na domačem odru ponovili.

Gre za humoristično zgodbo z naslovom Večerja za požret, s katero se tu in tam še danes na slovenskem podeželju lahko poistovetimo.
Starša Štefka in Ferdo (Andreja Podnar in David Fotner), sta za svojega sina Filipa (Timotej Pukšič), ki je pripotoval iz Nemčije, želela pripraviti presenečenje ali drugače, ga presenetiti s tem, da sta mu izbrala zaročenko, sosedo Martino (Tadeja Heric), kmečkim dekletom, ki je v Filipa bila zaljubljena iz časov, ko je bil še doma. A zgodba se zaplete, ker je Filip iz Nemčije prišel z mestnim dekletom, ki se s tem, kakšno snaho bi starša želela, nikakor ni ujemala. Babica Genovefa (Gaja Kučan) je večkrat posegla vmes s kakšno modro besedo in bila prava navihana babica, ki sta ji družbo delali ravno tako navihani deklici, sosedi, Martinini sestri, Tinka (Anja Kuhar) in Tonka (Iva Kuhar), ki sta Ferdu, nagnjenemu k uživanju alkohola, večkrat ponagajali. Ko se vname prava borba, katera bo sina Filipa osvojila, ali kmečko dekle Martina, ali mestno, razvajeno dekle Eva (Lea Vučko), se zgodi, da se razvajena Eva naenkrat odloči odpotovati. Za sosedo Martino je to bila priložnost, da ponovno osvoji Filipa. In ko sta Filip in Martina razmišljala o svoji nadaljnji ljubezenski usodi, vse skupaj pri božični večerji preseneti babica Genovefa, ki na veliko presenečenje vseh naznani, da ima ljubimca, ki ga je povabila tudi na večerjo, ta se nenadoma pojavi, pred vsemi se strastno objameta, izkažeta svojo ljubezen in naznanita, da se bosta poročila.

Predstavo sta režirali: Tadeja Heric in Samanta Bedekovič

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.