Termin

Vabljeni na projekcijo filma o glasbeni legendi AMY WINEWHOUSE:

režija Asif Kapadia, montaža Chris King, glasba Antonio Pinto, produkcija James Gay-Rees, nastopa Amy Winehouse, distribucija v Sloveniji Blitz Film & Video Distribution

festivali, nagrade Cannes, Sydney, Biografilm Festival, Edinburg, Evropska filmska nagrada 2015 za najboljši dokumentarec, Oskar za najboljši dokumentarec.

Dokumentarec o meteorskem vzponu in tragičnem padcu britanske kraljice soula Amy Winehouse. Film prinaša doslej nevidene posnetke iz zasebnih arhivov, nikoli slišane pesmi ter številne intervjuje s prijatelji in sorodniki.

Amy Winehouse se je le z dvema izdanima albuma v zgodovino zapisala kot ena največjih glasbenih ikon našega časa. Svet je očarala s kombinacijo surove iskrenosti in izjemne glasbene nadarjenosti ter z glasom, ki so ga opisovali kot mešanico Billy Holiday, Dinah Washington in Sarah Vaughan. A pevkino zasebno življenje je kmalu postalo tarča brezobzirnih tabloidov, ki so se skupaj z njenimi težavnimi razmerji in tveganim življenjskim slogom nazadnje izkazali za usodne. Umrla je julija leta 2011 zaradi zastrupitve z alkoholom. Stara je bila sedemindvajset let.

Vstop je prost!

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Ob dežju bodo projekcije filmov v Gledališču Park ob 20.30.

O morebitnih spremembah programa in lokacije vas bomo obveščali na spletni strani www.zkts-ms.si pod kultura/novice.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.