Termin

ZA ABONMA DRAMA/ KOMEDIJA IN IZVEN
tekmovalna predstava Borštikovega srečanja 2018

Bi ubili 164 ljudi, da bi jih rešili 70.000? Odločite se!

Režija: Eduard Miler.
Igrajo: Borut Veselko, Miha Rodman, Aljoša Ternovšek, Darja Reichman, Peter Musevski, Vesna Slapar, Ciril Roblek, Judita Polak.

Teror je trenutno najbolj uprizarjano delo tako na evropskih odrih kot po svetu, saj je na sporedu v več kot štiridesetih gledališčih. Drama in njene številne uprizoritve so zaradi aktualne teroristične tematike doživeli pravi medijski bum, njen avtor pa je postal medijska zvezda.
Drama se dogaja v sodni dvorani, v kateri so poleg vojaškega pilota Larsa Kocha (obtoženega za smrt 164 potnikov na letalu) tudi predsednik sodišča, branilec, državna tožilka in dve priči ter seveda tudi gledalci, ki morajo tokrat prevzeti vlogo porotnikov. Prav oni so tisti, ki z glasovanjem odločajo o pilotovi krivdi oziroma nedolžnosti.
Med sodnim procesom proti pilotu Larsu Kochu se namreč izkaže, da se je po lastni presoji odločil za manjše število žrtev na račun večjega števila na nogometnem stadionu, kar pa seveda sproža etična vprašanja – koliko pravzaprav šteje življenje posameznika?

PREDSTAVA TRAJA 100 MINUT Z ENIM ODMOROM.

Cena vstopnice za izven: 18 evr, 16 evr – dijaki, študenti, upokojenci

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.