Termin

Delavnica z osebno izkušnjo za vzgojitelje in učitelje POT DO OTROKOVIH ČUSTEV (0,5 točke za napredovanje v nazive)
Otroci se velikokrat znajdejo v stiski, ki je ne znajo opisati z besedami. Posledica tega je slabo počutje, ki se kaže skozi različne čustvene, vedenjske in zdravstvene težave. Da bi prišli v stik s sabo in svoja čustva izrazili na neškodljiv način, morajo svoja čustva najprej prepoznati in jih sprejeti. Do tega jim lahko pomagamo s terapevtskimi tehnikami (fotogovorica, peskovnik, glina, lutke, risanje). Gre za izkustveno učenje preko odnosa, kjer otrok preko govorice telesa razvija samozavedanje in krepi zdravo samopodobo. Obenem pa se nauči na čustva primerno odzvati.
Uporaba terapevtskih tehnik je pri otrocih primerna ob razvezi staršev, ob vključitvi v rejo ali posvojitvi, pri fizični, psihični in spolni zlorabi, ob doživljanju raznih travm, pri čustvenih in vedenjskih težavah, pri težavah v vrtcu in šoli, pri motnji pozornosti, pri slabem stiku s starši …

PROGRAM
9.00-9.30 – Uvod
9.30-10.30 – Predstavitev terapevtske tehnike fotogovorica
10.30-11.30 – Predstavitev terapevtske tehnike peskovnik
11.30-11.45 – Odmor
11.45-12.45 – Predstavitev terapevtske tehnike z glino
12.45-13.30 – Predstavitev terapevtske tehnike z lutkami
13.30-14.45 – Predstavitev terapevtskih tehnik risanja
14.45-15.00 – Zaključek

Preko delavnice vam nudimo:
- izobraževanje preko lastne izkušnje – vse tehnike in metode boste lahko najprej preizkusili na sebi in iz prve roke spoznali, kako delujejo;
- material;
- gradivo;
- potrdilo o udeležbi (0,5 točke za napredovanje v nazive strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju).
Delavnica:
- je namenjena vzgojiteljem in učiteljem ter vsem, ki se poklicno ukvarjajo z otroki;
- se izvaja v prostorih centra SIJ, Ulica Štefana Kovača 3, v Beltincih;
- traja 8 pedagoških ur;
- sprejme največ 12 udeležencev;
- v odmoru so na voljo kava, čaj, voda, prigrizki, sadje.

Termin delavnice: sobota, 15. februar 2020, od 9.00 do 15.00.
Cena delavnice na udeleženca: 80,00 evrov.

Delavnico vodim Majda Baligač, magistrica zakonskih in družinskih študijev, z nadgradnjo znanja o terapevtski obravnavi otrok ter nadgradnjo znanja iz svetovalno-terapevtskega dela.
Informacije za prijavo: 051-453-301, [email protected].

MNENJA UDELEŽENCEV

"Delavnica mi je bila zelo všeč, saj je bila izkustveno naravnana. Če nekaj sama izkusim, lahko potem lažje prenesem v svoje delo. Nove metode bom z veseljem uporabila pri svojem delu. K prijetnemu počutju je pripomoglo tudi varno in sproščeno okolje, čeprav sem vse udeleženke videla prvič. V prihodnosti bi si želela še več podobnih delavnic. Hvala še enkrat. "
"Na delavnici so mi bile zelo všeč metode dela, s katerimi ste me zelo motivirali za delo. Vse terapevtske tehnike so bile zelo zanimive in jih bom uporabila pri svojem delu - seveda prilagojeno razvojni stopnji otrok. Naučila sem se, kako pomagati otroku, pri katerem opazimo težave na različnih področjih in še bolj ponotranjila misel, da za njihove težave niso krivi sami, ampak zunanji dejavniki. "
"Z izvedbo delavnice sem bila zadovoljna, spoznala sem nekaj uporabnih tehnik, izvajalka pa je bila pripravljena odgovarjati na dodatna vprašanja, počutila sem se prijetno, sproščeno."

"Delavnica je bila poučna. Izvajalka nam je dobro podala inovativne poti do otrokovih čustev, ki smo jih tudi same preizkusile. Vsekakor bom to vnesla v prakso."

"Zanimiva vsebina, zelo aktualna za delo z otroki. Praktična izvedba, nazoren prikaz, možnost aktivnega sodelovanja, pristop senzibilen. Zelo osebna izkušnja, vtisnjena v spomin."

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.