Termin

Štajerski kabaretist Alexander Hechtl je šele letos prejel nagrado Kleinkunstvogel in se s svojim prvim samostojnim programom vživel v vlogo "mevža, ki je prepoznala, da je ena“. 40-letni nadobudni kabaretist in študirani filozof analizira najbolj vsakdanje neumnosti in na primer omenja "stalne akcije, super akcije, ekstra akcije" v supermarketih.

Alexander Hechtl zna za moškega družabnika zelo dobro govoriti o svojih zadevah. Zato se šali, igra pesmi in pripoveduje zgodbe.

Vzpodbuden in večplasten kot mokka s krofi za večerni zajtrk.

Večina zainteresiranih ljudi pride v filozofiji tako daleč, da ne vedo ničesar. Toda Alexander Hechtl se pri tem ni ustavil. Za nas je šel skozi to, tako da lahko zdaj reče tudi, da tega ne želi. In nazadnje si prizna, da tako ali tako ne more. Skratka: mevža, ki je spoznal, da je mevža.
Ne gre izključno zanj, temveč nekako tudi za nas. V svojem prvem celovečernem programu si prizadeva za to, da bi se sčasoma lahko srečali kot enakopravne mevže.
Vendar je za to, da do tega spoznanja zadržiš pozornost, potrebno veliko subtilnosti in spretnosti - lastnosti, ki jih ima Alexander Hechtl v popolnosti. Njegov željni filozofski um analizira najbolj vsakdanje neumnosti z natančnostjo in smiselnostjo pastirskega psa, ki lovi disk frisbeeja.

ORF je po premieri v gledališču Theatercafe v Gradcu poročal: S svojim filozofskim kabaretom želi pokazati, "da je razmišljanje nekaj lepega in rešuje probleme", pravi Hechtl, ki zato filozofiji dodaja kanček humorja, da bi jo naredil bolj živo: "V filozofiji so to pogosto teme, ki zadevajo vse nas, vendar so tako zelo kompleksne, da jih nihče ne more razumeti."

www.alexanderhechtl.at

Datum: Sobota, 18.03.2023, 19:45
Kraj dogodka: Congresszentrum Zehnerhaus Bad Radkersburg, Hauptplatz 10
Cena: €13,00 - €18,00

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.