Termin

V 25. Slikarski koloniji Primož Trubar Moravske Toplice 2019, ki se odvija med 13. in 20. oktobrom, se bo letos na povabilo umetniškega vodja akad. slikarja Nikolaja Beera zbralo 8 uveljavljenih sodobnih likovnih umetnikov iz Slovenije in Avstrije.
Organizatorji vsakoletne kolonije so Slovensko protestantsko društvo (SPD) Primož Trubar, Občina Moravske Toplice in Evangeličanska cerkev v Republiki Sloveniji. Od samega začetka slikarske kolonije in tudi letos je vodja kolonije Nikolaj Beer, akademski slikar.
Letos bo v okviru enotedenske kolonije v kletnih prostorih Evangeličanske Cerkve v Moravskih Toplicah ustvarjalo naslednjih osem akademsko izobraženih umetnikov: Nikolaj Beer (umetniški vodja), Igor Banfi, Herman Gvardjančič, Milena Gregorčič, Veljko Toman, Viktor Šest, Apolonija Simon, Rudi Benetik (Avstrija).

Zainteresirano javnost vabimo na dan odprtih vrat oziroma druženje z umetniki v sredo, 16. oktobra, ob 9.00, ko bodo slikarji odprli vrata svojih ateljejev v kletnih prostorih Evangeličanske Cerkve v Moravskih Toplicah z namenom, da pobližje spoznate njih in njihovo ustvarjanje.

Organizatorji: SPD Primož Trubar, ECO Moravske Toplice, Občina Moravske Toplice
INFO: Geza Erniša, 041 689 191

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.