Peter Lukašev iz Martjancev ima zelo rad živali, predvsem eksotične, tako ima doma kar štiri pitone, ki med drugim tehtajo preko 30 kilogramov.

Peter ima doma že osem let prav posebne hišne ljubljenčke, saj ima v stanovanju kar štiri pitone. Gre za orjaške pitone, ki tehtajo več kot trideset kilogramov in živijo tudi do 45 let, so pa popolnoma udomačeni.

Ima najdaljšo in eno najbolj agresivnih kač na svetu

Peter je edini v Sloveniji, ki ima posebnega pitona, Blood (krvavega) pitona, ki ga nima niti ljubljanski živalski vrt. Poleg tega ima še dva indijska pitona, samico albina z imenom Sony, ki je rumene barve in navadnega, rjavega pitona Ljubica, ki je trenutno njegov največji in meri skoraj štiri metre. Ima pa Peter tudi največjo oziroma najdaljšo kačo na svetu, mrežastega pitona, ki zraste tudi do dvanajst metrov in velja za eno najbolj agresivnih kač. Vendar pa Peter meni, da so nevarni lastniki in ne živali.

»Jaz bom vsem dokazal, da če si vzamamo čas za živali, da je lahko vsaka žival umirjena”.

4-meterski ljubljenček

Za prvo kačo se je odločil pred osmimi leti in od takrat si več ne predstavlja življenja brez teh plazilcev. Prva kača, navaden rjavi indijski piton je njegov ljubljenček in sta nerazdružljiva. »Ne morem povedati, koliko ti lahko takšna žival da. Ko prideš domov te pričaka, se prosi iz terarija, in ko jo spustiš, gre povsod za tabo,« doda Peter.

Ljudje nezaupljivi do kač

Kot pravi Peter je bilo na začetku, ko je prinesel domov prvo kačo, nekaj težav z okolico, saj so bili ljudje skeptični in so imeli o kačah negativno mnenje. Kače je predstavil sosedom in prijateljem ter z vztrajnostjo dokazal, da so prijazne in niso napadalne. Njegovi domači so življenja brez kač več ne predstavljajo.

Kače spijo z njim v postelji

Peter s kačami živi kot z domačimi hišnimi ljubljenčki, se z njimi pogovarja in crklja. Pitoni se mu ponoči pridružijo tudi v postelji, predvsem indijska pitona, ki sta trenutno njegova največja. A čeprav zaupa svojim kačam pravi, da z žensko spiš normalno, sproščeno, s kačo pa vedno z enim odprtim očesom.

»Jaz ne prinašam kač domov, da bi jih imel zaprte v terariju in jih gledal skozi steklo, kače imam zato, da bom z njimi živel.«

Kače čipirane in s potnimi listi

Njegove kače imajo svoje potne liste, so čipirane in enkrat letno pregledane pri veterinarju. Vsako leto ga obišče tudi inšpekcija, ki pregleda prostore in preveri v kakšnem stanju so kače.

Tagi

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ham (nepreverjen)

Bolano!

Gost (nepreverjen)

Peco, gda de se piton poleg tebe doj lego po dugon v posteli (nej v klobčiči), te znaš, ka si te meri, če te lejko v enon falati v sebej spravi. Te de čas, ka se pitona rešiš.

kurac (nepreverjen)

Vejpa enoga nimaka na svete menje tau nika nej ...

mmmm (nepreverjen)

Gost - to, ka bi te kača merila, če te lejko požre, je MIT, ki ne drži ;)

kjkjk (nepreverjen)

omg kakšne ludake mamo v prekmurji..

! :S (nepreverjen)

mater ste dosadni, pustite lidi na meri!!!! lekar van še dugo nede jasno, ka najprle trbej pred svojin pragon posesati, pa te modruvati o drujgih...se sploj ne čudin, ka je v Sloveniji takša slika na vse področjih...pogeli bi se med seuf če bi lejko...dokler nede mišljenje dragih Slovencov spremenjeno, do teča, mo v r...

waqm (nepreverjen)

kaj vas to moti, eni majo radi pse, drugi mačke, tretji kače, eni ženske..vsakemu svoje..

Mansson

taki so ljudje enim ne pašejo modrijani, drugim cerkev, tretjim ljudje z kačami! veste kako jaz pravim tem tipični pripadnik levice

gost2 (nepreverjen)

ka pa če mu pobegne, glede na to da jih vlači tudi zunaj? :O
in ne mi zaj s takšnimi, da to ni mogoče.
pred leti je namreč roki benkoviči piton pobegno in ga nekaj dni nejso našli.
če san njegov sosid, se mi vred z kačo še isto minuto seli.

Gost (nepreverjen)

Opa Mansson, to bo pomota, pravilen zapis bi bil: tipični pripadnik desnice.

Zdrafko Riba

hjooooj, kače, ka ste komi napravile,...sploj rok nemate, pa tu že " (v glavi) ubogi komentatorji" naprej nosijo levico pa desnico...eni ste resno politično preprani! Ovak pa, tip ma jajca!

Fruti (nepreverjen)

Tomi se pravi drugačnost!!!! Vsak lejko ma doma ka šče, mamo vsi to pravico! Takšna drugačnost bi se mogla podpirati!!! Nej pa ka podpirate G. Wurst!!! Zamislite Si malo nad seuf!

M (nepreverjen)

Raje bi imel skrbnaga soseda s kačami, kot neskrbne sosede z mačkami, ki se dvakrat na leto nenadzorovano množijo in celo leto gonijo in smrdeče ščijejo po hiši, po pragu, po vratih, ...! Da o nevzgojenih psih in njihovih malomarnih lastnikih ne bi začel!
Peter, kaj če bi mi ti posodil te kače za nekaj časa? :evil:

hahabrrrrrrrrr (nepreverjen)

Najrajši,bi bil tou ge.Fajn ležijš pa ideš.

HEJHOEJ (nepreverjen)

Malo bi jih trbelo v parlament pistiti,ka bi "rejšile" eno par stvari,ka pravite?;:D

Gladiator.

Faj ta vaša nevednost in pisanje na pamet me spravlja v obub - dobesedno!

1. To je ka je napiso komentator v drugon posti je smešno. Kakšno merjenje kače med spanjon? Haha daj ne hecaj se no :) To so nekšne zgodbice, kere si je en bedak zmislo in zaj vsi veselo ponavaljate za njin. Misliš ka v divjini kača tudi naprej prijde do plena in ga prosi ka počaka pri miru, da ga izmere in potem še enok prijde nazaj pa ga v miri pogej? :))

2. Še enok: ne pište na pamet! Po uradnih podatkih so mrežasti pitoni do zdaj bujli na svejti 'samo' par OTROK. In pisanje v stilu kak, da mrežasti pitoni na den bujejo na stotine ljudi po svetu je bedarija enih nepoučenih uporabnikov sobotainfo.

Kače so nej nore in se nikoli nedo spravlale na odrasle ljudi, ker z njimi nemajo kaj za delati. Poleg toga pa vala anakonda za najvejkšo kačo na svejti pa še nega zebeleženoga primera ka bi ta kača bujla človeka. Zanimivo nej???

...medtem ko psi (pa neman nika proti njin) dnevno po svejti bujejo na desetine ljudi.

Funk (nepreverjen)

Tudi jaz imam velike pitona v postelji. ;)

Mira

Nejso problem kače, problem je sebičnost lidi, keri bi radi posvojili čin bole čüdno žival. Po zaslugi takšnih cveti (ilegalna) trgovina z eksotičnimi živalmi. Tüdi če je žival rojena v ujetništve, nemre skozi eno ali par generacij zgibiti svojih lastnosti, kere ma že na milijone lejt ... Divja žival je divja, more se jo pistiti v narave.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice