Občina Novalja bo letos sprejela korenite spremembe, med njimi tudi kazni za neprimerno obnašanje in oblačenje.

Zrće so znane kot mesto, kjer se vsak leto odvijajo divje zabave in za katere skrbijo didžeji svetovnega slovesa in na katerih ne manjka vročih, razgaljenih teles. A letos bi naj prišlo do sprememb,ki znajo na Pag pripeljati precej manjše število zabave željnih turistov.

Neprimerno vedenje ostro sankcionirano

Za počitnice v divjih Zrćah na Pagu, se odločajo večinoma mladi, tudi iz Pomurja, z namenom, da si dajo duška in počnejo stvari, ki jih sicer morda ne bi, a kot kaže, je teh časov očitno konec. Vsako neprimereno in nepristojno vedenje na mestnih ulicah bo letos namreč ostro sankcionirano. Do sedaj so samo opozarjali, zdaj vas bodo pa lahko pristojne službe tudi oglobile z denarno kaznijo. Kot pojasnjujejo na občini Novalja, je cilj tovrstne akcije, da z zagotavljanjem reda in varnosti omogočajo svojim gostom različne oblike turizma.

Pomanjkljivo oblečeni turisti motijo domačine

Po mnenu domačinov so zabave, ki se odvijajo na plaži preglasne in neprimerne. Še najbolj pa domačine moti, ko se po koncu zabave, turisti pomanjkljivo oblečeni pojavijo v središču mesta, kjer nadaljujejo z glasno zabavo, razbijanjem in podobnim neprimernim vedenjem. Tako bo pred časom sprejet mestni bonton že letošnje poletje prepovedal sprehajanje po mestnih ulicah v kopalkah. Ante Dabo, župan Novalje je za hrvaški Dnevnik povedal, da se v kopalkah lahko sprehaja po plaži, medtem ko pa takšna oprava ali kakšna druga izzivalna oblačila niso primerna za sprehod po mestu. Prav tako jih moti konzumiranje alkohola kar na mestnih ulicah.

Tako bo pa sedaj neprimerno vedenje kaznovano, približno 1000 kun (130 evrov) bo potrebno odšteti, v kolikor se boste na potep po mestnem središču podali v kopalkah, v kolikor boste na javnem mestu ležali ali celo spali, konzumirali alkohol ali kako drugače motili javni red in mir.

Zaradi teh kazni, se domačini nadejajo porast družinskega turizma, medtem ko bo mladine po pričakovanjih nekoliko manj. 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
- (nepreverjen)

končno!!!! kakšna lepa plaža so bile Zrće, pol so jo pa pozidali in zasuli za bari itn. noč in dan galama, ki se sliši kilometre daleč. zabave željni naj grejo v diskoteke, plaže pa pustijo tistim, ki jih dejansko znajo cenit.

Boom Boom (nepreverjen)

Se strinjan z zgoraj napisanen.Voda je ful čista pa fajna in resno se je fajn tan namakate.Ale kda videš zjutraj kak je vse sposcano pa ležij tu kondom pa tan te pa mine.Bila san pred nekaj lete tan pa je bilo še vzdržno zdaj pa so baje katastrofe.Škoda turizma keroga be vničili razgrajače ka nede što mislo kaj drugo ka san sama žurerka ampak nej za uničevanje ale pa kakšno mega razgrajanje.

h3b7 (nepreverjen)

"Pomanjkljivo oblečeni turisti motijo domačine"
A domačini pa anzugaj odijo vni pri 40°C ?
Itak skoraj nega nikše primerne poletne destinacije za mlade, te pa še te Zrče (kere so sicer tak tak) zemejo...
Saj pa za "družinski turizem" mate primerno praktično celo hrvaško obalo - od Dubrovnika do Umaga, pa tudi na Pagi je večina kampov namenjena familijan...

ehhh

omg zakoj? Ka se van je zmejšalo ali ka? Še edino ka je blo pametnoga za nas mlade :OO

Gladiator.

Domačini do čez čas razočarani, kda do vidli ka t.i. družinski turizem še zdaleč ne nosi telko penez kak ga zapravi tan mladina. Naj delajo ka ščejo, ker več ne hodin ta ale nemre biti turizem OK samo te kda ti nosi peneze. V vsaki dobri stvari je tudi kaj slaboga (galama itd...).

Starejše novice