McDonald's, Burger King, Zara, Subway in še bi lahko naštevali, kaj vse nam v Prekmurju ne privoščijo. Smo res lokacija, ki ne premore »dovolj« strank?

McDonald's in Burger King sta prepoznavni restavraciji s hitro prehrano, ki sta in še vedno uvajata standarde v restavracije tega tipa. V preteklosti so se tako pojavile različne pobude, predvsem mladih, ki bi si želeli razširitve ponudbe McDonald's ali Burger Kinga, tudi v Murski Soboti. Pri obeh gigantih smo preverili zakaj ne prideta tudi v Prekmurje.

V Sloveniji je 16 McDonald'sov in en Burger King, v želji, da bi obiskali McDonald's, se moramo odpeljati do Maribora ali Varaždina, za Burger King pa v Ljubljano ali v sosednje države Avstrijo, Italijo, Madžarsko in Hrvaško. Če je McDonald's lahko v Čakovcu ali Mariboru (kjer jih najdemo na različnih lokacijah) se sprašujemo zakaj ga nimamo v Prekmurju. Pred  leti se je župan mestne občine Murska Sobota Anton Štihec dogovarjal o domnevni lokaciji (takrat se je šušljalo o bivši Central- Podmornici na Slovenski cesti), kar pa ni obrodilo sadove in od leta 2011, ko je ideja dvignila največ prahu, vse ostaja v zaprašenih arhivih in se ne premakne.

Na sedežu »slovenskega« McDonald's nam pojasnijo: »Po Sloveniji imamo trenutno 16 restavracij, ki smo jih odprli na lokacijah, na katerih lahko dosežemo kar največ gostov. Seveda načrtujemo tudi nova odprtja po vsej Sloveniji na lokacijah, ki bodo ustrezale našim zahtevam in potrebam.«

Ostajamo tudi brez Burger Kinga

Medtem, ko smo v tem času dobili v Slovenijo (v Ljubljano) še Burger King, pa nam na sedežu sporočijo, da so za takšne informacije odgovorni trenutno odsotni. A kot je v intervjuju za Dnevnik leta 2012 povedala direktorica franšize Mateja Zavadlal, naj bi v v petih letih število lokalov doseglo dvomestno številko, imajo pa tudi željo odpreti lokale v središčih večjih slovenskih mest tudi  tipa drive-in. Lansko leto v februarju so iz občinske uprave odgovarjali o govoricah o prihodu Burger Kinga. Brez dvoma bi bila to za Mursko Soboto pridobitev, zanimanje za številne lokacije na območju Murske Sobote bi naj pokazal privatni investitor, vendar do realizacije še ni prišlo.

Premajhni za gigante?

Kljub temu, da so mnenja o tovrstni hitri hrani deljena, pa je zagotovo dejstvo, da bi z novo restavracijo dobilo kar nekaj Prekmurcev delovna mesta. A ne le restavraciji kot sta McDonald's in Burger King, Murska Sobota in Pomurje ostajamo brez gigantov kot je Harvey Norman ali Baumax, ostajamo pa tudi brez kakšnih svetovno priznanih trgovin z oblačili, kot je recimo Zara (s partnerji Bershka, Stradivarius  ter Pull and Bear). Kajti o prihodu takšnih velikih imen, ki jih lahko najdemo že nekaj let v Mariboru in pri sosedih Avstrijcih, se še niti ne šušlja.

Komentarji (55)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
stranger

Čemu Mcdonald's, Burger King in ostale oslarije, če imamo dovolj drugih lokalov s hitro prehrano, Ado, Pajdo, Aga, Elvis..., kjer vsaj veš, da hrana ni tako zelo predelana. Poleg tega imamo v Prekmurju toliko dobre hrane, ki jo ljudje pridelajo doma, lokalna samooskrba in naravna "eko", "bio" hrana je veliko boljša kot pa megakorporacije s svojo standardizacijo. Naj kar ostanejo čim dlje stran od Prekmurja, se bomo že znašli tudi brez njih, veliko bolje nam bo. Take stvari so za večja mesta, predvsem zaradi turistov, v Prekmurju tega ne potrebujemo. Če pa komu zapaše, se pa še vedno lahko zapelje v pol ure do Mb ali pa v Avstrijo.

Darko888 (nepreverjen)

Ja res potrebujemo mcdonalds zraven hrane ki jo imamo v prekmurju. Pa še kebabi so dosti bolj zdravi kak mcdonalds...

inco (nepreverjen)

..v Čakovcu ni Mcdonald´sa...

cheese0

Smo popravili ... v mislih smo imeli Varaždin.

In reply to by inco (nepreverjen)

t2 (nepreverjen)

TO JE ISTINA ALI V MB ALI PA V FELDBACH MOREMO ITI.. ALI POLITIKA JE V TON KA SIPTARE BRANIJO ;) KA SI Z ROKO RIT BRISEJO VI PA TAN GEJTE HAMBURGERE ;) ZIVA ISTINA ....

smith (nepreverjen)

ka se zaj bunite ...če van McDonald's ne paše, te pač nete odili ta gejst. enin bi pasalo iti 2-3x na teden ta, namesto teh burgerov pa kebapov, ka jih je že itak preveč v MS...

stranger

2-3x na teden :D.

In reply to by smith (nepreverjen)

- (nepreverjen)

pa kaj bomo tako plastično svinjarijo tukaj? pa vi ljudje pojma nimate, kakšen drek je taka hitra prehrana, koliko kemije je notri. raje se zavzemajte za ekološko pridelano hrano in promovirajte to. malo pobrskajte po spletu kake škodljive substance nam polagajo na krožnik. jaz pravim, da meni tega ni treba.

http://www.vaticancrimes.us/2013/08/red-alert-mcdonalds-poisons-childre…

http://www.medicaldaily.com/mcdonalds-use-ammonium-hydroxide-wash-meat-…

http://news.yahoo.com/blogs/upshot/mcdonald-happy-meal-resists-decompos…

Vipko
Wizeman

Valjda. Namesto, ka bi bilij ponosni, ka so McShit & Co k nan še nej uspeli prodrejti, smo (ste) zafrustrejrani z menjevrejdnostnin komplekson. Svašta, birke ene. zakoj se ne bi super vele big multinacionalka (štera je tou samo v naši očaj, v ameriki je istoga ranga kak Pajdo) mogla malo trüjditi, se grebsti, pa donejrati, ka bi pravli, "ajde, naj van bou ali...."

In reply to by - (nepreverjen)

:) (nepreverjen)

super, in upam da bo tako ostalo

pakazaj

stranger, zato, ka tu še pomfri cuj dobiš pa cocacolo in druge pijače na slamico !!! :D

stranger

Lol, pa saj Pajdo pa drugi majo tuj pomfri pa cocacolo :P. Vačik pa kak pravin, ges man pou vre do Sobote, tak ka se moren kar pelati, če se mi kaj takšnoga zalušta, s sobote si pa po a.c. tuj v pou vre v Mb. ;)

In reply to by pakazaj

oznanitelj (nepreverjen)

dokler bo šiptarsko kosovarski lobi premočan ne bo nič iz tega....žal

Vipko
Wizeman

uni so bar "naši" Amerosi so tou nej....

In reply to by oznanitelj (nepreverjen)

Ha ha (nepreverjen)

Že dolgo je znano, da se nekaterim ljudem, ki odločajo, plačuje denar s strani lastnikov obstoječih lokalov. Tako se omenjenim (Mc & BK) onemogoča "vstop" v MS.

opazovalec2 (nepreverjen)

Tisti ki hvalite lokalne burgere pa kebabe, se pijtate odked prijdejo.. Lehko vijdite odked prijdejo, jih prnesejo.. Bi pa bilo mogoče dobro ka bi kaj takšoga kak Maka al Kingburgere meli..

kečap (nepreverjen)

premali za Maca in Burger Kinga, nej pa za Pajdoja. Pajdo se nika ne buni ka bi bilo Prekmurje premalo in ima sigurno svojo računico!

Ja tak je (nepreverjen)

Ka te še bole debeli ja, že zadosta ka prekmurje premore male pa debele lidij.

joshy

Naj samo ne odijo se, z njihovimi mini hamburgeri za drage pejnaze... Ka se pa baut z cotami tiče, pa jih je v Sobote že več kak preveč, pa tüde Baumaxa ne nücamo, ka sta Merkur pa Obi za Soboto že čistak zadosta..

happy meal (nepreverjen)

V Prekmurju daleč največji delež debelih in gibalno nesposobnih otrok v Sloveniji. Dajmo jim še dodatno stvar, da slučajno ne padejo s prestola.

njami (nepreverjen)

Zadnji čas je ka prijde v Soboto MCdonalds, ker pri teh raznih pajdojih je že rejsan katastrofa. Ne ven zakoj jin nišče ne stopi na prste. Računov ne davlejo nindri, gesti pa je katastrofalno od staroga krüja, do gosenic na šalati, slabo pečenih pleskavic, ka o izvori mesa za kebeb ne gučin..... Zgleda so še inšpekcije podküplene. Žalostno.

Vipko
Wizeman

Si gda že doubo gousanco na šalati v McShiti? Nej? Valda ka nej. Šalata je tan tak popipsana, ka za koj takšoga nega šanse....

In reply to by njami (nepreverjen)

ena_mala (nepreverjen)

Okej. Nimam nič proti Mc'Donaldsu...vsakih nekaj mesecev ga obiščem v MB ali LJ, ampak se mi zdi brezveze to vleči v MS. Pa imamo mi tu Pajdaša in njegovi haburgeri so 10000000x boljši kot tisti umetni iz Mc'Donaldsa!
(moje mnenje pač)

soba1 (nepreverjen)

ova z gosenico zmaga,dobesedno ! :D haha
telko samo ( vedno ste vsi tak glasni,ka kolek se odpre itd,na konce pa vsi tiste riti rivlete notre ka ste tak proti bilij ) ;) jebiga tak je... al pa kak je prekmurje slabo,kda nan pa kaj ščejo npravti pa mate takšne komentare..
PAJDO JE vrede,neman nikaj proti ali direkt stare žemle davle pa včasik je pleskavia tuj zadostak nej pečena,tak kak je že nehče napiso :)

PS : mislin ka de dosta ljudi šlo v Mc'Donalds saj nega mesta pri pajdoje kda se ide iz partijov.. mE PA DIREKT ZANIMLE KELKO DE VAS TAKNIH V TON ka ste tak proti ;) Lp

gost- (nepreverjen)

naj začne inšpekcija pošteno delati pri šiptare.ne za šenki da jejo i pijejo.zaj bo sladoled špica.a res je da si rit brišeo z rokami.

Vipko
Wizeman

Hmmmmm. Tüdi ges si brijšen rit z rokami. idnouk san probo z nogouf, pa mi je nikak nej šlo.....

In reply to by gost- (nepreverjen)

mojcico (nepreverjen)

V MS bi vse imeli kar najdemo v velikih mestih, ko pa se to pojavi - če se pojavi, pa tisti najbolj glasni, ki bi "vse imeli" poniknejo ... Tako pač je in zato tudi najbrž lokalov iz naslova tega članka nikoli ne bomo videli v MS...

čita (nepreverjen)

ne vem kako si lahko dovolimo da nam šiptarji in albanci dirigirajo kaj bomo v Ms imeli in kaj ne!

Vipko
Wizeman

Hej, majster. ajt mi tij razloži, kakša je razlika med Šiptaron pa Albancon.....

In reply to by čita (nepreverjen)

HahaLOL (nepreverjen)

1. Či so lidge debeli, je v glavi problem. Poznan kar nekaj lüjdi, keri so v MBji in LJ nej debeli. Čigli obstajajo McDonald's-i tan. Rešiti v glavi, ali pa pomagati liden, ka jih prehrana ne obstaja zabavo ampak gorivo za energijo. Tudi Pajdojovi in Kebabcijove stvari izredno redijo. Či se lidge odločajo za to prehrano, do tudi, či nede McDonald'sa do se naprej odločali za podobno prehrano, s podobnim okusom.

2. Či si že privoščin takše stvari, si najrajši zemen pico v Prekmurji. Ne razmin pa kak lejko gučite ka so Pajdojovi hamburgeri tak dobri. Ne pravin ka so ogabni, ampak 80% liden je zato dobro tan, ka so jin kolegi to povedali. Malo se pitajte, či ste si samo ustvarili to mnenje, ka je te hamburger dejansko tan dober. V bistvi meni bi bilo kul, ka bi meli McDonald's prinas. Mislin pa ka nišče nebi zgubo, niti podobni prodajalci kak so Pajdo. Ker dosta lujdi sploj nejde ta. Nej k Jagodi nej Kebabciji niti nej k Adoji.

3. Pa dosta lujdi, keri zdaj guči ka nebi šli v Mcdonalds...iskreno se pitajte: RESNO NEBI ŠLI?

Ananas (nepreverjen)

Zakoj pa nebi neka svojoga začali? Lastno franšizo "mcdonalds" fele, s ten ka bi nucali samo v Prekmurji pridelano gesti... pa brez raznih šiptarov ...

Vipko
Wizeman

Tou, Vinci, tij si mešter, tak se gučij...

In reply to by Ananas (nepreverjen)

tug (nepreverjen)

Ge živin v mesti, kjer mamo vse zgoraj našteto (Subway, McDonlds, Burger King), pa čeprav bi lejko odo ta gejst, odin fejst fejst redko. Prvič zato, ker je drago. Oprostite, ali npr. kebab za 2,8 evra, s keroga se nagejš, proti McMenujiza 6 evrov, pri keron si za 15min palik lačen, se pozna razlika v tošlini. Drugič nevejš ka gejš- kda gledan raziskave, ka v mcnuggetsaj nejso najšli piščančjega mesa, pa ka se big mac v klorovodikovoj kislini sploj ne razgradi, me glih ne privlači. Trejič pa zatau, ker hrana enostavno neje zdrava. Enako je pri kebabaj pa hamburgeraj. Če što nevej, glavna in prevladujoča sestavina omake za kebab je olje. Ge san mnenja, ka če s že ščej kaj hitroga pogesti, je kdaj pa kdaj kebab vredi stvar, če nej, pa gej v MS tan pri tržnici tudi "gostišče", ge lejko dobiš rebra, bedre (dobro, o kvaliteti ne bi znal napisati, ker san še nej tan bil, a slabše kak v mekiči nemre biti)

mick (nepreverjen)

Jah lehko bi meli mc donald's samo ka či mamo te restavracije na kupe.

LOLOLLJGJH (nepreverjen)

MCDONALD bi že zdavnaj bil v soboti če eno par oseb nebi dobro plačevalo ka mcdonalda nega v soboti

Vipko
Wizeman

Kumi, na primer? McD je franšiza. Či se ges odloučin, ka zemen franšizo, pa zagotovin ustrezen lokal pa lokacijo, je lejko McD v Soboti za 4-5 mejscof. Moja franšiza = moj riziko. Ostali aktualni nosilci franšize pa so pač mnejnja, ka je Sobota premala. Uni že znajo....

In reply to by LOLOLLJGJH (nepreverjen)

Vipko
Wizeman

Či že šteroga od tej fakičof, te naj bou Dairy Queen. Šteri je že büo v Slo, pa je neslavno propadno. Zatou, ka je premalo umeten.......

Domačin (nepreverjen)

Pomurje z okoli 130 000 prebivalci je nej premalo za to stvar v MB jih majo 4 pa ma mesto z okolico okoli 150 000 prebivalcov ,tak ka en McDonalds pomoje nebi biu tak škodljivi za konkurenco pa tudi ovak nebi nič škodo ,ker tu pa tam bi marsikomi zapasalo kaj pojesti tan.

Vipko
Wizeman

Ja, itak bi fsi drli f Sobototo na McBig-a...

In reply to by Domačin (nepreverjen)

mandarina (nepreverjen)

hjooj kak ste vsi zategnjeni v ton prekmurji, znate ka mij nucamo HARD ROCK CAFFEE MURSKA SOBOTA, ka se nede telko balkanijada nabijala po lokalaj ;) vaček naček pa podpiran širjene ponudbe v sobote, ka smo itak sto lejt za svejton...

ravno_obratno (nepreverjen)

MOTITI SE JE ČLOVEŠKO, ŽIVETI V ZMOTI JE BEDARIJA --> za vse tiste keri mislijo ka se v prekmurji zdravo gej pa ka bi mcdonalds prinesel sem nezdrav način življenja.

Tipično nedeljsko kosilo: mastna župa, umetno rejeni pohani picek, cuj pomfri (po možnosti z vrečke, ker je cenejši pa še lujpati nej trbej). Ali pa DOMAČI pujcek: ocvirki, zaseka, masne čunte v župi, pretiravanje z oljon pri kuharije in še in še... redno okusno, zdravo, domače in tako naprej.

MCdonalds man rada, pajdojov & podobnih zadev pa san ziher že 3 leta nej gejla.

Vipko
buldog

Kelko modruvanja za nič... najbole pa so smejšni "argumenti".... zdrava in nezdrava hrana, pa šiptarski vsemogočni lobi pa bedarije. McDonalds dela analize tržišča.... in so ugotovili, da bi bil njihov bifejček v Soboti večino časa prazen.... nej je zadosta, če bi dijak ta šou enouk na keden pred avtobusom za Goričko... ostalo časa pa prazno. Kultura pečenih reber (Car) pa pečenih picekov (pri avtobusni postaji) je v Soboti še fejst živa. Wizeman ma seveda prav: 120 tisoč prebivalcev pomurske regije že komaj čaka, ka do lejko odili v Soboto gejst nekšo plastično zadevo za 6, 7 evrov.... s pollitersko kokakolo.

xd (nepreverjen)

Lepo pozdravljeni sem zasledil da je nekdo napisal da si siptarji in muslimani brisejo rit z roko res je saj drugace ne morejo no ok šalo na stran... Res bi bilo lepo da bi imeli mcd. v murski kajti imeli goste z gorickega ,Gornja radgona,lendava,belntinci iz sirsa okolica.. kot vidim kolko slovencev najdes v mcd v mb in v avstriji .. Pajdo res da JE IMEL DOBER HAMUBRGER v tisti pasji utici ampak zdaj v tem modernem lokalu ni vec to kar je bilo.. JE PA TUDI TO RES DA SI SIPTARJI BRISEJO RIT Z ROKO IN SICER Z VODO SE OPEREJO IN TO Z LEVO ROKO KAJJTI Z DESNO SE ROKKUJEJO

iksipsilon (nepreverjen)

fa, f cerkef bi začo oditi či mc zrikamo. :D

glavno, seksajte fajn, ka de nas zadosti, pa ka bar kda mo dedeki pa babice damo tistih 20 eur ali kelko de te za bigmac. fa, klau bi za enga zaj. :)

lol xd (nepreverjen)

Vse nam pripeljite samo tega sranja ne

Vipko
Truplo

Uh, koliko komentarjev. Prebral prve tri štiri in prvi od osebe Stanger je napisal 100% tako, kot sam mislim.

Res je tudi, da bi vsled večje izbire pač nekdo šel tudi v McDonald`s, predvsem mladina, kar tudi ni narobe.

Se pa po svoje bojim, da bi morda taka hrana prevladala, ko hočeš nekaj pojesti na brzino in v ponudbi med kebabi, langaši, mehiško hrano... je tale McDonald`s daleč najslabša izbira, daleč najbolj nezdrava hrana.

poum (nepreverjen)

ja, najboukse, ka se se potrudimo, ka Starbucks spravimo v MS!

strašilo2 (nepreverjen)

nej trbej tej verig hitrega sranja... sam nebon obiskal teh lokalov, niti pajdoja itd ne obiskujem... najbole se ide za prehranjevalne navade mladih (oš, sš), keri si lejko s pretiranin uživanjon tovrstne hrane zajebejo zdravje!
btw. te film je vreden ogleda (fast food nation) http://www.youtube.com/watch?v=Q5hA3PN0uic

opazovalec2 (nepreverjen)

Ta je pa najboljši predlog od vseh pa še na mesti je, samo nekoga trbej ka to spela, vejpa prekmurci mamo itak najbolše jesti..
"Ananas
-Zakoj pa nebi neka svojoga začali? Lastno franšizo "mcdonalds" fele, s ten ka bi nucali samo v Prekmurji pridelano gesti"

masjter

burger king in subway niti v ljubljani ne uspevata (sploj subway je nonstop prazen), taka v ms tudi ne bi. za mekdonalc pa ... bi skoraj dvomo.

princ69

Kaj pa če bi razmišljali o industriji, kakšni tovarni kjer bi se dalo dobiti delo in primerno plačilo......ali ni sobota že zadosti trgovska......saj drugega ne premoremo kot trgovine.....kdo bo pa kupoval....brez denarja.....zato pa so krivi nesposobni občinari z županom na čelu....

princ69

Kaj pa če bi razmišljali o industriji, kakšni tovarni kjer bi se dalo dobiti delo in primerno plačilo......ali ni sobota že zadosti trgovska......saj drugega ne premoremo kot trgovine.....kdo bo pa kupoval....brez denarja.....zato pa so krivi nesposobni občinari z županom na čelu....

Vipko
Wizeman

Jahh, princ, praf maš..... negda svejta je Pomurka edijna v Jugi, pa fse do svojoga propada mejla licenco za izdelavo pleskavic za McD jove hamburgere.... delali so je za cejlo vzhodno pa srejdnjo evropo.....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice