Ponoči je v Lendavi prišlo do večje tatvine, in sicer so bili tatovi na delu v trgovskem centru Mercator.

Minulo noč so neznanci oropali trgovino Pal Media v Mercator centru v Lendavi. Neznani storilec je iz trgovine odnesel za vsaj 50.000 evrov tehnične opreme. Predvsem pametne mobilne telefone, tablične računalnike, navigacijske naprave in prenosne računalnike. Med odnašanjem je nepridipravom, ki so stvari tovorili skozi strešno okno, nekaj prenosnikov tudi padlo na tla. Neznani storilec je najverjetneje bil seznanjem z delovanjem alarmnega sistema, saj se je pri vlomu spretno izogibal vratom in prostorom, ki so varovani z alarmnimi senzorji.

Kot nam je uspelo izvedeti neuradno, naj bi vlomilec v stavbo vstopil preko požarnih stopnic, splezal na streho, tam razbil steklo in se po spustil v trgovino, kjer so bili njegov plen predvsem računalniki in mobilni telefoni. Po naših informacijah druge trgovine v tem trgovskem centru naj ne bi bile oropane.

Kot nam je potrdila Suzana Rauš iz Policijske uprave Murska Sobota, je bila policija o dogodku obveščena komaj danes zjutraj, in sicer s strani zaposlenih, ki jih je ob prihodu v službo pričakalo razdejanje, ki ga je za seboj pustil zaenkrat še neznan storilec. 

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SmileyDS

"Božiček" je šel v nabavo.... Opasno :)

V naslednjih dneh pa pričakujmo povečanje oglasov na bolhi "prodam nov računalnik ali mobitel, "dobil za darilo in ga ne potrebujem, nimam računa..."" ;)

uganke

dedek mraz ali božiček bo imel dobra darila letos

divjejabolko

Uh, šit ... včasih sem vesel, da nimam trgovine.

Smrketa- (nepreverjen)

Koliko vlomov.... vedno več... zakaj policija ne naredi racije ustavi vsakega rumuna na meji kaj tovorijo itd.... ne pa sam ste kaj spili, kazen za prehitro vožnjo..itd...

Anubis

Senzorji gibanja, alarm? Se ne splača?
Me zanima ka de zavarovalnica na to pravla..

p.s. Dragi vlomilec, kupim Note 3 za zmerno ceno =)

Govedina (nepreverjen)

Kjer je bila varnost, ki je zadolžena za varnost objekta? policija? Oboji praznujejo in se veselijo veselega decembra po lokalih in ga pijejo.. V času veselega decembra bi zahteval tudi alkotest pri varnostnikih in policiji.

drako (nepreverjen)

Govedina..ti si trimotorni cepec. Za varnost naj si poskrbi lastnik sam. Naj si priskrbi tehnicno varovanje ali placa varnostnike. Pa ti ves koliko je trgovin,lokalov,post,bank itd. In vse naj strazijo policaji??

Vipko
čevapčič na ražnje

.. tau je že resnejša mafija z domačim pomagačem .. mhm, upajte na dobro forenziko .. mhm .. zanimivo, visoko mafijo mamo že tude v Pomurje, me pa zanima što predstavlja kaj našo domačo mafijo,na tistob višjon nivoje, nej na srmačeke ka špilajo lokalne mačoje, što je inteligenca? ;)

Vipko
čevapčič na ražnje

"na tiston višjon nivoje mijslen"

Malecke (nepreverjen)

Katastrofa od zvoka in prispevka. Amaterji!!!

Gospod (nepreverjen)

Pa tau je katastrofa, na ton videe se sploj ne čuje ka gučij lastnik...

theused

Pal drži se in tudi vsi zaposleni, upam da storilce kmalu odkrijejo in da dobiš povrnjeno škodo.
lp

hahabrrrrrrrrr (nepreverjen)

govejdina,tij si rejsan govejdina.Ka si nej stal tam in da bi vido vlomilce,te bi pouzvo varnostnike ali policijo.Svašta majka rodi.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice