Mura in partnerji je povečala bruto dodano vrednost na zaposlenega za 73 odstotkov in podvojila obseg prodaje, ki mesečno znaša v povprečju 1,26 milijona evrov.

"Poslujemo bolje, kot smo lahko pričakovali," pravi direktor Bojan Starman. Mura in partnerji je do konca lanskega leta zaposlila dodatnih 652 ljudi in ima sedaj 1123 zaposlenih. Večji del proizvodnje predstavljajo posli za nemško družbo Hugo Boss.

"Mura in partnerji se je otresla spon matične družbe in posluje samostojno", dodaja Starman. Za najemnino za 23 tisoč kvadratnih metrov velike prostore v Murski Soboti plačuje 24 tisoč evrov mesečno, za najem strojev pa še 17 tisoč evrov. Ali bodo v okviru stečajnega postopka Mure odkupili te prostore in stroje, še ni znano, Starman pa si želi, da bi se država odločila za odkup. 

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
hull86

lepo za slišat ler tako naprej.....

B&B

Pa ne pozabite na delavce z 400,00 eur plače pri teh uspehih!!!

MacUser

Ja ful so dobri, ker so tako tako mimo udarili pri priložnosti, kot so uniforme slovenskih olimpijcev. Socialistični design. Pa ti se res nič ne naučijo.

Smiley-SS

B&B se strinjam, da so plače res nizke v tem prekmurju. Čeprav druga skrajnost, sem danes bil na razgovoru za VII stopnjo izobrazbe (sicer neko pripravljalno delo 3 mesece z možnostjo nakladne redne zaposlitve) pa ženska tam reče, da boste delali za 520€ neto + potni stroški. In zdaj povej, kje je pravica, da guliš tam klop na faksu in se matraš in potem ti tako plačilo ponudijo?

warioth

Pripravništvo je ponavadi slabo plačano, še posebej za izobrazbo kakšno ti maš.

davidp

nevem smiley, meni se osebno zdi to plačilo za 520 neto s stroški za pripravništvo kar solidno.

no, verjetno san to samo jes.

Smiley-SS

@davidp ja saj kak se zeme. Mogoče smo malo preveč bilij razvajeni prejk študenta delati, kjer si za "easy" posel brez posebnega napora dobil na koncu meseca kar precej pošteno plačo. Tukaj pa je zdaj potrbeno pri določenih delih precejšnjo znanje, hkrati 1000x večja odgovornost in na koncu neto gledano za kar nekaj % manjšo izplačilo na koncu meseca.

BB

Mura: Bravo fajn je šteti ka se nekaj dogaja na boljše :)

Glede plač pa na žalost delujejo zakonitosti trga ;)

Tisto varijanto s 520+xy bi ges zeo, saj pa lejko iščeš dale pa ker si za določen čas kdajkoli prekineš pa ideš inan. Edino če se je kaj zakon menjo...

Prejk študenta pa lejko samo mafneš če maš fajn duge nogej pa fejst potrebnoga razstavljalca na radgonskon sejmi ;)))

Starejše novice