Na seji soboškega mestnega sveta so svetniki v prvi obravnavi z 22 glasovi za in nobenim proti sprejeli predlagani proračun. Ta naj bi znašal dobrih 24 milijonov evrov

Občinski proračuna naj bi znašal 24.581.953 evrov. Od tega bi dobrih 10 milijonov evrov namenili za naložbe. Proračun je bil sprejet po tem, ko se je predvideno zadolževanje zmanjšalo iz 1.5 milijona evrov na 750 tisoč evorv.

Še vedno pa ni znana usoda sredstev za večnamesnko dvorano (bivši soboški kino). Občina se je na odločitev ministrstva pritožila. V kolikor do junija od ministrstva teh sredstev ne bi dobili, bi najeli kredit, ki pa je že vštet v predvideno zadolževanje.  

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čriček

Vsebina komentarja

čriček

V Soboški občini najprej nekaj gradimo in potem ko se ne izide natećaj neke stroške prenesemo v proračun,se strinjam da je renoviranje kinodvorane bilo nujno potrebno,po drugi strani pa ,ali se vpraša kdo izmed svetnikov koliko je bilo takih naložb kiso se reševele pozneje ,z proračunom občine.

Marx

@Čriček

očitno si še zelo mladi in se ti ne sanja, da se VSE v občini, kjer je financer OBČINA, dela s sredstvi iz proračuna (ki se polni iz davkov občanov ali pa občina dobi sredstva od države ali iz Evrope).

Drugače povedano, da boš lažje razumel: kar ni v proračunu, se ne more in ne sme delati, pa če bi župan, svetniki ali kdorkoli že to želel.

čriček

BIL mlad ali star nekje bo treba vzeti 1,7 miljonov eur.in če ne bo drugače je tu proračun mestne občine,pa je ta strošek res potrebno premestiti s kreditom .Kredite občina že ima ,tudi te bo potrebno pokriti.Vprašanje MARX ,sem še mlad ,kaj se mi pa sanja ..

Starejše novice