V sredo, 27. januarja, ob 17.45 uri se je na lokalni cesti v naselju Ižakovci zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zgodila prometna nesreča, v kateri je izgubil življenje 80-letni pešec.

Z ogledom kraja prometne nesreče, ki sta se ga udeležila tudi preiskovalna sodnica in državni tožilec je bilo ugotovljeno, da je 80-letni pešec, ki naj bi se vračal iz gostilne, hodil ob desnem robu vozišča. To je bilo osvetljeno z ulično razsvetljavo. Pešec je bil sicer oblečen v temnejša oblačila.

V tem trenutku je v isti smeri za njim pripeljala 26-letna voznica Renaulta Clio. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je s sprednjim delom vozila trčila v pešca, ki je tik pred trčenjem nenadoma stopil na vozišče. Pešec je padel na pokrov motorja in po trčenju obležal na vozišču pred vozilom.

Odrejena je bila sodna obdukcija, ki bo pokazala točen vzrok smrti. Voznica je bila preizkušena z elektronskim alkotestom, ki ni reagiral na alkohol.

Zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti bodo policisti zoper voznico osebnega avtomobila podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti.

Pomurske ceste so terjale prvo letošnjo žrtev, v enakem obdobju lanskega leta ni bilo prometne nesreče s smrtnim izidom.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
MART83

Naj povem, da je umrl PEŠEC, in ne peška, kot je zapisano. Sam prihajam iz te vasi in pač vem to informacijo

Dejcha

Kelko ges viden je napisano ka je voznica zbila pešca...

jonie

Dejcha
Zaj ka so premenili ;)

Jožek RIP

najmad

Vračal iz gostilne... nenadoma stopo na cestišče... c c c

In zdaj de diklina najebala...

psp

ja saj to je to.... zaradi pijancov najebe*o te takšne.... kelkokrat se je že kome zgoudilo ka se pelaš nendre pa resno glejdaš na cesto pa je tak težko vidite če ti što ode tan ob robe...

skriti

Pa veckrat se pelan tan skoz Izakovci Melinci pa moren povedati ka se to redno dogaja taksna klatenja ob cesti ka ga nosi po celi cesti.

rizla

Zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti bodo policisti zoper voznico osebnega avtomobila podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti.

ne razmin toga, kakšna malomarnost bi te tu naj bijla? ka bi mogla 3 reflektore na avtoji meti?

qbase.

senzor za pijance bi mogla meti not.... kda se to včasik pelaš pa ponoči kakšen pešec sredi ceste brez kresniščke brez sega v čarno oblečeni... ka bi ve stopo najrajši pa bi ga še napoko tan...

Nataša (nepreverjen)

trezen človek more pijance paziti na cesti, pa še te je kriv

Vipko
tinka78

Grozno!Upam, da punca ne bo kaznovana za to, ker ji je starček padel dobesedno pred avto. Že tako ji je verjetno dovolj to, da je nekomu vzela življenje, pa čeprav ne po svoji krivdi.

jannap

ej tij skriti bedak-.- njega nikdar ne nosi pa či je glij nwn kak pijan ;);) tak ke lepo prosen^^ ka san ga suže poznala kak tij ;)

ovak pa dedek RIP(W) :'(:'(

jannap

duže*

sonce123

neven ka pa ma sploj 80-letni dedek zunaj oditi? in tau cilau v gostilni? ziher bu pijan pa je zatau skakau tan po ceste

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice