Slika je simbolična.
Bralec ogorčen in jezen zaradi glasnih avtomobilov, ki divjajo po ulicah. Oglasili so se tudi v Murski Soboti.

Pritožbe nad preglasnimi avtomobili in tudi motorji, ki s svojim pokanjem in rohnenjem vznemirjajo ljudi in živali niso nič novega.

Nedavno se je s pritožbo nad omenjeno problematiko na spletni platformi Izboljšajmo Maribor oglasil eden od občanov, ki pravi, da se na določenih prometnicah ob določenih urah dneva pojavljajo posamezniki z vozili z ekstremno glasnimi izpuhi.

O podobni težavi poročajo tudi domačini iz Murske Sobote, na območju Stare ulice, Ulice Štefana Kovača in Kocljeve ulice, pa najbrž še kje, vztraja nekaj težkih frajerjev, ki upravljajo z ne toliko hitrimi kot glasnimi konjički. Hija ...

»Kot da so policija in mestne oblasti gluhe«

Spremlja jih pokanje primerljivo petardam, občasno so nekateri avtomobili tudi brez izpušnih cevi, torej z direktnimi, izjemno glasnimi izpuhi, je zapisal občan.

Dodal je, da pripombe drugih starejših občanov spremlja že kar nekaj let, »kot da so policija in mestne oblasti gluhe za te vse pogostejše pojave.«

»Načeloma je prepovedano uporabljati petarde vse leto, ti razgrajači z nenavadno močnimi izpuhi pa so povsem tolerirani,« dodaja.

Slaba volja in jeza med ljudmi

Občan, kot je zapisal, dvomi, da homologacijski predpisi dovoljujejo tako visoke stopnje decibelov, »kot jih z užitkom sprožajo prepotentni vozniki, ki so najbrž v osnovi po vrhu še slabiči, vendar željni pozornosti na račun moči motorjev in petardnih pokov iz izpuhov«.

Dodal je, da imajo pri tem verjetno določeno vlogo tudi registracijski organi, ki jih posamezniki očitno znajo pretentati in po opravljeni registraciji zamenjajo izpuhe.

Mnenja je, da se je tej nekulturi treba enkrat upreti, saj tako rjovenje po mestnih prometnicah vzbuja v ljudeh močno nejevoljo in jezo zaradi nemoči, prav tako negativno vpliva tudi na domače ljubljenčke, saj nekateri od njih občasno ob takih pokih tudi znorijo.

Potreben poostren nadzor

Občan je predlagal, da bi bilo treba predpise o glasnosti dosledneje upoštevati, za to zadolžene službe pa bi morale poostriti nadzor nad dogajanjem v mestu.

»Ne nazadnje so določeni deli mesta že tako in tako opremljeni s kamerami, ponekod se meri onesnaženost zraka … Na enak način bi lahko spremljali tudi zvočno onesnaženje in takim onesnaževalcem končno začeli izstavljati račune,« je še dejal.

Policisti v Mariboru seznanjeni s problematiko, v Murski Soboti ne

Za pojasnila smo se obrnili na Policijsko upravo Maribor, kjer so pojasnili, da je ena od temeljnih nalog policije urejanje in nadzor cestnega prometa, »zato policisti te naloge izvajamo kontinuirano ves čas, največkrat pa tam, kjer so poslabšane prometnovarnostne razmere.«

»S problematiko t. i. 'zvočnega onesnaževanja' voznikov motornih vozil na območju mesta Maribor smo policisti seznanjeni.

Takšne kršitve policisti ugotavljamo pri neposrednem nadzoru cestnega prometa, ne gre pa zanemariti, da nas o takšnih voznikih in problematiki obveščajo tudi prebivalci preko različnih oblik obveščanja in tudi organizacij,« pojasnjujejo mariborski policisti.

Policisti pri izvajanju nalog urejanja in nadzora cestnega prometa tako ugotavljajo tudi tovrstne kršitve.

Policisti Policijske uprave Murska Sobota pa so dejali, da še niso prejeli tovrstne prijave. 

»Ob morebitnem zaznanem takšnem primeru pa policisti ugotavljamo tehnično brezhibnost vozila in posamične odobritve predelanega vozila v skladu s potrdilom o skladnosti, ki ga lastniku vozila izdajo ob tehničnem pregledu. Policisti nato v primeru ugotovljenih kršitev postopajo v skladu z veljavno zakonodajo, natančneje po zakonu o motornih vozilih,« so še dodali.

Izredni tehnični pregled

Tehnična brezhibnost vozil se ugotavlja s tehničnimi pregledi ter z opravljanjem nadzora v cestnem prometu. 

To pomeni, da policisti ugotavljajo tudi tehnično brezhibnost vozil, saj je predpisano, da mora biti vozilo v cestnem prometu tehnično brezhibno.

»Če policist sumi, da vozilo ne izpolnjuje predpisanih zahtev glede emisij onesnaževal in hrupa ali sumi, da vgrajeni deli niso homologirani za to vozilo, čeprav bi morali biti, za takšno vozilo odredi izredni tehnični pregled in odvzame prometno dovoljenje ter registrske tablice.

Izločitev vozila iz prometa traja toliko časa, dokler se ne odpravijo razlogi, zaradi katerih je bila izločitev odrejena,« so pojasnili mariborski policisti.

Sre, 19.6.2024
Inovativni sistemi omogočajo naravno osvetlitev tudi v prostorih brez oken. Z njimi lahko učinkovito razsvetlite temne kotičke vašega doma ali delovnega prostora.

To so kazni

Mariborski policisti so pojasnili, da bodo tudi v prihodnje nadaljevali aktivnosti urejanja in nadzora cestnega prometa, poseben poudarek pa bodo namenjali tudi problematiki »zvočnega onesnaževanja«.

»Z globo 400 evrov se kaznuje za prekršek voznik vozila, ki vozi predelano vozilo, predelava in sprememba na vozilu pa pomeni poslabšanje njegovih varnostnih in okoljevarstvenih lastnosti.

Z enako globo se kaznuje za prekršek voznik, ki v cestnem prometu uporablja vozilo, ki ne izpolnjuje predpisanih zahtev glede delov sistema za uravnavanje izpustov.«

Če se pri odrejenem izrednem tehničnem pregledu ugotovi, da vozilo ni tehnično brezhibno, stroške izrednega tehničnega pregleda plača voznik, so še dodali.

Komentarji (120)

Assia (ni preverjeno)

Tudi po vaseh je isto, notri v hiši se vse trosi, in kako naj spi in okreva rakavi bolnik, ki že zaradi zdravstvenih problemov ne more spati.

nisem doktor (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Rakavi bolnik žal ni produkt lendavske ulice.. razen če je govora o ušesnem tumorju kar pa tudi močno dvomim, da je nastalo zaradi le tega hrupa avtomobilov. Naprimer povprečna glasnost mesta Cairo je 90DB. Rakava obolenja tam ne obstajajo ?

In reply to by Assia (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Ti si idiot. Ti še to nihče nej povedo?

In reply to by nisem doktor (ni preverjeno)

nisem doktor (ni preverjeno)

Kultura izražanja pa totalno blokovska.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Opazovalka (ni preverjeno)

Izrednega nadzora nad prehrupnimi avti in motorji sploh nikdar nega, ni mi jasno kak nesterni s svoiimi ”pokalicami” prilezejo cez tehnicnega 🤓

franček75 (ni preverjeno)

Zatou, ka se da pokati tudi nej iz auspuha, nego iz sintetizatora zvoka... Tou pa eni nevejo najti ali je pa čista legalno... Tudi električni Hyundai i30N pouka kak zmejšani.... Odvisno od nastavijtef, samo tou do enih ešče nej prišlo...

In reply to by Opazovalka (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Tudi moja babica "pouka", ko se naje fižole. Takrat se celi Beltinci trosijo!

In reply to by franček75 (ni preverjeno)

.. (ni preverjeno)

Či so v Soboti policaji nej obveščeni ne vejo za tou. Po ton sklepan ja so glujpi. Eden takšnih ka njemi pouka iz auspuha se vozi po Lendavski pa oarkejra pri Tuši.

tuncikaa (ni preverjeno)

ZBIRALIŠČE SAKI VEČER ZA STARIN CASH & CARRY MERCATOR POLEG TUŠA NA LENDAVSKI, 6 ALI 7 TAKŠEH PREDELANIH AVTOV.

In reply to by .. (ni preverjeno)

Ganjat ču vas (ni preverjeno)

Uh velik kriminal treba prijavit upam da ne spite do 5 zjutraj

In reply to by tuncikaa (ni preverjeno)

Soboska dirkacica (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pa ka te motee ena izmed njih san tude ges pa ce te kaj mote mej jajca pa pride med nas nej nebos vupo ker se klosar soboske

In reply to by tuncikaa (ni preverjeno)

Balkanci (ni preverjeno)

Tebe majo tan samo zato ka poklekas na kolena...ne senjaj ka si ti dirkacica

In reply to by Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Reply soboska … (ni preverjeno)

Kda boš mejla malo deco, keri se ti zbidijo za sako ka en takši z preluknjanin avton mimo leti ali pa peseka, ka zvecer zavolo vas ne vipa na sprehod... Mo te vido. Budalale samo na sebe mislite

In reply to by Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Kere auto se mislo ka cujen mogoce povejs mojgaa

In reply to by .. (ni preverjeno)

Ben (ni preverjeno)

Te vaše pokalice od 1.4 in 2.0L si zataknite nekam. 3.0L turbo in vsaj 6 cilindrov pa, da te vidimo. Ne pa, da je električni skiro hitrejši 🤣 in tišji.

In reply to by Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Ganjat ču vas (ni preverjeno)

Kera znamka vozila se tan parkera ka pouka?

In reply to by .. (ni preverjeno)

Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Nema muda ka bi povedo

In reply to by Ganjat ču vas (ni preverjeno)

Ssssss (ni preverjeno)

Zadnjič en MADŽAR V SOBOTI ta ka je bobnelo MA GE STE POLICAJI .

franček75 (ni preverjeno)

Ne omenjajte motourof, ka je sploj nej v njij problem, problem je v cigojaj pa južnih v Audijaj, BMW-jaj, Mercedesaj itd. Ka se bedaki začnejo ob deseti zvečer gor pa doj po Soboti zvažđati pa pokati z auspuhami... Što nema jajc ma pa glasen avto...

. (ni preverjeno)

Kot kaže, tebi podobni bedaki nimate jajc niti pameti! Vaške klepetulije zmeraj nekaj bluzite, pa sami ne veste kaj in zakaj. Brezvezniki pač morate nekaj početi na tem ljubem svetu, če vam že delo smrdi!

In reply to by franček75 (ni preverjeno)

Alan77 (ni preverjeno)

Naj raje preveriji ci doma pri zenaj vse stima

franček75 (ni preverjeno)

Takši si žene niti nevej najti...

In reply to by Alan77 (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

One uporabljajo dosti tišje "motorje" lahko pa od zadovoljstva kar same "pokajo!

In reply to by Alan77 (ni preverjeno)

Alomash (ni preverjeno)

Na vasi pa bi se takšni pritoževali zaradi kmečkega lufta😅

Dreg (ni preverjeno)

Občan!!! Ajde mars na selo pa boš Mel mir ma.....

ziher 140 na uro! (ni preverjeno)

Daj no, kda van pa v bloki sosid ženo bije pa ga nede nihce prijavo. Pic** ene. Pustite deco saj do vaši tudi enkrat zrasli. Aja so se že odselili? Razumljivo polek takših patetikov

Sumič (ni preverjeno)

Vsi znamo ge so pri C&C na Lendavskoj,samo policaji nej pa če Li smo vsi objavili lokacijo, samo oni pravijo,ka jim nič ne morejo,če Li se strinjam to so prepotentneži z nizkim Q jem in malim onejom pa mislijo ka so frajerji.

Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Ja nazalost san ges tao kera ma glasen auto pa je z lendavske ampak negenes mee se bole mo van grenilaa vse

In reply to by Sumič (ni preverjeno)

Golf 💥💥💥 (ni preverjeno)

Pa se vsi ostali ti pridemo pomagat

In reply to by Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Ben (ni preverjeno)

A lahko prosim po Gregorčičevi ali Cvetkovi da vidim kaj voziš.

In reply to by Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Ganjat ču vas (ni preverjeno)

Kak znas ka so tan vejpa te pise z svojin imenon ka tu neksoga anonimneza spilas picko raspala

In reply to by Sumič (ni preverjeno)

Plonk

Niti na vesi je nej drugače, pravih kmetov več nega zdaj se pa sralši preseravlejo z poknjon starih gti-jev

fdsfdfdf2 (ni preverjeno)

Najbolj grdo brnijo vwji golfi to ni podobni ničemer da bi imeli vaj v6 ne pa to sranje rjavo vwjovo.

Elokog (ni preverjeno)

Naj se deva veselijo. Pa kak dugo trpi brnenje 5 - 10 sekund?? Sobotainfo vas pa iebali tej vaši bralci ka nemate nikoga ka bi san kaj gor prišo?

alkohol (ni preverjeno)

Kje kaj poka da bomo vsi slišali?

Balkanci (ni preverjeno)

Srmaceki si z lizingami za te stare gare od avtoja...te se pa isce pozornost....Nabavte si sportne avte za 150 jurjov pa se te sminkejrajte

Kolesar na ić (ni preverjeno)

To je isto kak tvoje stanovanje keroga boš celo življenje plačuvo... samo oni/mi uživamo ti pa samo spat domo odiš :)

In reply to by Balkanci (ni preverjeno)

Lizingas (ni preverjeno)

Ti v avtoji spis?al dejansko primerjas nalozbo v stanovanje pa v avto?vupan ka si nej tak zabiti pa ka samo trolas

In reply to by Kolesar na ić (ni preverjeno)

Koleasr na ić (ni preverjeno)

V kuči če smo že pri tem ;) Brez kredita avto pa man na lizing da

In reply to by Lizingas (ni preverjeno)

Hotel mama (ni preverjeno)

Hotel mama zmaga nej?

In reply to by Koleasr na ić (ni preverjeno)

Ben (ni preverjeno)

Doma pri starših 🤣😁

In reply to by Koleasr na ić (ni preverjeno)

SUPRA (ni preverjeno)

Saj Leasning tudi terbej vsak mesec plačat 😆 neven ka je point tvojga komentara? Ti si sposoben vsak mesec samo za Leasing davat od 300€ do 600€?

In reply to by Balkanci (ni preverjeno)

Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Balkanec hahah ka pa vozes e60 sramota odlete od kejc si priso nej ka se tu neka ganjas nemas pa za burek

In reply to by Balkanci (ni preverjeno)

..... (ni preverjeno)

Pajdaš pravi, ka je te bralec betežen v glavi, nej pa ogorčeni

. (ni preverjeno)

In tako tudi je!

In reply to by ..... (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

A soboški policaji so še nej zaznali takšen auto. Mogoče so gluhi? Pa tej autuji se dnevno vozijo po samom centri mesta poleg policajskoga brloga. Možno pa je ka majo tej pokaši kakšne pajdaše na policiji, pa te gledajo vkraj. Naši policaji teoretično zelo dobro znajo ka bi morali napraviti, samo v praksi toga ne delajo. Zakoj ne delajo je drugo vprašanje. Mogoče so to sinovi kakšnih vplivnih ljudi, pa so za policaje nedotakljivi.

Prišlek (ni preverjeno)

Definitivno vaš sin ni eden izmed njih (policistom poznani), kar v določenem pogledu sploh ni slabo saj nima izkušen z le temi. Verjhetno pa bo dobil denarno kazen, ker v krožnem ne uporablja smernikov, katere današnja mladina več ali manj uporablja.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Kak ti znaš ka mam jaz sina. Sigurno njemi ne bi dovolo, ka predela auto in bi te poko po Soboti. Policaji so zato, ka kontrolirajo spoštovanje zakonov. Zato morajo te pokaše spraviti s ceste.

In reply to by Prišlek (ni preverjeno)

Prišlek (ni preverjeno)

Pravilno! Zakaj bi zapravljal za avto če lahko za alkohol. Si pa stariš na mestu, da otroku ne privoščiš veselja

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Ti si betežen. Otroku je v veselje, da nadleguje meščane M. Sobote s pokanjem. Po tvoje. Psihopat, javi se v Ormoži!

In reply to by Prišlek (ni preverjeno)

- (ni preverjeno)

evo sedaj ti vračam
mama ti je psihopat
neka se javi v Ormoži

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Prlej de tebej trbelo spakivate

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Alkohol (ni preverjeno)

Jaz se vozim brez izpita ze 6 let po murski soboti pa mi se niso nic dozdaj, dvakrat so me spustili ker sem bil prijazen in z razlogom.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Prišlek (ni preverjeno)

Tudi mi/oni se lepo obnašamo do policistov, zaradi tega pa nam je dovoljeno "pokanje"
samo 50-90Km/h. Lepo po predpisih

In reply to by Alkohol (ni preverjeno)

Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Vidis tocno tak ges tuj tak praven na čele te pijse ka nemres mete takse auto ka brnij ka se znankar na podpore vrvle tak mo pokale ka glupe gratas

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Tak ste si glasne par autojov vas maute ka pokajo pa malo glasno brnijo tak v park ite pa se pikajte itd to nisce nevijde samo gucate pa prijavlate znate pa mislete ka je to resitev? Te se slabo motite ceduze vec de toga😉

1.8t (ni preverjeno)

Jebaču vas svaki dan😁

Ena izmed njih (ni preverjeno)

Te bar napisite tocno ge smo pa kelko smo nej ka pisete takse ka neje rejsan✌🏼😜

SUPRA (ni preverjeno)

Avtoji vas motijo oziroma zvoki avta? Se vidi ka 80% ljudi iz Sobote nej dale od Maribora bilo ka v malo večjih mestih se mariskaj dogaja nej samo zvoki avtov je kaj drugo bole glasno.. ka naj poven očitno ste resan v MS zaostali in drugo nevete kak celi zivot na balkoni sedeti pa vas vse moti.. MS zaostali narod ;)

white

SUPRA
zato ka v maribore bole pokajo ponoči so v soboti zaostali,tij tele zabito pa ovi v maribori so isti

In reply to by SUPRA (ni preverjeno)

AMG io (ni preverjeno)

malooo ga tujijaj

Soboski zaspancki (ni preverjeno)

Ka pravite? Nebi fajn. Blo nareti kaksni meet ? Gnes ?

Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Sobota se naj priprave za pol vre de pokanje

In reply to by Soboski zaspancki (ni preverjeno)

Kak je je (ni preverjeno)

Ti t.i. občan... mogoče če bi se delat spravo kaj, ka nebi na naš račun živo pa socialno vlejko pa socialno stanovanje še polek toga mel, bi si mogoče ti tuj lejko avto privoščo magari staro krbulo če že drugo nej... Lizing pa kredit si lejko privoščimo mi, keri delat odimo, naj te to ne boli mi ga plačamo pa če gli ga mamo za avto keri je malo glasnejši kak kakši novi clio 1.0 3 cilindraš😁
Pa lep dela prosti dan vsem ostalim😙

. (ni preverjeno)

Pa čim več pokanja! Naj se ve, da je praznik!

In reply to by Kak je je (ni preverjeno)

Golf 💥💥💥 (ni preverjeno)

Toga si pa nišče ne zamisli ka polek njih/nas "z na lizing avtojami keri se kurčijo/mo" služi celotna pomurska regija da se organizerajo meeti pa pridejo lidje z cele slovenije pa tujine pa prinas zapravijo pejneze za jesti, pijačo, gorivo nočitev pa tak dele...

Zoki iz Lublane (ni preverjeno)

Ah sama nevoščljivost vas je. Zdaj ko ste nekateri že malo v letih vas vse moti. Tudi sam sem v letih in pravzaprav rad pogledam za kakšnim močnim avtomobilom in motorjem kateri je malo glasen, ampak jih je za vzorec. Tako da, starci pomirite se kajti nekoč smo tudi mi bili mladi.

čarni vrag (ni preverjeno)

Ti si še butelj. Predelani avto pač ne sme na cesto. Kak je s slovensko policijo pa smo vidli pred kakšnim mescom, ka jih je eden idiot zaustavo v tisti garažni hiši. Obuvo se je na cesti pred službenim vozilom. Mogoče de nas morala Varda ščititi.

In reply to by Zoki iz Lublane (ni preverjeno)

Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Na cesto nesmes tij klosar ka misles ka mo si vozile puntoje kak pomoznosti tij malo se skoleraj lidjej boze

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Ti boš meni gučala. Jes san auto vozo, kda si se ti še z luliko v peski špilala.

In reply to by Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Ode gej mojo luliko lepa je

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Ganjat ču vas (ni preverjeno)

Crni vrag ne motaj ka mi je slabo kakse pises povej ge se doma pa bos mel takse refale ka bos mislo ka je putin priso kak se mocen tu ka se nore vejpa napise sto se pa te kliknen na zasebno

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Slo (ni preverjeno)

Od kec pa tebi ka predelani avto nesmi na cesto? Si ciu kdaj za homologacijo?

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

Odličen komentar! "Prizadeti" ga itak ne bodo razumeli!

In reply to by Zoki iz Lublane (ni preverjeno)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Aja, policija v MS jih ne zaznava ❓❓❓

Hmmmm, moraš biti res nor, ali nočeš zaznati, ali se bojiš ❗❗❗

Zato ne čudi, če se bodo po večjih mestih pričele organizirati razne varnostne skupine s strani občanov ❗❗❗

Nekje bodo ščitile pred lopovi, drugje pa pred divjaki v avtih ❗❗❗

Ganjat ču vas (ni preverjeno)

Ne nebo nas policija zaznala je zadosti velko poznanstvo tak ka lehko se na glave obracate tehnicnega pa se opravi bres problema
Ce smo divjaki upam ka te steri po prehodi kda bos sou povozi

In reply to by lukčev mesec (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Ti si pač povedo kak stvari stojijo. Med temi kršitelji so tudi policaji, zato so do zdaj pokanja nej zaznali.

In reply to by Ganjat ču vas (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Soboska dirkacica. Lejpe audi ali s felnami si mijmok vdarila. VW Felne na takson lejpon audiji .

Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Naska tij majmun ge mo mela ka mo scela pa me nelajaj tu klosar

In reply to by . (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Slabo kritiko sprejemas . Zalostno san mislo ka mas malo vecji IQ. Samo ok s Felnami vse povejs .

In reply to by Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Ben (ni preverjeno)

A podložke voziš 😁😁😁

In reply to by Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Balkanci (ni preverjeno)

Pa si lajajo od tezkih lizingov kak si lejko privoscijo doma pa si v hoteli mama...te pa vgojno nevola da samo pasteta v hladilniki hahahha

In reply to by . (ni preverjeno)

Mečka (ni preverjeno)

Audi nej avto ne seri

In reply to by . (ni preverjeno)

Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Mercedesa tuj man decko

In reply to by Mečka (ni preverjeno)

lazov (ni preverjeno)

lazes kak ciganjica

In reply to by Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Ka ti trbej dokazate?

In reply to by lazov (ni preverjeno)

mecka (ni preverjeno)

ma mečko rejsan! e klaso 2002 letnik predelano na plin!

In reply to by lazov (ni preverjeno)

Kapetanmore (ni preverjeno)

Ka bi van 2jz repete ob 12h talo hahaha

Cigan (ni preverjeno)

Pa ka vii gucite mi cigani ka se druzimo mamo najbokse autoje

aladin11 (ni preverjeno)

od stare cigojnce na lizing hahaha

In reply to by Cigan (ni preverjeno)

Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Za mene ste vsi glupe kere nepodpirate predelanih autojov taka zaj najbokse ka zaca nasa cela skupina dilate pa se drogerate pa de te tak najbokse ale? Svinje magarske zginte

Aja pa se neka gnes ob 20:00 btc

Afpilemangecucli (ni preverjeno)

Pridemo ka bos vlekla za ksenki te mo te pa se pogerbali za btc

Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Cigo prvo se navci pisatee ka nemas pet razredov napravlenih gnoj ciganski al kak ti je lepse ce ti poven rom🥺

In reply to by Afpilemangecucli (ni preverjeno)

Soboska dirkacica (ni preverjeno)

Aja pa tij mene leko samo doj gledass ka misles ka se te bogin napise sto si pa ka si ce vupas nej pod anonimno si glasen cigo

In reply to by Afpilemangecucli (ni preverjeno)

Ciganko (ni preverjeno)

Ka bos ti cigancko guco navce se pisat prvo pa te guce kda se ger vne pride cuj ce mas muda samo nemas ka samo vupas ce be vas 20blo ti z tvojen karavan dizelon lejko cucas kurce

In reply to by Afpilemangecucli (ni preverjeno)

lazov (ni preverjeno)

trade le mange mamuca

In reply to by Ciganko (ni preverjeno)

aladin11 (ni preverjeno)

af trau de la mange
tikne cuca
naj gejs moj drek cigojner

Siromaceki (ni preverjeno)

Kur tud žukel smrdeci paver

In reply to by aladin11 (ni preverjeno)

Soboska dirkacica (ni preverjeno)

😂😂😂😂😂

ciganjica (ni preverjeno)

Aj daj ciganji ka se cuj vmesavlete ge pa mate vij glasne autoje? ka se sploj vmesavlete ge nemate mesto? Rajsi ostante pri vason alkoholi pa bitke sako soboto,seposedi ste rajsi si nekaj delajte ka te meli zivot nej ka gnilite v vason ciganskon brlogi

Zdraven (ni preverjeno)

Svi ka pišete takse nevoščlive komentare ste enostavno fauš,saj če bi vij v toji generaciji bili kak so oni bi bilij verjetno še hujše kak so oni saj pa nikomi nedelajo škodo pa nikoga ne bujejo samo znate obsojati druge lidi

. (ni preverjeno)

Delomrznežem, nekoristnim socialašom, je nenehno obsojanje pač edino "delo"!

In reply to by Zdraven (ni preverjeno)

Glasen ka se o… (ni preverjeno)

Lejko pisete ka scejte al mij mo se vozile dale vij te pa poslusale 🤣🤣🤣🤣🤣

. (ni preverjeno)

Še vedno je bolje poslušati "pokanje", kot pa prebirati neumne komentarje živčnih bolnikov, ki niso sposobni živeti v okolju, kjer so!

In reply to by Glasen ka se o… (ni preverjeno)

++ (ni preverjeno)

. ))) Živčniva sta ti stariva ka sta te napravila

In reply to by . (ni preverjeno)

Sobocanecstari (ni preverjeno)

Ta clanek je totalno brezvezen!Prvic tudi jaz slisim,da bi naj kaj pokalo po soboti?Drugic v soboti razen par luksuznih avtojov keri so dejansko nad 120 plus je vse ostalo sranje od avtov..pa ce so predelani ali nej...Cisto povprecni pa nika neje narobe s ten...Edino ka se je pokazalo na ton forumi je sodec en cigo pa ena diklina stera nuca pozornost pa obljublja celi soboti nekso voznjo pokanje itd...verjetno so se starsi nej ukvarjali zadosta z njima pa sta prevec gledala vin dizla....clanek je pa telko ka kurbla lidi ka se stukajo...brezveze

čarni vrag (ni preverjeno)

Ka bi ti rad, ka bi se ljudje s Ferrariji vozili?

In reply to by Sobocanecstari (ni preverjeno)

Sobocanestari (ni preverjeno)

Ti si sploj presto ka san napiso?ka je clanek brezvezen ka se narod stuka okoli toga ka si deca predelajo avtoje ka jin pokajo al kakoli?ka je se vkup izmisljeno ka toga v ms nega.ferarija pa lejko vozi tisti steri si ga privosci

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Članek je res prava poslastica za izživljanje primitivcev, kateri resnih tem itak niso sposobni komentirati.

In reply to by Sobocanecstari (ni preverjeno)

Dlakocep (ni preverjeno)

MENE MOTIJO NARKOMANI RAJE I TEM PIŠITE

Braziljeros (ni preverjeno)

kaj pa je narobe z glasnimi avtombili
Vsaj gluhi majmuni se jim izognejo
da jih dobre mašine ne povozijo
Odkar imajo avti predelane auspuhe je u Soboti se zmanšalo
število povoženih peščec in divjadi in domačih živali za celih 50 %

Sobokši gangster (ni preverjeno)

Budale vai gucite neka ka vasa deca nemrejo spati zaradi "preglasnega avtomobila" aa ko narkomani po mestu kricijo pa vaso deco gnjavijo na postaji to pa nika ne pravite?...sak ma svoje sanje pa pac decki so si svoje sanje uresnicili ka majo sporten pa glasen avto...ne razmin vas resan voznike keri majo malo bole glasen avto tej vcasi doj serete...mejte muda pa se proti ten obrnite ka skacejo po soboti pa van gnjavijo deco na postaji nej ka jebete tej ka majo "preglasne avtomobile"
Direkto iz prekmurja.Lp beno

dundekk (ni preverjeno)

Nekak ma preveč časa pa si od mudrije nevej kaj začati in ga moti vsaka malenkost. Ajde ite protesterat pred policijo, ka mo vidli te posebneže ka jih vse moti po varaši.

- (ni preverjeno)

mene pa moti da nam sobočani pravijo da smo pedri
smo pa mi gayi
i nikome ne želimo slabo
samo da ga imamo u nutra
to je naše geslo

In reply to by dundekk (ni preverjeno)

Mrha d.o.o (ni preverjeno)

Tebi se pa vijdi sodeč po tvojih komentarjih, da ga imaš notri. Ampak ne v riti ampak v možganih. MOŽGANOJEDCA.

In reply to by - (ni preverjeno)

( (ni preverjeno)

V Murski Soboti pa policija ne čűje brnenje in pokanje iz auspuhov čűdno kak lejko te delajo če so glűji

Balabala (ni preverjeno)

Hahaha v vsakon stavki se poudarja kakši luzeri so pa slabiči itd. Glavno ka penziče opet vse mouti.. san z štefana kovača pa če enkrat kakši pribrni mimo pa spoka na den neven ge je problem. Čudno ka se za soboške še nej nihče gor vužgal ka je 6 vr stanovanje trosilo v eno.. pa ka..

Jhffg (ni preverjeno)

V Soboti opet penzioniste vse moti! Živali trpijo, deca nemrejo spate itd.... Moje dejte je spalo tüde če je bijla redna galama, muzika itd! Zdaj so pa ta novodobna deca tak baugi, ker so jih starši tak razvadili! Zdaj je pač moderno ka maš dejte pri 40 in več letih. Psov de pa pomali tak več v Soboti kak lidij.
Pa ka zdaj če brnijo malo! Bar so nej za računalnikon. Sobota je resno gratala katastrofa s prebivalstvon! Samo ka de mir in tišina! Sobočanci do pa pošiljali pobude na občino!

bull (ni preverjeno)

hja... ta nasa policija... nic od nic...odzivajo se samo kam jih posljejo... da bi sami kaj zaznali... eh kje pa.... za hrup-sam sem motorist in mi grejo prav na jetra motorji kerih lastniki zelijo samo eno.... da jih cujejo in nato se vidijo... bougi cepeki...motor pa ima zvok ki niti moci ne odraza kje se kaj drugega....mi se po vsem zgledujemo po eu in zahodu....le pri nas se ne izvajajo meritve hrupa...te posljejo kao na tehnicnega... ziher ja....potem ima policaj samo delo in nima casa prespat sihta v kaksnem grmovju... komandirji nasih pp... a vi sledenja vozil ne uporabljate?... vsak cestar se sledi... vam pa glavno da prinese v sihtu 3 globe za prekoracitev hitrosti in ste ze vsi uspesni... tako policajcek kot vi... SEFI...in ni problem da vas je premalo, ampak ker imate nesposoben in pokvarjen kader...zal .postajate prava neucinkovita zalega ki nas prevec stane....upam da naredite tudi pri sebi kdaj kak naaadzor(izraz ki ga zacuda edini izgovarjate povsem napacno)... in locite plevel od zita....

huki (ni preverjeno)

mene pa zanima kdaj boste spravili z cest te pederske kolesarje ki so na cesti poleg kolesarskoh stez?... table z prepovedjo kolesarja takoj na cesto in kazni vsem... cesta ni igrisce.... trenirajte na povrsinah ki niso nsmenjene prometu!

Starejše novice