Slika je simbolična (foto: Jure Banfi)
NŠ Mura je podpisala pogodbo z ameriškim poslovnežem.

Danes je bil za NŠ Mura pomemben dan, saj je klub s podpisom pogodbe z ameriškim poslovnežem Georgom Junčajem vstopil v novo obdobje. 

Junčaj prihaja sicer iz Črne gore in ima v Združenih državah Amerike v lasti tudi podjetje HTC Tool-Cutter Manufacturing, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo industrijske opreme. Njegovo podjetje naj bi letno ustvarilo prihodek v višini skoraj štiri milijone evrov.

Pogodba, ki jo je podpisal predsednik kluba Robert Kuzmič, postavlja temelje za strateško partnerstvo, namenjeno okrepitvi in trajnostnemu razvoju kluba.

»Strategija kluba temelji na viziji, da klubu zagotovimo svetlo prihodnost in okrepimo temelje za nadaljnji razvoj,« je povedal Kuzmič. 

Po dolgotrajnih pogovorih in skrbnem preučevanju možnosti so se odločili za sodelovanje Junčajem, lastnikom kluba Michigan Stars FC, ki je že dolgoleten akter v ameriškem nogometu in ima izkušnje tako na poslovnem kot športnem področju. Michigan Stars je sicer član tretje najmočnejše profesionalne lige National Independent Soccer Association.

Želijo si vrhunskih rezultatov in vzgajati lastne mlade talente

Glavni cilj strateškega partnerstva je stabilizacija kluba in vrnitev k vrhunskim tekmovalnim dosežkom, ob tem pa tudi razvoj nogometne akademije, ki bo osnova za vzgojo lastnih mladih talentov. 

»Smo navdušeni nad strastjo navijačev in edinstveno nogometno atmosfero Pomurja, kar je bilo ključno pri odločitvi za vstop v to strateško partnerstvo,« je pojasnil Junčaj.

Slika je simbolična (foto: Jure Banfi)

NŠ Mura si z novo usmeritvijo prizadeva postati prepoznaven in uspešen tako na slovenskem kot evropskem nogometnem prizorišču, s srednjeročnimi cilji, kot je uvrstitev v evropske kvalifikacije in sodelovanje v skupinskih delih evropskih tekmovanj v prihodnjih letih.

Klub ostaja pod vodstvom Kuzmiča, ki bo še naprej igral ključno vlogo v upravljanju kluba. Prav tako se ekipi pridružuje Agron Šalja, ki bo prevzel vodenje športnega dela in prispeval k nadaljnjemu uspehu Mure.

Za navijače in podpornike kluba je to začetek novega poglavja, v katerem bomo skupaj gradili uspešno in prepoznavno Muro na nogometnem zemljevidu Evrope in v širšem kontekstu tudi v Združenih državah Amerike.

Komentarji (41)

=")769 (ni preverjeno)

Na spomlad do se že poslovili. Kak seposedi do zdaj.

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Podjetje v Ameriki in 4 milijone prihodkov ❓

To je tam en manjši obrtnik❗

Sicer niti ni pomemben prihodek ampak splošno "zdravje" podjetja in dobiček.

Mogoče gre samo za pranje denarja ❓

Ssssss (ni preverjeno)

Toliko stane en kvaliteten igralec prihodek pa je letni kje pa so vsi ostali stroški pošteno ne vem ........................................................

njiva

Ajde zaj pa gas po okrepitve in samo trening in nika drugo.Mi smo z vami👍.
Ite časi po Noviniča in Oštreka.

Joža234 (ni preverjeno)

In teva 2 bi zdaj naj bila okrepitev?? Daj vgasni se ..

In reply to by njiva

gost81 (ni preverjeno)

Oštrek še mogoče, Novinič več nej, je prepočasen.

In reply to by njiva

njiva

Ajde zaj pa gas po okrepitve in samo trening in nika drugo.Mi smo z vami👍.
Ite časi po Noviniča in Oštreka.

., (ni preverjeno)

njiva nemaš blage veze o nogometi, kakšen Novinič pa Oštrek.

In reply to by njiva

njiva

Koga bi pa te tij mel,morebiti pa eno 5 jugovičov,tipa Šarič?

In reply to by ., (ni preverjeno)

No name MS (ni preverjeno)

Hahahahahahahahahaha

blekota (ni preverjeno)

4 mio evrov letnoga prihodka? Pa to ma polovica podjetij v Soboti telko prihodka. Ka de pa to za mučkanja? Pranje mafijskoga denarja?

jurišniki (ni preverjeno)

novinarska cvetka. Tip ma bistveno več keša kak si mislite. Pitanje je samo kelko de trošo tu.

In reply to by blekota (ni preverjeno)

ZTR__ (ni preverjeno)

Ameriška firma velka po prihodkaj kak en gorički s.p. To nažalost ne de dugo.

., (ni preverjeno)

Tej 4 milijoune je sigurno nej dober podatek s ten si v Ameriki srmak.

čarni vrag (ni preverjeno) Izbor uredništva

Diši po novon Subani!

OF (ni preverjeno)

ka se van blede 4 milijone samo pa še zahtevajo menjavo barve iz crno bele v modro zuto. mejsa se vam

Beltincar553 (ni preverjeno)

"Junčaj prihaja sicer iz Črne gore in ima v Združenih državah Amerike v lasti tudi podjetje HTC Tool-Cutter Manufacturing, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo industrijske opreme. Njegovo podjetje naj bi letno ustvarilo prihodek v višini skoraj štiri milijone evrov."

Kakšen GRDI NATEG. Črnogorec porekla iz Albanije, rodbina je sicer iz Albanije (SObotainfo moderator ne briši, to neje žaljivo!), se izdaja za američana v Sloveniji. Prihodek 4 milijone je manj kak povprečna firma v Soboti. Zakoj kakšna soboška firma ne investejra? Novinarji ne opravljate svojega dela, organi pregona (POLICIJA SOBOTA - DEJAN BAGARI) bi MURO že zdavnaj zaprli če bi malo pogledali transakcije in obvode.
..
.
Nateg, na koncu pa propad. Naivni ANŽELJ pa temu verjame, ker mu sin dela nogometno kariero. Ko se bo mali odločil da kopačke vrže v koš, bo tudi ANŽELJ ugotovil da albanec in kuzmič nimata za burek. ANŽELJ bo končal kot ŠTIHEC - zaradi MURE v kazenskih postopkih in zadolžen do konca.

white 1 (ni preverjeno)

Kauč meneđeri že vse znajo

Prodam drva (ni preverjeno)

Ne se hecat, proti evropskemu vrhu.😄😅
Najprej proti vrhu v državne prvenstvu, pa potem...

Gostja123 (ni preverjeno)

KOT JE BILO ŽE 100KRAT NAPISANO...VSE KAR JE ŠIMUNDŽA NAREDIL IZ IGRALCEV IN KOLIKO DENARJA JE PRIPELJAL V KLUB STA GORIČKIVA EKSPRESNO ZAPRAVILA.. PA ŠE RUSKI BANKOMAT JE UMRL... HVALILA STA SE NA PLEČIH DRUGIH LJUDI IN ZDAJ JE PRIŠLA KRUTA REALNOST, KO NI DENARJA NITI ZA VEČERJO PRED PRIPRAVAMI.....KO MISLIŠ, DA SI NAJPAMETNEJŠI OD VSEH, POTEM JE TO REZULTAT...NE POZABIMO NA FIRMO NOGOMETNI MENEGEMENT D O.O...JUNCAJ???
GORICA, RIJEKA,...in ZDAJ MURA...Edino kar imajo ti klubi od Juncaja je njegov sin, kateri bo zasedel prostor v slačilnici in ne na igrišču...

Cuncl (ni preverjeno)

Bla bla želijo si vrhunskih rezultatov.ta vlagatelj si želi vrhunskih zaslužkov tako kot jaz ne pa razvoj in uspehov seljackoga kluba.kje vozite no.brezveze nakladanje.drugo leto ga več ne bo

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

Komedija se nadaljuje. HAHAHAHAHAHAHAHAHA

44 (ni preverjeno)

Škoda da ni domaćih junak ov za peneze...srat in lapat je lahko..bomo vidli kako se bo zgodba razpletla.pogon stane.
Veliko uspeha

madzar bacsich (ni preverjeno)

amriški investitor reče temu soccer madzar pa football! idemo nafta jebes muro!

Logicen (ni preverjeno)

Meni logika pravi, ka poulek vlagatelov od Celja pa Maribora, Mura nede mejla šans za vrh v Sloveniji. Poulek toga sta teva kluba že vpelaniva z nekšimi temelji in 2x boukšo ekipo kak ma trenutno Mura. Če še dodamo Olimpijo, kero de ziher tudi nešče prevzel oz. Vsaj vlago v njo, pa tudi zato, ker je to pač glavno mesto in ma bonitete tudi drugje, de Mura na konci gli za gli lejko prišla v Evropo. Do se pa mogli fajn k sebe spraviti, ampak nede tou šlo z gnes na vutro, razen, če nouvi vlagatel vloži vutro včasi par milijonov, kar pa znamo ka nede.

U2 (ni preverjeno)

Zadnji na ugasne luč....seljaki

6 (ni preverjeno)

Eh, ne vem, če si zaslužijo aplavz ali žvižge.

Fake (ni preverjeno)

Vejpa firma, ki jo vodi Kuzmič ima X krat večji letni promet kot ta Juncaj iz ZDA. Največ ka de tej novi napravo je da pokrije stare dolgove, dale mo pa na hlape vozili.

fiks (ni preverjeno)

Zdaj de nas do kraja vrag vzel.

Busybee (ni preverjeno)

Napaka! Napaka! Sicer upam ka se motim ampak zdrav razum mi pravi tak....

12 (ni preverjeno)

KAM TO PELJE MURO BO ČAS POKAZAL PO MOJEN MIŠLENJO NIČ DOBREGA ZA MURO

Fake (ni preverjeno)

To, da moramo klub reševati z zunanjim financerjem kaže na to, da obstoječe vodstvo klub ni vodilo kvalitetno.
Če bi bili Rajbar in Kuzmič v firmi, kjer ne bi bili lastniki bi zaradi napačnih odločitev kaj hitro dobili odpoved. Dejstvo je, da so kot menagerji vlekli napačne poteze kar eno za drugo. Lahko narediš eno napako, če delaš serijske eno za drugo pa to pomeni, da si slab menager. Žal je ta Juncaj premala riba z premalo kapitala, da bi lahko pomembno dvignil ambicije in rezultate. Toliko bo, da bo krpal dolgove in omogočal životarjenje tam okrog petega mesta. Moti pa me pri tem Juncaju še to, da nikjer ni dolgo, se zaleti in si hitro premisli. Se pa sprašujem, kaj je lahko motiv za enega američana da vlaga v povprečen klub tam na drugem koncu sveta.

MartinKrpan77 (ni preverjeno)

Ne dela samo orodja ma še mlin za melo doma v Albaniji.

Maestro (ni preverjeno)

Je pa za začetek dobro ka je vsemogočnoga korenjeka odslouvo☝️če kaj je tou odlična prva poteza❗️

Papa (ni preverjeno)

4 mio letnega prihodka je smešen znesek. Od tega mu morda ostane nekaj 100k čistega dobička, če sploh. Upam, da to ni edini vir dohodka, sicer lahko tudi lokalni proizvajalec sadoleda prevzame Muro, ni treba v Ameriko …

muraš55 (ni preverjeno)

To je šele začetek....Agrin Šalja je člivek id menedžera Ružniča, kateri ga je na vsak način želel v Muro za trenera. Takrat sta Goričkiva nasprotovala in poslušala drugega menedžera, kateri njima je serviral Grabića...Zdaj pa bo vroče..

Munt munt (ni preverjeno)

Slovenija ni pravna država,za to je raj za pranje denarja,ameriški kapital,dajte no mir. Nekaj let so ga prali v bankah,sedaj pa v klubih. Dokler bo Slovenijo vodila srbska mafija bo tako. Policija itak ne sme ukrepati. A tu nekaj smrdi,kaj smrdi ZAUDARJA!

Fake (ni preverjeno)

Iz prve roke ti lahko povem da v slovenskih bankah niso mogli prati denarja ker je nadzor rigorozen. Verjemi, vem iz prve roke.

In reply to by Munt munt (ni preverjeno)

12 (ni preverjeno)

To je gašenja ognja z bencinom.

BlackGr1ng0s (ni preverjeno)

Zakaj novinarji ne vprašate kluba in "investitorja" o dolgovih MURE in vprašate upravnega in nadzornega odbora o tem? Sami "ugledni" sobočanci.... Kako je mura sploh dala skos licenciranje in ali spoh izpolnjuje pogoje NZS?

Bakovčar (ni preverjeno)

Policija??? Spavaš lagano....Ruski pejneze v času vojne v Ukrajini, firma Nogometni menegment, keriva lastnika sta predsednik in športni direktor?? Poslovanje Dengrada z Muro?? Poslivanje Kuzmičovih firm z Muro?? Policija?? Halooooooo

Starejše novice