Foto: Niko Čergöli
Renkovci so danes v znamenju paradižnika.

Na Luštni domačiji v Renkovcih je danes Dan LUŠTnega paradižnika, ki je pritegnil številne obiskovalce. Dogodek ponuja raznolike aktivnosti in je prava poslastica za ljubitelje paradižnikov.

Obiskovalci lahko izkoristijo posebno ponudbo 'kupiš en kilogram, dobiš dva kilograma' za grozdasti paradižnik LUŠT, kar je privabilo številne, ki so želeli napolniti svoje shrambe s kakovostnim pridelkom.

Kuharska delavnica, nagradna igra, okusna hrana in zabava za najmlajše

Ob 10. in 12. uri sta bili kuharski delavnici z znanim kuharskim mojstrom Mojmirjem Šiftarjem, kjer so se udeleženci lahko naučili priprave okusnih jedi s paradižnikom. Predstavili so tudi način pridelave paradižnika.

Foto: Niko Čergöli

Ena izmed najbolj priljubljenih aktivnosti je bila nagradna igra 'Koliko paradižnika je v posodi?', kjer so obiskovalci lahko ugibali količino paradižnikov v posodi in se potegovali za darilni bon v vrednosti 40 evrov za obisk Luštne domačije. 

Dogajanje so popestrili tudi Heaven & Hell show in čarodej Sam Sebastian, ki je navduševal z osupljivimi triki. Poskrbljeno je bilo tudi za animacijo za otroke.

Seveda ne manjka niti kulinaričnih užitkov – lahko uživate v pokušini različnih vrst paradižnikov ter se posladkate z dobrotami iz foodtrucka Leon street food, kjer ponujajo langaš, sladoled in palačinke. 

Poleg tega LUŠTna tržnica z lokalnimi ponudniki skrbi za bogato izbiro lokalnih dobrot. 

Obiščete jih lahko še do 17. ure.

Foto: Niko Čergöli

Komentarji (4)

tuncika

ČESTITKE, tako se dela...............

Meščan.. (ni preverjeno)

Župan je znankar bral paradajz, ka ga nindre na slikaj nega

pomurc (ni preverjeno)

Župan več nima časa za občane, on se še samo z organizacijo SDS-ovskih dogodkov po občini ukvarja.

In reply to by Meščan.. (ni preverjeno)

Dzoni (ni preverjeno)

Ena bole simpatičih prireditev gnes.

Starejše novice