Ekipa Nove Slovenije je z avtobusom, ki so ga za potrebe evropske volilne kampanje spremenili v potujočo kavarno, obiskala Prekmurje.

Ustavili so se v številnih pomurskih občinah, se srečali z župani in ljudmi na terenu. V Gornjih Petrovcih je ekipo evropske kavarne pozdravil župan Občine Kuzma Jožef Škalič, na Hodošu pa jo je sprejel najmlajši župan v Sloveniji Denis Tamaško, ki prav tako prihaja iz vrst NSi. 

Ekipa NSi je obiskala tudi Mursko Soboto, Moravske Toplice, Lendavo, Kapco, Veliko Polano, Črenšovce ter Ljutomer in Sveti Jurij ob Ščavnici.

Matej Tonin si je v Murski Soboti ogledal lokacijo za izgradnjo vseslovenskega centra za protipoplavno zaščito. Kot minister za obrambo je omenjeni projekt zasnoval in zanj zagotovil tudi evropska sredstva

Poudaril je, da je izvedba projekta ključna za zagotavljanje večje poplavne varnosti celotne regije. Sedaj je na potezi občina Murska Sobota, ki mora s spremembo namembnosti zemljišč omogočiti njegovo izvedbo. 

Janez Cigler Kralj je izrazil veliko zadovoljstvo, ker se je končala celovita prenova doma starejših Rakičan. Kot minister za delo je zagotovil 12 milijonov evropskih sredstev za izvedbo projekta. Prenovljen dom danes nudi kakovostno oskrbo stanovalcev in je pomembna pridobitev za celotno Pomurje. 

Ekipa NSi se je v Ljutomeru srečala s predstavniki občine in zaskrbljenimi krajani, ki opozarjajo, da se gradnja protipoplavnih nasipov na Muri ne premakne z mrtve točke. Poslanec Jožef Horvat je predstavil svoje aktivnosti v državnem zboru, kjer ves čas aktivno opozarja pristojna ministrstva, da mora projekt čim prej steči. Trenutno največjo oviro predstavlja soglasje Zavoda za varstvo narave Maribor, kar bi moralo resorno ministrstvo čim hitreje urediti. 

Predstavnikom občin so člani ekipe NSi predstavili projekt namakanja Prekmurja in Prlekije z odvzemom vode iz reke Mure. Na pobudo NSi je parlamentarni odbor za kmetijstvo na terenski seji sprejel sklep, naj vlada čim hitreje pripravi vse ustrezne podlage za čim prejšnjo izvedbo projekta. 

Ob koncu obiska je Matej Tonin kot nosilec liste NSi za evropski parlament predstavil ključne prioritete in za kaj se bo kot evropski poslanec zavzemal v Bruslju. EU potrebuje predvsem boljše upravljanje migracij. 

Vsem ilegalnim migrantom je treba jasno sporočiti, da ilegalni vstop v EU ni mogoč. 

»Kdor pride v EU ilegalno, mora biti vrnjen v državo izvora – dosledno in brez milosti,« je dodal. 

Poskrbeti pa je potrebno tudi za to, da zeleni prehod ne bo nerazumno omejeval naših kmetov. 

Komentarji (13)

czd (ni preverjeno)

Najbojša prilika ,ka se pogučite z trenutno najčednejšim politikom Klobaso Davidom. Z frendico sva čista paffff. omg. Lekič bom zdaj enok skuper padla .

murhjv (ni preverjeno)

Prikazal se je hudič v podobi ritoliznoka Tonina.

In reply to by czd (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

a je tebi bik v glavo prdnil da si tak fuknjeni prokleti socialaš zamazani
Umij se in delat se spravi

In reply to by murhjv (ni preverjeno)

Zamerio on se (ni preverjeno)

youtu.be/JXLnFeKm5AU

In reply to by murhjv (ni preverjeno)

smrkci (ni preverjeno)

V SLOVENIJI SO VSI PREJŠNI IN SEDANJI POLITIKI IN VSI NJIHOVI PODPORNIKI VELIKI,LAŽLJIVCI,HINAVCI,KRADLJIVCI IN PREVARANTI.VOLIM SAMO DVA TO STA BOG IN TITO.

majmun (ni preverjeno)

bedaki stranka koje sranje

hože (ni preverjeno)

stranka, ki bi sedela na dveh stolih.....tak ne gre!

captain (ni preverjeno)

Kako so vsi nasmejani in dobre volje ?!

22 (ni preverjeno)

Glede na plačilo, ki ga prejemajo, imajo dovolj razloga za ponarejen nasmeh in slinasto obnašanje. Morda jim bo pa le kdo nasedel!?

In reply to by captain (ni preverjeno)

gost81 (ni preverjeno)

zdaj jih človek vijdi, ko bodo volitve mimo pa nikjer nobenega pa tudi haska nega z niti enoga.

. (ni preverjeno)

Res je. Tako je vedno bilo in bo. Ljudje jim pa kljub temu nasedamo. Ne zavedamo se, da glasujemo le za njihove "globoke žepe" . Po volitvah nas nihče ne bo niti povohal!

In reply to by gost81 (ni preverjeno)

majmun (ni preverjeno)

zavod ma opdrta vrata, idiote treba na svez zrak

38 (ni preverjeno)

V tej stranki ima še edino Ljudmila svojo ceno in svoj jaz. Edina, ki ne visi na Janezovih "jajcih"!

Starejše novice