Območje okoli Expana je že dolgo tema pogovorov na sejah mestnega sveta. Mnogi svetniki predlagajo uvedbo plačljive parkirnine.

Soboški mestni svetniki so na sejah mestnega sveta županu že večkrat predlagali plačljive storitve za obiskovalce Soboškega jezera, ki bi občini zagotovile potrebna dodatna sredstva.

Soboško jezero in Expano privabljata veliko število domačih in tujih obiskovalcev. 

Slednji obiskujejo tako notranjost interaktivnega doživljajskega parka kot tudi zunanje površine okoli Soboškega jezera, ki predvsem poleti z možnostjo kopanja zagotavlja dodatno privlačnost.

Iskanje novih rešitev, med drugim nov režim parkiranja

Kopanje, uporaba sanitarij in parkiranje je na območju Soboškega jezera še vedno brezplačno, kar je tako za občanke in občane, še bolj pa za turiste, več kot odlično.

O možnosti iskanja novih prihodkov je bilo govora že na 10. redni seji mestnega sveta, januarja letošnje leto, ko je svetnik Bojan Petrijan iz Slovenske demokratske stranke povedal, da je območje Expana in Soboškega jezera občini v zadnjem času prineslo dodatnih 250.000 evrov stroškov.

Damjan Anželj, župan Mestne občine Murska Sobota, je takrat povedal, da skupaj z Razvojnim centrom Murska Sobota, ki upravlja Soboško jezero, iščejo nove rešitve, med drugim nov režim parkiranja.

O plačljivi parkirnini govora tudi na zadnji seji

Tudi na 12. redni seji mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota, v četrtek, 23. maja, je bilo govora o Expanu.

Svetnik Andrej Mešič iz Slovenske demokratske stranke je med pobudami povedal, da se eno njegovo vprašanje nanaša na del točke, ker so svetniki sprejemali novo turistično takso:

»V sklopu tega bi župana vprašal, če dela kaj na tem, da bi vzpostavili na naši turistični točki Expano tudi plačljivo parkirnino

Ob plačljivi parkirnini tudi postajališče za avtodome?

Murskosoboški župan je svetniku odgovoril, da so se skupaj z Razvojnim centrom Murska Sobota pogovarjali, da se bo vzpostavil plačljivi režim parkiranja.

»Tudi sam opažam, da je v zadnjem času tam veliko avtodomov, to je dejansko še ena naša priložnost, s postajališčem za avtodome

Trenutno ga v proračunu nimamo, ampak v naslednjem letu. Tudi v kolikor bomo šli v rebalans in bomo lahko zagotovili ta dodatna sredstva, bi bilo smiselno, da to postajališče čim prej tudi postavimo,« je povedal.

Anželj je mnenja, da bo Expano postal zelo zanimiva točka za uporabnike avtodomov, saj Soboško jezero nudi dosti vsega za turiste.

Komentarji (13)

czd (ni preverjeno)

Plačljivo parkirišče?
Niso normalni samo ,da se kasira.

Neko (ni preverjeno)

Problem so verjetno delavski migranti, ki hodijo v službo v oddaljena mesta in se tu srečujejo, pa puščajo vozila, s tem pa zasedajo parkirišče dejanskim obiskovalcem. Pa teh 50c za 1h ali 1€ za 2h parkiranja ni konec sveta.

In reply to by czd (ni preverjeno)

helmut (ni preverjeno)

Omeno si delavske migrante ..... recimo ka pa če bi za te migrante napravili večje parkirišče ob avtocesti kero bi isto tak bilo zastonj. Posledično bi zmanjšali število avtov cesti in ogljični odtis. Tak se rešujejo te problemi nej pa z nekim omejevanjem pa kasiranjem.

In reply to by Neko (ni preverjeno)

of majči (ni preverjeno)

S čidimi pejnezami pa bi to nešče napravo? Pa vzdržavo?

In reply to by helmut (ni preverjeno)

poserem se v expano (ni preverjeno)

czd.......... To se je znalo da bo ta drvarnica od d.r Pendreka delala izgube .In seveda izgube treba pokrivati in tako so si izmislili plačevanje parkirnine .Ker pa vladajo rdeči in depeša ide od d.r.Pendreka in ritlave pohlevnež Anželj pa seveda uboga ker ni drugo kot postrešček

In reply to by czd (ni preverjeno)

hejter (ni preverjeno)

malo slabo čitaš ti?, ali si mogoče nej zasledno ka je med pobudniki SDS.
> Svetnik Andrej Mešič iz Slovenske demokratske stranke je med pobudami povedal...

Sicer pa ka ma veze, što je pobudnik. Če ne kaseraš, pomeni ka maš s ten samo strošek. Če nej drugo trbej kamen navoziti, pospravlati smeti, kositi travo...

In reply to by Enosledni_kolesar (ni preverjeno)

Gigi govedina (ni preverjeno)

Ja zanimiv je ta Expano,vedno več obiskovalcev,vedno bolj polni parking,posledično pa vsako leto večja izguba,ja,ja,to je bil strel v koleno,no ovi,ki je to privleko sem je tak odšel in se pride tu pa tam samo še malo slikat.

of majči (ni preverjeno)

Pa tij ločiš med Expanojon, keri baje posluje pozitivno, pa soboškin jezeron, ge pa je vse zašenki in je strošek vzdravanje, kero pa pač košta? Ali pa je pač najbole enostavno prešteti naslov pa lajati v luno na prazno?

In reply to by Gigi govedina (ni preverjeno)

helmut (ni preverjeno)

Što de pa za boga šaou na kavo v Expano če de mogo plačati parking ??? Oz na popoldanski sprehod ob jezeri ? Že zdaj nej bilo najemnika za gostinski lokal ka še li te bou.

rf33r3f32f (ni preverjeno)

Pridite da vas NATEGNEMO! Kdo pa ode ta sami luzeri brez lajfa pa en kurac vijdeš tan nič od nič dol podreti to sranje!

Lujzekkk (ni preverjeno)

Evo začamo parkejrat pri tuši ko vas jebe ...(Župan naj samo vrit rijvle kupšincan tan naj napravi na nogometnom stadioni kak on omenja plavo cono...(pa naj bjonda redarka paradejra

captain (ni preverjeno)

da je območje Expana in Soboškega jezera občini v zadnjem času prineslo dodatnih 250.000 evrov stroškov., še ena vreča brez dna, v Soboti jih je kar nekaj, za polnitev poskrbijo "svetniki" z dviganjem rok !? Ajde ovce meketajte !!

Moravcan (ni preverjeno)

Nikoga nede več se zdi se da nalašč jebte ljudi

Starejše novice