Gasilci so imeli včeraj popoldan in zvečer veliko dela (vir: Facebook).
Včeraj popoldan so se vremenske napovedi uresničile. Padavine so zajele večji del države, gasilci pa so odpravljali nastalo škodo.

Popljavljajo je tako stanovansjke objekte, torej bivalne, kletne in garažne prostore, v treh občinah so se celo sprožili plazovi.

Okoli čertrte ure popoldne je meteorna voda ob neurju v občini Škofljica poplavila nekaj kletnih prostorov, stanovanjskih objektov ter garaž večstanovanjskih in stanovanjskih objektov ter vrtca. Sprožil se je tudi plaz, so sporočili iz gasilske enote GZ Škofljica.

V Slovenj Gradcu posredovali na 18 lokacijah

V regijskem centru za obveščanje Slovenj Gradec so v času močnega deževja, ki je zajelo območje Slovenj Gradca, zabeležili več dogodkov. Gasilci PGD Slovenj Gradec so posredovali na 18 lokacijah, kjer so iz kletnih prostorov stanovanjskih objektov črpali vodo, odpirali jaške, s folijo prekrili dve strehi.

Gasilci PGD Stari trg so posredovali na dveh lokacijah kjer so preusmerili meteorno vodo, ki je zalila cesto in pred poplavo zaščitili objekt. Gasilci PGD Šmartno so posredovali na eni lokaciji in zalitih kletnih prostorov stanovanjskega objekta izčrpali meteorno vodo.

Rače - Fram: 7 dogodkov

V Mariboru so v času močnega deževja na območju Občine Rače-Fram zabeležili 7 dogodkov. Gasilci PGD Fram in Rače so na krajih dogodkov črpali vodo, s tehničnimi posegi preusmerjali meteorno vodo od objektov in čistili prepuste za večji pretok meteorne vode.

Pestro tudi v Oplotnici

Na območju Občine Oplotnice zabeležili več dogodkov, kar 16. Gasilci PGD Oplotnica, Kebelj, Laporje in Slovenska Bistrica so črpali vodo iz objektov, čistili ceste ter propuste in s tehničnimi posegi na več mestih preusmerili meteorno vodo od objektov, ki jih je le-ta ogrožala.

V Lenartu in Kungoti odstranjevali drevo

Na območju Občine Lenart so zabeležili en dogodek, gasilci PGD Voličina so razžagali in odstranili drevo iz ceste. Enako se je zgodilo v Kungoti, kjer so gasilci PGD Zgornja Kungota so razžagali in odstranili podrto drevo iz ceste.

Hoče Slivnica: nevarnost plazu

V času močnega deževja so na območju Občine Hoče-Slivnica zabeležili tri dogodke. Gasilci PGD Hotinja Vas in Hoče so iz objektov črpali meteorno vodo in zavarovali ter začasno sanirali plaz.

V Metliki plaz

Popoldan je na Trdinovi poti v Metliki meteorna voda poplavila klet stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Metlika. Ob 19. uri pa plaz ogrožal cesto Metlika - Grabrovec. Posredovali so gasilci PGD Grabrovec in Suhor.

V Dravogradu so črpali vodo

V občini Dravograd so zabeležili en dogodek. Gasilci PGD Šentjanž so z zalite ceste prečrpali in preusmerili meteorno vodo, ki je ogrožala stanovanjski objekt.

Komentarji (3)

smrkci (ni preverjeno)

In vse hujše še bo,to je le začetek,človek uničuje naravo in boga narava in bog se pa maščujeta človeku,in tudi prav je tako,ker se je človek spremenil v hudiča in v hudiča verjame.

majmun (ni preverjeno)

golobu se je vreme zjebalo

Opazovalka (ni preverjeno)

Geoinzeniring dela na pune 😝

Starejše novice